Soort reis

Het Noorden van Tenerife – Winterzon, rust, zee en bergen

30 oktober 2020
Wie denkt dat Tenerife alleen voor het massatoerisme is doet dit vulkanische eiland voor de kust van Afrika tekort. Waar de hordes vakantiegangers en massa naar het Zuiden afslaan, toog Puurenkuur's Kiki naar het Noorden, een groene, ruige en rustige oase waar de bergen en de oceaan elkaar bijna kussen.

Image for Stralend begin

Stralend begin

Het eerste dat opvalt is de zon. Het vriest dat het kraakt in Nederland, maar hier is het midden januari zomerjurkjesweer. Met mijn huurauto rijd ik door de bergen naar Meliá Hacienda del Conde in Buenavista del Norte. Een waanzinnig mooie tocht, maar toch ben ik blij dat het midden op de dag is want elke vorm van straatverlichting ontbreekt. Tip: Vlieg overdag, met een rit over kronkelweggetjes in het pikkedonker begin je je vakantie niet echt relaxed.

Image for Meliá Hacienda del Conde – Rust, ruimte en luxe

Meliá Hacienda del Conde – Rust, ruimte en luxe

Hotel Meliá Hacienda del Conde oogt als een knus dorpje met allemaal huisjes midden tussen de bananenplantages. Dit adults-only hotel straalt rust en luxe uit. Als ik mijn kamer binnenkom denk ik in eerste instantie dat ik verkeerd zit maar nee, mijn stijlvolle standaardkamer heeft gewoon het formaat van een junior suite. Content geniet ik op mijn balkon van een hete espresso en het wereldse uitzicht op zee, de bergen en de golfbaan. Inside tip: Kies voor The Level service voor vele extra’s zoals een Nespresso-apparaat op de kamer, kussenmenu, zeezicht, gratis watercircuit en meer.

Bikinitijd. Uit de wind is het heerlijk aan het verwarmde buitenzwembad. Ik begrijp al die overwinteraars op de Canarische Eilanden wel. Voor ik naar bed ga boek ik nog een weldadige massage en doe mee met het watercircuit. Anderhalf uur lang masseren waterjets verschillende delen van mijn lichaam, terwijl iemand van het hotel de volgorde en tijd aangeeft. De massages brengen je bloeddruk naar beneden. Heerlijk ontspannen ga ik naar bed. Mijn hoofd raakt het kussen nog niet of ik slaap al.

Ik sta op voor een yogasessie geleid door een echte yogagoeroe. Hij vertelt dat hij als peuter al zijn eerste houdingen deed omdat zijn vader een yogamaster is. Na het uitgebreide ontbijtbuffet met voldoende gezonde opties vertrek ik richting het volgende hotel dat ik bezoek, OCÉANO Hotel Health Spa.

Lees meer
Image for OCÉANO Hotel Health Spa – Ontspannen aan je gezondheid werken

OCÉANO Hotel Health Spa – Ontspannen aan je gezondheid werken

OCÉANO Hotel Health Spa in Punta del Hidalgo ligt aan de oceaan tegen een klein dorpje aan en is een echt kuurhotel. De receptie ontvangt me met een herzlich wilkommen. Als blijkt dat ik Nederlands ben switched de man snel naar Engels. Dit blijkt een rode draad bij het personeel tijdens mijn verblijf want het hotel is populair bij Duitse kuurgangers. En daar draait het hier dan ook allemaal om, kuren en gezondheid.

OCÉANO staat bekend om het A. F. X. Mayr detoxprogramma waarbij je je ontdoet van je onnodige innerlijke ballast. In samenspraak met een Mayr dokter van het hotel hervind je binnen een paar dagen weer je natuurlijke balans door een individuele aanpak met de juiste voeding, activiteit, rust en regelmatige medische en therapeutische behandelingen in het Thalassobad.

Vanuit een hele comfortabele kamer in frisse blauwtinten kijk ik uit op zee en het natuurlijke zwembad met zeewater waar de golven van de zee over de rand heen slaan. Als de zee te wild is, kun je zo toch in zeewater zwemmen. Het zwembad is open voor publiek van buiten het hotel, maar druk is het zo te zien niet.

Na een heerlijke uitwaaiwandeling over de promenade, laat ik me in een algenwrap onderdompelen in het thalassobad. De warmte en weldaad komen over me heen en ik soes weg. Rozig en met een zachte huid stap ik die avond in bed.

Om 8.00 uur sta ik alweer energiek op het dak van het elf verdiepingen tellende gebouw voor een yogasessie. Inside tip: De ochtend yogasessies met uitzicht op de imposante vulkaan Pico del Teide die met 3718 meter in de top 3 hoogste vulkanen ter wereld staat.
Weer beneden aan het ontbijtbuffet (voor wie geen Mayr-programma volgt) kies ik met gezonde trek en een leeg hoofd wat fruit en eieren als ontbijt. Straks vlieg ik terug naar het koude Nederland, maar ik kan de kou weer aan. En als de winter te lang duurt? Ach, Tenerife is slechts vier uur vliegen.

Lees meer
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen