Soort reis

Hoteldetails

Deze rondreis brengt u langs de hoogtepunten Wadi Rum, Petra en de Dode Zee, waar de Puurenkuur elementen (wandelen, meditatie, yoga en rituelen op krachtplekken), deze reis tot een spiritueel avontuur maken.

Hier gaat u naartoe
Jordanië zoals u het nog niet eerder heeft beleefd! Jordanië is een sprookjesachtig land vol historische werelderfgoed locaties, cultuur, avontuur en geschiedenis. Met grillige kustlijnen en woestijnen met de mooiste bergformaties en bijzondere krachtplekken. Het is een veilig land om te ontdekken en de bevolking is er vriendelijk. De uitgestrekte Wadi Rum woestijn, ook wel bekend als de Maanvallei met rotswanden van zandsteen en graniet. Het is met een oppervlakte van zo'n 720 vierkante kilometer de grootste wadi in Jordanië. In 2011 is Wadi Rum door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. Verborgen in een kloof in de woestijn ligt Petra: één van de zeven wereldwonderen. De mysterieuze stad dateert uit de periode 400 en 106 v. Chr. Daarnaast bezoekt u de Dode Zee, het laagst gelegen meer ter wereld. Het kenmerkende hoge zoutgehalte en de 40 verschillende mineralen zorgen voor een reinigende werking voor uw huid wanneer u erin drijft. Een unieke ervaring!

Mogen we u enthousiast maken?
'Vertragen in de woestijn. Verstillen en Verwonderen in Petra. Verwennen bij de Dode Zee'. Van het laagste punt op aarde naar de hoge bergen in de woestijn. Deze reis die we uitvoeren in kleine groepjes, wordt ervaren als een reset van jezelf, een ‘een reis naar binnen’ die lang voelbaar zal zijn. Tijdens deze reis komen de elementen van de natuur samen: aarde, water, vuur en lucht. Energie en natuur ontmoeten elkaar, brengen u onvergetelijke momenten, helderheid en rust. Leef mee met de bedoeïenen in de Wadi Rum woestijn, alwaar u een sterrenhemel ziet als nooit tevoren. De eerste blik op de verborgen, oude roze stad Petra is er een die u waarschijnlijk uw hele leven niet meer vergeet. Op het vlakke, zoute water van de Dode Zee drijft u gewichtloos en ervaart u de heilzame werking van dode zee modder op het lichaam. Deze reis wordt ervaren als een reset van jezelf, een innerlijke reis die blijvend indruk zal maken.

Speerpunten


Wellnessprogramma's

Belangrijk

  • Vliegen op: Amman (AMM)
  • Transfertijd vanaf de luchthaven naar ons eerste hotel: ca. 30 minuten
  • Check-in tijd 15.00 uur / Check-uit tijd 11.00 uur
  • Badkleding: is altijd verplicht. Neem voor een sessie in de Dode Zee oude zwemkleding mee, door het zoutgehalte kan zwemkleding makkelijk verkleuren
  • Internet: gratis in de hotels. In de Wadi Rum woestijn is het bereik niet altijd goed of is er helemaal niet
  • Woestijn: in Wadi Rum kunnen de nachten (zeer) koud zijn. Neem gepaste kleding daarvoor mee
  • Sauna's: gescheiden voor mannen en vrouwen
  • Koop op voorhand van de reis een Jordan Pass (ca. 75 JOD - Dit is uw visum voor Jordanië en geldt tevens als toegangsprijs voor grote bezienswaardigheden zoals Petra en Wadi Rum)


Paspoort / visum informatie

Vaccinaties en gezondheid

Kamers

Gedeelde kamer/tent met een andere deelnemer
Kamer alleen
Tweepersoonskamer met eigen reisgenoot

Reiservaringen


26 oktober 2023

Puurenkuur Yoga Meditatie rondreis Jordanië, Mariken Fliervoet

Allereerst wil ik Puur en Kuur bedanken voor de onverwachte verrassingsmomentjes variërend van grootverpakkingen van flessen water tot de heerlijke verfrissende 'citroen-munt' drankjes op het terras of bij aankomst aan de Dode Zee. Heel attent. Ik heb ronduit genoten van de reis. Ik had zelf niet goed bedacht dat het een groepsreis was. En dat je dan ook veelal als reisgezelschap optrekt. Dankzij de grootte van de groep, de samenstelling én de gelijkgestemd had, heb ik het als zeer welkom en plezierig ervaren. Juist ook om deze mooie ervaring met elkaar te kunnen delen. Voor mij waren de nachten in de Wadi-Rum in combinatie met de paarden coaching en de klankschalensessie in de woestijn het meest indrukwekkend en memorabel. De locatie vond ik wel aan het verouderen. Het was een soort 'Jordanees chique'. De jeep tour nagenoeg aansluitend op de paarden coaching was voor mijzelf wat te veel. Ik had liever wat meer ruimte genomen om hetgeen ik had meegemaakt te laten landen. Mogelijk dat de jeeptour op de 1ste dag zou kunnen? De dagen in Petra bestonden meer uit cultuur. Ik heb zelf de keuze gemaakt om een dagje bij het hotel te vertoeven. Heerlijk op mezelf en een prima combinatie om toch ook de verborgen stad gezien te hebben. De accommodatie was ronduit heerlijk. Helemaal 'puur en kuur' waardig. Juist ook fijn om na het drukke Petra, terug te komen in een oase van rust. De Dode Zee was een bijzondere ervaring. Op deze locatie, dobberend in de Dode Zee kwam bij mij het besef binnen dat er zich op kleine afstand 'aan de overkant' veel leed aan het afspelen is en was. Schrijnend in al zijn vorm. Chauffeur Omar vond ik vriendelijk en voorkomend. Altijd bereidt te helpen. De cultuurverschillen met de gids Mohammed waren voor mij minder overbrugbaar.  Diepe buiging voor hoe Mariken een vorm vond om met de gids in verschillende situaties te dealen. Kortom: een geweldige ervaring waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Ik draag deze reiservaring dichtbij in mijn hart. Dank daarvoor.

Silfke

26 oktober 2023

Mariken Fliervoet

Het was een onvergetelijke reis. Ik zag er een beetje tegenop om met een groep op reis te gaan, maar door de indeling/reisschema en de mogelijkheid om ook onderdelen voorbij te laten gaan en dankzij de fijne dames in de groep, inclusief de begeleidster, is het een hele positieve ervaring geworden. Voor mij een eerste kennismaking met yoga. Dankzij de combinatie met veel meditatie en de goede begeleiding, ben ik ook hier positief over. Tot slot vond ik het laatste hotel alhoewel prachtig.....erg massaal. Door de relatieve rust (als gevolg van annuleringen) heb ik hier absoluut geen last van gehad. Maar kan me voorstellen dat als het volgeboekt is, dit niet een plek is die ik associeer met yoga en meditatie. Heel veel dank voor een prachtige, indrukwekkende en relaxte reis (waar ik voor het eerst sinds jaren weinig aan werk gedacht heb, wat broodnodig was)! Voor mij was de woestijn het meest indrukwekkend en rustgevend. Daarnaast kan ik een luxe spa met behandeling ook erg waarderen. Maar de combinatie van (mediatie/yoga in) woestijn, historie (petra) en spa is perfect.

Germine

26 oktober 2023

Puurenkuur Yoga Meditatie rondreis Jordanië, Mariken Fliervoet

Dit was voor mij een reis om nooit te vergeten. Mijn 1e echte groepsreis, dus ging met een beetje angst heen, maar het is 1 van mijn beste ervaringen ever. En dat in 1 week tijd. De balans tussen het zien, voelen en ervaren van het land met de yoga, meditatie, coaching en kennis van Mariken was een hele mooie balans. Ik doe zelf weinig aan yoga, maar vond de balans op deze reis heel mooi. Geen overdaad en de vrijheid en ruimte om zelf deel te nemen. Zelf vond ik het echt een plus dat de groep heel klein was. Dat zorgt toch voor een intieme verbinding en ik heb het gevoel gehad dat ik met een groep vriendinnen weg was. De energie van de reis, de rust, de zelfreflectie, de zelfliefde en de verbinding is bij mij ook blijven hangen sinds ik terug ben. Ik ben rustiger en luister beter naar mezelf en ben bewust bezig mijn grenzen aan te geven. Ik geniet van de momenten in stilte met mezelf en voel me helemaal niet alleen. Ik vond de volgorde van de reis heel mooi. Eerst landen met z'n allen in de woestijn in rust, daarna actief in Petra en dan weer helemaal tot rust komen in de dode zee. De paardencoaching vond ik echt heel uniek om mee te maken. Ik wist dat het bestond, maar had het nooit zelf gedaan in NL, maar het inzicht wat ik daar heb gekregen is uniek en ik kan nu nog het warme gevoel van mijn innerlijk kind in mijn armen sluiten voelen. We zijn nu samen 1 en samen zijn we sterk. Ik krijg weer bijna tranen in mijn ogen nu, nu ik dit opschrijf. De avond diner in de woestijn vond ik ook magisch, onder de sterrenhemel tussen de magische gesteentes daar en dan een klankschalen sessie. Alles was gewoon helemaal geregeld, echt voor mij een luxe reis om alles uit handen te geven (overgave). En dat past ook precies bij hoe ik me toen voelde. Ik vind het zelfs lastig om het gevoel en de ervaring thuis te delen, omdat het zo uniek is. Ik snap dat de reis nu even op on hold staat. Maar hoop echt voor jullie dat jullie hiermee doorgaan in de toekomst. Een aanvulling, aanrader en reis vol inzichten voor iedereen.

Marijke

Deel dit hotel