Weekend inspiratieblog

29 september 2017

Afvallen en opladen in luxe en stilte
Nadat ik mijn hele hebben en houwen voor de tweede keer in korte tijd naar een nieuw huis heb versleept, staat mijn energiepeil in het rood. Nieuw plan: dozen uitpakken, koffers inpakken! Dit is hét moment voor mijn jaarlijkse wellnessreis. Op naar Spanje voor zes dagen opladen en detoxen in het net geopende en veelbelovende Balneario de Segura.


Ervaren en professioneel
Mijn wellnessvakanties voeren me al 25 jaar naar de meest bijzondere bestemmingen. En ook het Balneario de Segura is een hele fijne plek. Smaakvol en mooi ingericht in Afrikaanse stijl. Noem het hippie chic. Briljant detail, de geruisloze airconditioning. De eigenaar weet precies wat hij doet. Zijn roots liggen bij de gerenommeerde Sha Wellness Clinic en hij komt uit een lange lijn van wellness hoteleigenaren. Die ervaring zie ik terug in de fantastische kamer (met superbed), het vriendelijke en behulpzame personeel en de voorzieningen op topniveau. Alles klopt hier en is precies zoals het moet zijn.

Detoxen en afvallen op basis van veganistisch eten
Als voedingsdeskundige weet ik precies wat mijn lichaam nodig heeft en niet nodig heeft. Een puur plantaardig dieet met veel groenten en noten en geen suiker, dus ook geen fruit. De Indiase ayurvedische chef komt persoonlijk bij me langs aan tafel om mijn wensen te bespreken. Die vertaalt hij perfect naar heerlijke voor- en hoofdgerechten en tot mijn verrassing zelfs een keer een smakelijk dessert van courgette. Grote porties en geurige en afwisselende gerechten bestaande uit soep, quinoa en curry zorgen ervoor dat ik geen hongergevoel heb. Tussendoor neem ik af en toe van de verse bouillon die klaar staat. Een fijne opkikker. 

Middle of nowhere

Wie benieuwd is waar the middle of nowhere nou precies ligt, hoeft niet verder te zoeken. De drukte van Valencia ligt op 2,5 uur rijden. De afstand naar de slaperige dorpjes in de buurt is te ver om te lopen en winkels heb je er niet. In de rotsachtige omgeving op 1200 meter hoogte, heerst volledige rust en stilte. Elke ochtend voor het ontbijt loop ik mee met de Nordic walk langs de rivier, een prettige start van de dag. Tijdens de wandeling vertelt de gids dat ze nieuwe wandelroutes gaan uitzetten door het rotsachtig gebied. De dagelijkse yoga in het thermale bad is heel toegankelijk voor alle niveaus. Een lichte, niet zo’n intensieve vorm van yoga die eerder aan mindfulness doet denken. Als tegenwicht boek ik drie keer een personal trainer die me een uitdagende krachttraining geeft. Heerlijk. 

Opladen en uitrusten
Na zes dagen geen prikkels, geen mensen, en geen geluid voel ik me als herboren. Door de intens diepe stilte en reiniging in een luxe omgeving staat mijn energiemeter weer ver in het groen. Ik ben weer helemaal opgeladen. Mijn huid voelt heerlijk zacht en ik zie er weer uitgerust uit. Nog een aangename verrassing: bij het exitgesprek met de arts telt de weegschaal drie kilo minder!

 

Saskia Roeda, orthomoleculair voedingsdeskundige