Reset Jezelf retreat ervaring

18 januari 2018
Manuella Moskala (42) ging mee op een Reset Jezelf retreat van Nannet. Hieronder haar verslag.

Manuella: ‘Ik heb een drukke baan, dus mijn leven is altijd hectisch. Zonder dat ik het doorhad, was ik van mijn gezonde eetgewoontes afgegleden. Ik leefde te bourgondisch, met te veel wijntjes en te weinig sport. Het was tijd om opnieuw gezonde voornemens te maken, tijd voor een nieuwe start. Dus besloot ik er een weekje tussenuit te gaan. Helemaal alleen, als de ideale herbronning. Het retreat van Nannet in Luna y Sol in Andalusië sprak me erg aan. Mooi hotel, lekker weer, een prachtige bestemming: dat klonk als een fijne vakantie. En dat was het ook. Maar wat het echt geweldig heeft gemaakt, was de aanwezigheid van Nannet. Zij is een inspirerend persoon en zorgt voor een leuke en ontspannen sfeer. We hebben heel wat gelachen die week!’

Onvergetelijke souvenir

‘Toch is er ook serieus gewerkt. Nannet gaf elke dag pilatesles. Ik heb een ongelooflijke hekel aan buikspieroefeningen, maar zij brengt het op zo’n manier dat je niet anders kunt dan enthousiast worden. Ze praat je door de les heen, past haar oefeningen aan je niveau aan en laat je nét even over je eigen grens heen gaan. Ze kent het verschil tussen motiveren en te ver pushen. Nannet voelt precies aan wat je nodig hebt.

Er stonden die week ook allerlei activiteiten op het programma. Een van de workshops ging over het invullen van je agenda. Het werd me duidelijk dat ik veel meer ‘me, myself and I’-tijd nodig had. Ik heb geleerd hoe ik dat voor mezelf kan inplannen. En dat doe ik nu nog steeds, dat is een van de souvenirs van die reis.’

Batterij opgeladen

‘Het retreat heeft me heel veel rust gegeven en was het begin van een gezonder leven thuis. Het online-programma van Nannet dat ik drie weken heb gevolgd, helpt daar ook bij. Elke ochtend volgde ik via de webcam een fijne pilatesles. Daarnaast kreeg ik een heel plan van aanpak voor een gezonder leven, zelfs aan de boodschappenlijstjes was gedacht. Ik kon filmpjes terugkijken als ik even geen tijd had, zodat ik niets miste. Maar ze stuurde ook sms’jes en appjes om me eraan te herinneren dat het tijd was voor een snack of oefeningen. Ze nam me aan de hand en dat voelde heel speciaal.

Tijdens Nannets retreat heb ik energie opgedaan en mijn batterij opgeladen. Nu heb ik opnieuw een gezonde levensstijl te pakken. Nannet is iemand die mensen optilt, ze brengt je naar een hoger niveau. Ik heb dankzij haar heel veel rust gevonden.’