Soort reis

Op de bucketlist: Malediven

27 juli 2018
Op de bucketlist: Malediven

In de top 10 van dingen die mensen graag nog eens zouden willen doen, kom je ‘vakantie vieren op een paradijselijk eiland’ bijna altijd tegen. Met wuivende palmen, een spierwit strand en zeewater dat zo helder is dat je meters diep kunt kijken.

 

Het leuke is: dit paradijs bestaat – en je kunt er zomaar een kamer boeken. Niet goedkoop, dat geven we onmiddellijk toe. Maar voor zo’n 800 dollar per nacht heb je dan wel een villa die in de zee staat. Met een groot bed, een heerlijke douche en een doorzichtig bad, zodat je de vissen onder je ziet zwemmen. Vanaf je terras spring je zo het turkooizen zeewater in. Aan alle details is gedacht. Sterker nog: je mag van tevoren al doorgeven welke details jíj belangrijk vindt. Een oogmasker op je kamer? Een Bijbel? Een houten kam of verse kruiden? Eén kruisje op het formulier en het wordt geregeld.

 

Je koffer inpakken is zo gepiept: een paar zwembroeken en bikini’s, shorts en een jurkje en klaar. Schoenen hoeven niet mee, want op dit eiland loopt iedereen blootsvoets, zelfs in het restaurant! Eenmaal op het eiland hoef je nergens over na te denken, want je krijgt je hoogstpersoonlijke ‘gem’, een ‘guest experience maker’ die jouw verblijf tot in de puntjes regelt. Misschien wil je snorkelen of duiken. Of ga je liever surfen of kajakken? Volg een lesje yoga in het paviljoen met uitzicht op zee, een massageworkshop of een meditatiesessie. Alles kan, niets moet. Zolang je maar geniet.

 

Mocht je van al die inspanningen een beetje moe worden, dan is daar de verrukkelijke Six Senses Spa. Waar alles gericht is op jouw wellbeing, en waar de dokter westerse filosofieën mixt met Ayurvedische wijsheden. Detox, afvallen of gewoon lekker ontspannen: het kan hier allemaal. En uiteraard met de topkwaliteit die je van Six Senses gewend bent.

 

Maar het meest bijzondere is misschien nog wel het feit dat je op een eiland zit. Volledig geïsoleerd van de rest van de wereld, in je eigen perfecte bubbel. Waar je ’s nachts tien keer zoveel sterren ziet (lichtvervuiling kennen ze hier niet) en het enige dat je je afvraagt is: ‘gaan we al naar bed of doe we nog een drankje?’

 

Terwijl je op je fiets (met je eigen initialen achterop!) een rondje over het eiland fietst, is maar één conclusie mogelijk: hier valt alles op zijn plek. Een vakantie op de Malediven is vakantie in het paradijs!

 

P.S. Mocht je je afvragen waar dit paradijs te vinden is: vijfsterrenresort Six Senses Laamu, daar moet je zijn.

Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 13 luxe destination spa's