Soort reis

Top 6 Hondvriendelijke Wellness hotels

30 september 2022
Ontspannen op vakantie in een wellnesshotel waar je hond welkom is!

Wellnesshotels waar honden welkom zijn, een fijne ervaring voor jou én je hond. Een wellnesshotel vinden dat zowel hond vriendelijk is als ook mooie wellnessfaciliteiten heeft, kan lastig zijn. Wij zochten het uit en zetten de beste wellnesshotels op een rijtje waar je beste vriend van harte welkom is.

Puurenkuur biedt verschillende wellnessprogramma’s met diverse thema’s in Nederland, Luxemburg, Duitsland, België en Frankrijk. Het aanbod bestaat uit hotels die ideaal zijn voor een korte (luxe) wellnessbreak of wellnessweekend met yoga, pilates, detox- of ontstres- programma's. Heerlijk ontspannen in de sauna, genieten van de natuur en het maken van mooie wandelingen. Pak je koffers (en die van je hond!), en maak je klaar voor een onvergetelijke reis met je viervoeter.

Ps. In de badplaatsen Domburg én in Renesse (Zeeuwse stromen) gelden deze regels voor het strand: honden mogen los op het strand en in zee van oktober tot en met april. Van 1 mei tot 1 oktober mag dat beperkt: tussen 19.00 en 10.00 uur. Ook in de zomermaanden is de hond overdag welkom echter wel aangelijnd. Ook dient de hond te worden aangelijnd op het Verklikkerstrand tijdens de broedperiode van april tot en met eind augustus. Ook aangelijnd in de omgeving van gestrande zeehonden.

Onze Top 6 van de beste wellnessreizen met je hond in Europa:

Image for Badhotel Domburg, Nederland

Badhotel Domburg, Nederland

Al meer dan twaalf jaar de Nr 1 in Nederland bij Puurenkuur: het viersterrenhotel Badhotel Domburg ligt op een steenworp afstand van duin, strand en bos. Het Badhotel is al meer dan tien jaar ons meest geliefde decor plek voor onze yogaweekenden. Het prachtige wellnesscenter is een echte eye-catcher, hier kan je uren ontspannen. Het uitgestrekte strand (in voor- en najaar vrijwel leeg) nodigt uit voor kilometerslange wandelingen. 

Toeslag: € 20 per hond per nacht. Aanvullende regels: honden zijn welkom, alleen niet in het restaurant en bij de spa/zwembad. Er geldt een maximum aan honden per dag, het is dus op aanvraag. Op de meeste kamers zijn honden toegestaan, m.u.v. de 2 huisdiervrije gangen.

Lees meer
Image for Sportresort Alpenblick / Zell am See, Oostenrijk

Sportresort Alpenblick / Zell am See, Oostenrijk

Een adembenemend uitzicht op de bergen en omgeven door de Alpen is Hinterglemm een prachtig stadje in Oostenrijk. Hotel Alpenblick, een echt familiehotel, is perfect voor een sportieve vakantie, met een breed aanbod aan activiteiten. Van kooklessen tot fitness bootcamps, er is voor iedereen wat te beleven. En natuurlijk volop wandelingen met je hond door het Oostenrijkse berglandschap. 

Toeslag: €15 per hond per nacht, en €30 voor de eindschoonmaak. Aanvullende regels: honden zijn overal welkom in het hotel, maar niet in het wellnesscenter. Er is een apart (en afgescheiden) gedeelte in het restaurant waar honden en hun baasjes welkom zijn. Honden zijn alleen toegestaan in speciale kamers waar geen tapijt ligt.

Lees meer
Image for Boshotel Vlodrop, Limburg

Boshotel Vlodrop, Limburg

Een verwenhotel om te ontsnappen en te ontspannen voor een yoga- of wellnessweekend. Boshotel Vlodrop ligt middenin de prachtige bossen, de plek dus voor lange wandelingen met je hond. Dit wellnesshotel heeft een schitterende spa met diverse sauna's, baden en rustruimten. Bosbaden, ontspannen en je batterij weer opladen. Bij dit wellnesshotel lukt dat allemaal.

Toeslag: €12,50 per hond per nacht. Aanvullende regels: honden zijn welkom in de brasserie en op het terras, en niet welkom in het à la carte restaurant en de ontbijtzaal. Voor het ontbijt kan je met hond in de brasserie zitten, dat is iets verder lopen naar het ontbijtbuffet. Er is één hond per hotelkamer toegestaan. Er zijn geen aparte kamers voor honden.

Lees meer
Image for Biohotel La Clairiere, Frankrijk

Biohotel La Clairiere, Frankrijk

In diepe rust ligt dit Biohotel aan de rand van het bos. Biohotel La Clairiere ligt in het hart van Natuurpark Noordelijke Vogezen. Met 200 km aan wandelpaden is dit de perfecte plek om het buitenleven te verkennen. Het wellnessparadijs brengt je lichaam en geest in balans. Het biedt een verscheidenheid aan holistische programma's, begeleide retraites en workshops over onderwerpen als alternatieve geneeswijzen, meditatie en yoga.

Toeslag: €25 per hond per nacht. Aanvullende regels: honden zijn welkom in het hotel, met uitzondering van het restaurant, ontbijtzaal en de spa. Honden zijn alleen toegestaan in enkele Comfort en Superior kamers, deze zijn hier speciaal op aangepast. 

Lees meer
Image for Landgoed de Wilmersberg, Nederland

Landgoed de Wilmersberg, Nederland

Geniet van de rust en schoonheid in Twente! Dit duurzame hotel is gelegen in 14 hectare prachtige natuur. Het hotel biedt zelfs speciale hondvriendelijke kamers. Puurenkuur organiseert in dit mooie hotel haar yogaweekenden. De wellnessruimte van het hotel, met diverse sauna's, Turks stoombad, whirlpool en een binnenzwembad, is recentelijk compleet gerenoveerd. 

Toeslag: €42,50 per hond voor het verblijf, ongeacht hoelang of kort het verblijf. Aanvullende regels: honden zijn welkom in de lounge en op het terras, en niet in het restaurant, ontbijtzaal en de spa. Honden zijn alleen toegestaan in enkele Royale Boskamers, deze zijn hier speciaal op aangepast. Deze zijn enkel per telefoon aan te vragen. 

Lees meer
Image for Mandira Styria, Oostenrijk

Mandira Styria, Oostenrijk

Er is iets bijzonders aan dit Ayurveda Hotel. Dit prachtige resort, diep verscholen in de Stiermarkse heuvels in Oostenrijk, combineert het beste van de Indiase en Mediterrane culturen. De rijke kleuren en joie de vivre van India worden gecombineerd met het fijne houtwerk en de gastvrijheid van het Middellandse Zeegebied. Gasten kunnen genieten van internationale kunst, thermale waterbaden, yogalessen en Ayurveda programma's, inclusief heerlijk eten. naar dit kuuroord en vind je centrum terug. Vergeet niet je hond mee te nemen om van de fantastische omgeving te genieten.

Toeslag: € 20 per hond per nacht (in 2022) 

Aanvullende regels: Honden zijn welkom in de volgende kamertypes: standaard kamer, Mandira kamer, Junior Suite. 

Lees meer
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's