Soort reis

Verrassing in Benidorm

26 januari 2018
Verrassing in Benidorm

Waar denk je aan als je aan Benidorm denkt? Aan hoogbouw, aan clubs en aan luidruchtige Engelsen waarschijnlijk. En misschien ook aan grijs haar. We kunnen je vertellen: Benidorm heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en is nu een echte aanrader voor een zonnige wellnessvakantie!

 

Wij waren er laatst een paar dagen op uitnodiging van de Spaanse Tourist Board en we waren aangenaam verrast door de stad, de omgeving en de prachtige luxe hotels. Om te beginnen is het publiek dat Benidorm bezoekt de laatste jaren flink veranderd. Op de hele boulevard (waar je heerlijk kunt wandelen langs de zee) is geen Friet van Piet meer te bekennen. In plaats daarvan trekt Benidorm meer rustige toeristen die vooral komen voor het lekkere eten, de tophotels en de (medical) wellness. Zo brachten we een bezoekje aan Hotel Asia Gardens, een luxe vijfsterrenresort waar je je even in Azië waant. Op je kamer hangt geen badjas, maar een kimono voor je klaar. En de tropische tuinen met waterpartijen en de kleurige paviljoens doen je vergeten dat je niet 13, maar slechts 3 uur in een vliegtuig gezeten hebt. Het hotel heeft 7 buitenzwembaden en een Thaise spa waar wellnessbehandelingen van topniveau worden gegeven. Uiteraard door echte Thaise masseurs en masseuses, die precies weten hoe ze de stress uit je lichaam kunnen krijgen.

 

Medische wellness

Benidorm is al jaren een favoriete bestemming voor veel Nederlanders en dat heeft ervoor gezorgd dat medical wellness hier op hoog niveau staat. Veel Nederlanders vliegen liever naar de zon voor operaties en behandelingen, die overigens gewoon vergoed worden door de Nederlandse zorgverzekering. En dat er hier nauwelijks wachtlijsten zijn, is ook een groot voordeel. Eén van de privéklinieken die medische behandelingen aanbiedt, is IMED Levante. Je kunt er terecht voor praktische alle medische en cosmetische ingrepen. Het medische team bestaat uit gerenommeerde professionals – en de meesten spreken gewoon Nederlands.

 

Op de e-bike

De stranden van Benidorm zijn geweldig: ze hebben het fijnste zand van heel Spanje. Het drukste strand is het Levante strand, maar zoek je een rustiger plekje, dan heb je nog keuze genoeg. Op het Poniente strand bijvoorbeeld is elke dag ruimte in overvloed. Hier gaan de Spanjaarden het liefst naar toe. En het kleine strand in het hart van Benidorm, Mal Pas, is zeker ook een bezoekje waard.

Klaar met luieren? Dan kun je gaan fietsen. Wij maakten een tour met e-bikes door het schitterende Serra Gelada National Park. Het park ligt pal aan zee en kent flink wat hoogteverschil – en dan is zo’n elektrische fiets heel fijn! Het park ligt tussen Benidorm en Calpe en is het grootste natuurpark van de Costa Blanca met een heel bijzondere flora en fauna. Je kunt er trouwens ook wandelen: het pad naar de vuurtoren is prima te doen en biedt je mooie vergezichten.

 

Microklimaat

’s Avonds is het gezellige oude centrum van Benidorm the place to be. Voor een drankje op het terras, een wandeling door de kronkelige steegjes of een bordje verrukkelijke tapas. Benidorm heeft dus meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken. Maar misschien nog wel de allergrootste trekpleister is het weer. Omdat de stad beschermd wordt door de bergen, heerst er een uniek microklimaat. Daardoor voelt de winter hier als lente, met temperaturen van rond de 20 graden en volop zon. Wij zijn verkocht!

Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje
Ayurveda in Europa