Soort reis

Inpakken en wegwezen!

23 februari 2018
Inpakken en wegwezen!

5 tips om je koffer in te pakken


Hoe efficiënter, hoe beter. Pak je koffer handig in en je hebt er je hele vakantie plezier van. Hier onze tips. Vooral tip 4 is een eyeopener voor perfectionista’s!

1. Draag in het vliegtuig je zwaarste schoenen en kleding.
Dat scheelt namelijk gewicht. Natuurlijk zorg je er wel voor dat je die fijne, zonnige slippertjes direct uit je koffer kunt vissen en je ook je dikke vest direct in je koffer kunt parkeren bij aankomst.

2. Stop ieder paar schoenen in een aparte zak.
Wel zo hygiënisch. En stel dat je een ‘vieze’ wandeling maakt, dan zit op de terugweg niet je hele koffer onder.

3. Neem een extra plastic zak mee.
Heel handig om je vuile was te scheiden van je schone. Blijft je koffer ook lekker fris ruiken. Voor de cheaters onder ons: stop een droogtrommeldoekje of wasbuiltje in je koffer.

4. Vloeistoffen in je koffer.
Door de luchtdruk kan het zijn dat flesjes en spuitbussen het niet ‘gehouden’ hebben tijdens de vliegreis. Chaos! Kliederboel! Vlekken in je koffer en op je kleding!
Verpak flesjes shampoo, zonnebrand etcetera daarom in een boterhamzakje voor je het in je koffer legt.
Perfectionista’s, draaien eerst de dop eraf, leggen er een stuk huishoudfolie over, draaien de dop er weer op (zorg dat de folie er nog onderuit steekt) en leggen de fles dan in een plastic zakje.

5. Daarom rollen, daarom vouwen.
Haat je gekreukte kleding: rol alle items een voor een op. Vind je overzicht belangrijker en wil je bij aankomst alles zo de kast inschuiven, vouw je kleding op en stapel soort bij soort.

Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand