Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Wellness in de natuur

Opladen en Ontspannen...

De frisse lucht van de bergen. De sereniteit van een bos. Als u wilt opladen, kan er weinig op tegen de rust, stilte en schoonheid van de natuur. Veel kuuroorden, wellnesshotels en Health resorts liggen in een prachtige, natuurrijke omgeving. Hier combineert u een wellnessvakantie met wandelen voor een actieve vakantie. En komt u na een paar dagen terug met het gevoel alsof u weken heeft uitgerust. Bekijk onze spa's, holistische resorts, wellnesshotels en kuuroorden die in een natuurrijke omgeving liggen. Een wellnessvakantie in de natuur richt zich op het verbeteren van onze fysieke en mentale gezondheid door activiteiten en ervaringen in een natuurlijke omgeving: bos, bergen, weilanden of de zee. Het is een vorm van ecotoerisme die natuur combineert met rustgevende en ontspannende activiteiten zoals mindfulness, meditatie, yoga of spabehandelingen. Het doel is om los te komen van stress en weer in contact te komen met onze diepste en ware zelf.
Lees meerFilter de reizen op

Ontdek hier alle Natuur & Wellness reizen

Monchique Resort & Spa
38 reviews
Monchique (Algarve), Faro, Portugal
Ontspannen in een hotel midden in één van de mooiste natuurgebieden van de Algarve. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
 • Korting op uw verblijf - reeds verwerkt in de prijzen, boeken voor 30 april 2023
 • Gratis spa-giftvoucher ter waarde van € 30 per persoon (geldig voor een verblijf van min. 5 nachten)
 • Gratis dagelijks toegang tot het Spa circuit (t.w.v. € 25 p.p.p.d.)
 • Voor uw tweede bezoek: gratis kamerupgrade (indien beschikbaar)
Haritha Villas & Spa
Hikkaduwa, Sri Lanka
Haritha Villas & Spa is een kleinschalig, super-de-luxe natuurparadijs voor op maat gemaakte ayurvedakuren en wellness. Alle 9 villa’s komen met absolute privacy, ultiem comfort en een eigen zwembad. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Een wellnessreis in de natuur

De frisse lucht van de bergen. De sereniteit van een bos. Als u wilt opladen, kan er weinig op tegen de rust, stilte en schoonheid van de natuur. Veel kuuroorden, wellnesshotels en Health resorts liggen in een prachtige, natuurrijke omgeving. En komt u na een paar dagen terug met het gevoel alsof u weken heeft uitgerust. Bekijk onze spa's, holistische resorts, wellnesshotels en kuuroorden die in een natuurrijke omgeving liggen. Een wellness of ontspanningsvakantie in de natuur richt zich op het verbeteren van onze fysieke en mentale gezondheid door middel van activiteiten en ervaringen in een natuurlijke omgeving: bos, bergen, weilanden of de zee. Het is een vorm van ecotoerisme die natuur combineert met rustgevende en ontspannende activiteiten zoals mindfulness, meditatie, yoga of spabehandelingen. Het doel van een wellnessvakantie in de natuur is om los te komen van stress en weer in contact te komen met onze diepste en ware zelf. Het kan een geweldige manier zijn om te ontspannen, op te laden en een nieuwe energie op te doen. Er zijn veel verschillende manieren om een wellnessvakantie in de natuur in te vullen. Van wandeltochten tot luxe wellness- en kuurhotels op schilderachtige locaties. Activiteiten die u kunt doen in de natuur zijn onder meer wandelen, meditatie, yoga, mindfulness, spabehandelingen en (avontuurlijke) outdoor activiteiten zoals kajakken of bergbeklimmen. Het doel is om een holistische ervaring te bieden die Body & Mind voedt. Koppel uzelf even los van de digitale wereld en kom dieper in contact met uzelf.

Enkele activiteiten die vaak bij wellnessvakanties in de natuur inbegrepen zijn:

 • Begeleide natuurwandelingen of trektochten.
 • Bosbaden (zichzelf onderdompelen in de natuur om ontspanning en stressvermindering te bevorderen).
 • Yoga- of meditatielessen in natuurlijke omgevingen.
 • Outdoor activiteiten zoals kajakken, bergbeklimmen of tokkelen.

Waarom is de natuur zo geweldig tegen stress

De natuur heeft een kalmerend effect op lichaam en geest. Onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan natuurlijke omgevingen, zoals bossen, bergen, zee of weilanden een positief effect heeft op het verminderen van stress en angst. Een natuurrijke omgeving blijkt het stresshormoon cortisol te verlagen, de bloeddruk te verlagen en de hartslag te vertragen.

 • De natuur biedt mogelijkheden voor lichaamsbeweging: het is bekend dat lichaamsbeweging een grote stressverlager is. In de natuur zijn biedt kansen voor fysieke activiteiten zoals wandelen, wandelen en zwemmen, wat kan helpen om stress te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren.
 • De natuur biedt een onderbreking van technologie en het dagelijks leven: in de natuur zijn biedt de mogelijkheid om los te koppelen van technologie en de snelle eisen van het dagelijks leven. Deze pauze kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van ontspanning en verjonging te geven.
 • Stemmings verhogend: het is aangetoond dat blootstelling aan de natuur positieve emoties verhoogt en negatieve emoties vermindert. Dit kan leiden tot een algehele verbetering van de stemming en het welzijn.

De natuur biedt een verscheidenheid aan voordelen die helpen om stress te verminderen en ons algehele welbevinden te verbeteren. Of het nu is door de omgeving, fysieke activiteiten of de pauzeknop van digitale technologie van het dagelijks leven, de natuur kan een fijne onderbreking zijn om stress te verlagen, op te laden en nieuwe energie op te doen.