Soort reis

Wellnesshotels in de natuur: paradijs voor wandelen en fietsen

7 april 2023

Holistische kuuroorden en wellnesshotels kiezen hun locatie met zorg uit. Dat betekent dat een wellnessvakantie u op prachtige plekken brengt, soms aan het strand, soms in the middle of nowhere, soms midden in de natuur of in de bergen. Stuk voor stuk omgevingen die zich goed lenen voor heerlijke wandelingen of fietstochten. Veel health resorts, kuurhotels, Mental Balance oorden, luxe boetiekhotels en retreats liggen in of naast een gebied met veel natuur. Waar wandelen en fietsen activiteiten zijn die u prima kunt doen. Al dan niet met gids, al dan niet met uitgezette routes of gewoon op de bonnenfooi. Op de massagetafel ontspant uw lichaam, tijdens een wandeling of fietstocht in de buitenlucht komt uw geest tot rust. En waar een detox, sapvasten of ayurvedakuur uw lijf reinigt, maakt lopen uw hoofd schoon. Een ideale manier dus om zowel mentaal als fysiek helemaal bij te komen.

Image for NIEUW! Rimski Dvor, Slovenië

NIEUW! Rimski Dvor, Slovenië

Onze nieuwste aanwinst! Rimski Dvor ligt in het hart van Slovenië en wordt omringd door groene heuvels, een prachtige plek voor wandel- en fietstochten. Heel veel behandelingen voor een zeer scherpe prijs. Prachtig mooi hotel, helemaal gerenoveerd, stijlvol, met een rustige adults-only spa met heilzaam water uit de bron van thermaal dorp Toplice. Alle programma's zijn onder supervisie van een medisch team. Bij het Romeins geïnspireerde Spa Hotel Rimski Dvor vindt u dit alles in een uitstekende prijskwaliteitsverhouding. 

Lees meer
Image for Ayurveda Resort Mandira, Oostenrijk

Ayurveda Resort Mandira, Oostenrijk

De unieke combinatie van Ayurveda en het helende thermale water van Oost-Styria in een geweldig Europees Ayurveda Resort in Aziatische sfeer. Het Europese Ayurveda Resort Mandira ligt in de glooiende heuvels van Bad Waltersdorf, het Styrische Thermengebied in het Oostelijke puntje van Oostenrijk. Mandira is omgeven door wijngaarden en boomgaarden, echt een landschap waarin u tot rust komt en kunt helen en opladen.

Lees meer
Image for La Clairière Bio & Spa hotel, Frankrijk

La Clairière Bio & Spa hotel, Frankrijk

La Clairière, gelegen in de bossen van de Elzas, is één van de eerste holistische hotels in Frankrijk. Met Oosterse behandelingen (ayurveda, acupunctuur), vegan opties op de menukaart en een prachtige spa. De omgeving werkt verhogend voor uw energieniveau. Clairière ligt vlakbij La Petite Pierre, een pittoresk dorpje in Alsace, in de stille omgeving van een door UNESCO erkend natuurpark. Natuur is dan ook, naast nieuwe energie en inspiratie, wat u in dit viersterren wellness hotel vindt.

Lees meer
Image for Sentido Galomar, Madeira

Sentido Galomar, Madeira

Dit adults-only hotel aan zee biedt een scala aan activiteiten die zelfs de meest actieve vakantieganger uitdaagt. Madeira is een prachtige eiland voor wandelen en fietsen, het wordt niet voor niets het Island of Body & Mind genoemd. Galomar ligt op een klif aan een privébaai bij het onderwaternatuurreservaat Garajau in de Atlantische oceaan. Een toplocatie om te zwemmen, snorkelen, scubaduiken en te genieten van fantastische uitzichten.

Lees meer
Image for New Life Portugal

New Life Portugal

Een mindfulness center voor iedereen die wel wat extra steun kan gebruiken. Een echte specialist, uniek door de een-op-een coaching. Balans voor hoofd, hart, lijf en leven. New Life ligt in de stilte van natuurpark Serra Da Estrela, het oudste en grootste door UNESCO beschermde gebied van Portugal. Een rustgevende plek. New Life's methode is door in het nu te leven, in de natuur te zijn, je te omringen met likeminded mensen en wijze mensen die je hierin begeleiden.

Lees meer
Image for Monchique Resort & Spa, Portugal

Monchique Resort & Spa, Portugal

Ontspannen in een hotel midden in één van de mooiste natuurgebieden van de Algarve. Monchique Resort & Spa ligt het Monchique gebergte, dat ook wel de tuin van de Algarve wordt genoemd. Dit is een prachtig wandelgebied met een heuse, 2000 jaar oude thermale bron met zuiver mineraalwater. Vanaf het hotel kunt u lopen naar de dorpjes Caldas de Monchique. Het strand van Alvor ligt op 20 minuten rijden.

Lees meer
Image for The Retreat Costa Rica

The Retreat Costa Rica

Een kleinschalige plek met een hoge persoonlijke touch. Waar u helemaal in de watten wordt gelegd. Hoog niveau van yogalessen, fantastische (gezonde) keuken, en dat middenin de natuur van Costa Rica. Een panoramisch uitzicht over het groene heuvellandschap van Costa Rica aan de ene kant en de Stille Oceaan aan de andere kant. In The Retreat – gelegen op een berg met geneeskrachtige kwaliteiten – bent u rondom omgeven door natuur.

Lees meer
Image for MasQi - The Energy House, Spanje

MasQi - The Energy House, Spanje

Een kleinschalig en luxe adults-only yoga- en meditatieresort in een stijlvolle 19e-eeuwse boerderij midden in een natuurpark. De perfecte plek om weer verbinding met jezelf en de natuur te maken. MasQi ligt in het hart van het Mariola gebergte tussen Alicante en Valencia. Het meest indrukwekkend is de yogadome aan de rand van het bos: een sensationele koepelruimte die door de ramen de natuur binnenlaat... Hoor het fluiten van de vogels, voel de zonnestralen.

Lees meer
Image for Hotel Alpino Atlantico Ayurveda, Madeira

Hotel Alpino Atlantico Ayurveda, Madeira

Ayurveda in een van de mooiste badplaatsen op Madeira. Alpino Atlántico combineert authentieke kuren met een spectaculaire setting: Madeira. Het eiland van bloemen, mooie wandelingen en een mild klimaat. Én van Alpino Atlántico. Dat ligt op een klif aan de zuidkust van het eiland, in een beschermd maritiem reservaat, aan de kristalheldere wateren van de Lido Galomar-baai. 

Lees meer
Image for Shanti-Som, Spanje

Shanti-Som, Spanje

De schoonheid en sereniteit van Bali dichtbij huis. Dat is Shanti-Som. Geborgen en kleinschalig komt u hier alleen aan uzelf toe. En wat een grandioos uitzicht! Verscholen in de bergen van Andalusië kijkt Shanti-Som uit op de Sierra de las Nieves en een natuurreservaat. Wie wil ontspannen in een fijne omgeving waar u de volle aandacht krijgt: Shanti-Som is wat u zoekt. Klein en toch luxe, perfect!

Lees meer

Bekijk ons aanbod naar alle wellnessreizen in de natuur…

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Ayurveda in Europa
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 12 luxe destination spa's
Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje