Update: Reizen & Coronavirus (COVID-19)

1 oktober 2020

Bent u ontzettend toe aan een beetje me-time en ontspanning? Maar reist u liever niet naar het buitenland? Ook Nederland is een fantastische wellnessbestemming. Ontdek de prachtige natuurgebieden van ons land, geniet van de voorspelde lange, warme zomer en laat u verwennen door toegewijde wellnessprofessionals.

Voor deze zomer en dit najaar hebben we ons aanbod in Nederland flink uitgebreid. Nog meer yoga-, fitness-, pilates-, meditatie en ontspanningsweekenden aan zee, in het bos of in combinatie met minerale baden. In de Nederlandse natuurgebieden vindt u nog de ruimte. Waai uit, beweeg en laat alle stress van de afgelopen maanden weer los. Nog meer dan voorheen is gezondheid ons grootste goed. Mentaal, spiritueel en fysiek fot en in balans staat u het sterkst in een wereld waarin veel ineens anders is.

Natuurlijk staat uw veiligheid en gemoedsrust voorop. Wij werken in binnen- en buitenland alleen met hotels die volgens de protocollen van de RIVM werken. Voor de Puurenkuur coaches stelden we een protocol op voor de yogalessen die we per 1 juli weer binnen en buiten mogen geven. Daar hoeft u zich dus geen enkele zorgen over te maken.

Met een positieve instelling kijken we graag naar wat wel kan en zien we de toekomst met open hart en vertrouwen tegemoet.

Een ontspannen groet,

Marleen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In deze ongebruikelijke tijd begrijpen we dat veel mensen vragen hebben over op reis gaan ten tijde van het coronavirus. Een aantal veelvoorkomende vragen die wij op dit moment binnen krijgen beantwoorden wij hieronder. Staat uw vraag er niet bij? Op dit moment zijn wij door de drukte telefonisch wat minder goed bereikbaar. Wilt u snel contact met ons? Bereik ons snel via WhatsApp op nummer +31613196537 (alleen whatsappen, niet bellen) of per mail via info@puurenkuur.nl

Wilt u meer weten over de reisadviezen per land? Via deze pagina vindt u de huidige reisadviezen van Nederlandse overheid. Bekijk de actuele adviezen en restricties (IATA) 
via deze link en deze link.


Ik heb een reis geboekt maar wil liever niet reizen. 
Gaat u binnenkort op reis en heeft uw bestemming een negatief of aangescherpt reisadvies? We denken graag met u over alternatieve reisdata. Wilt u uw reis volledig annuleren en geldt er geen negatief reisadvies op uw reisbestemming dan zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Ik wil/ga reizen naar een land die nu code geel heeft, wat zijn de voorwaarden als deze voor vertrek op code oranje gaat. 
Op dit moment kunt u gerust een reis boeken naar een land waar code geel van toepassing is. Op het moment dat dit verandert naar code oranje en u wenst daarom niet meer te gaan, dan kunnen wij in overleg met u de reis omboeken naar een nieuwe datum, wat ook volgend jaar mag zijn of we kunnen het omboeken naar een andere bestemming (voor beide opties kunnen extra kosten van toepassing zijn). Indien u niet wenst om te boeken door de onzekere situatie zijn wij flexibel in het kosteloos annuleren van het verblijf, dit bedrag ontvangt u terug in de vorm van een voucher die wordt gedekt door de SGR. Indien wij vluchten hebben geboekt voor u, dan zijn we afhankelijk van de voorwaarden die de luchtvaartmaatschappij hanteert. Het kan dan ook voorkomen dat u de betaalde kosten van de vluchten daardoor kwijtraakt als de desbetreffende luchtvaartmaatschappij de optie tot kosteloos annuleren niet aanbiedt. 

Ik heb een weekend in Nederland geboekt in oktober, november of december 2020
Onze yogaweekend zijn weer opgestart en uitgebreid. We waarborgen de 1,5 meter afstand tijdens de yogalessen, welke zoveel mogelijk buiten zullen worden gegeven. Kijk voor de actuele informatie over het desbetreffende hotel op de volgende pagina's:

Meer informatie over de yogaweekenden in Thermen Bad Nieuweschans
Meer informatie over de yogaweekenden in de Zeeuwse Stromen
Meer informatie over de yogaweekenden in Landgoed de Wilmersberg 
Meer informatie over de yogaweekenden in Boshotel Vlodrop
Meer informatie over de yogaweekenden in Badhotel Domburg

Tot op heden kunnen wij nog steeds onze weekenden uitvoeren met enige aanpassingen. Indien we het weekend toch niet door kunnen laten gaan vanwege corona dan laten we dit uiteraard direct weten. In dat geval kunnen we de boeking voor u omzetten naar een ander weekend (kan ook naar volgend jaar zijn). Of we kunnen het reeds betaalde bedrag teruggeven in de vorm van een voucher. Deze voucher is in het leven geroepen door de ANVR en de SGR om de reisbranche te laten bestaan in deze moeilijke tijd. De voucher wordt 1 jaar gedekt door de
SGR. De voucher blijft bij ons in principe altijd geldig en u kunt vanaf 6 maanden na uitgifte van de voucher ook altijd uw geld alsnog terugvragen.

Ik heb een reis geboekt voor later dit jaar en moet deze nu (aan)betalen. 
Voor alle reizen die zijn geboekt geldt de normale betalingsplicht (zie onze algemene voorwaarden). We begrijpen dat u zich zorgen maakt maar uw geboekte reis later dit jaar gaat voorlopig gewoon door. De voorwaarden voor het betalen blijven dus ook bestaan. Het volledige bedrag van de reis moet uiterlijk zes weken voor vertrek betaald zijn. 

Ik heb een reis geboekt maar het luchtruim is dicht of mijn hotel is gesloten. 
Kunt u door bijvoorbeeld een luchtruimsluiting niet naar de plaats van bestemming? Of is het hotel gesloten? U bent de reissom in dat geval niet kwijt. U krijgt in deze uitzonderlijke gevallen een voucher t.w.v. de reeds betaalde reissom. Lees hier meer over op de website van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Met het tegoed van uw geannuleerde reis blijft de voucher 1 jaar gedekt door de SGR. De voucher blijft bij ons langer geldig, dit is en blijft uw geld.

We begrijpen heel goed dat u misschien een voorkeur heeft voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt onze oplossing.

V
erzekering afsluiten?
Het is sowieso altijd verstandig om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wat er in deze specifieke situatie wel of niet vergoed wordt, verschilt per verzekeraar. Wij werken samen met Allianz Global Assistance, veelgestelde vragen omtrent verzekeringen en het coronavirus vindt u hier. 

Goed om te weten, heeft u zelf corona voordat u op reis gaat en moet u daarom uw reis annuleren? Dit wordt vergoedt door Allianz.
We rad
en u ook aan voordat u op reis gaat om te checken wat uw ziektekostenverzekering precies dekt. Het is goed om te weten dat het Calamiteitenfonds in geval van ziektes als het coronavirus geen dekking verleent. 


We wensen iedereen, nog meer dan we altijd al doen, een goede gezondheid toe.

Pas goed op uzelf,

Het Puurenkuur Team