Waarom een Detoxreis effectiever is dan een thuisdetox!

7 september 2018
Natuurlijk kun je ook thuis detoxen. Maar makkelijk is dat niet. Op detoxreis houd je het ontgiften van je lichaam zoveel makkelijker vol. Sterker nog, na een dag of twee voelen de meeste mensen zich fit en alert en is het hongergevoel verdwenen.
Image for

Natuurlijk kun je ook thuis detoxen. Maar makkelijk is dat niet. Op detoxreis houd je het ontgiften van je lichaam zoveel makkelijker vol. Sterker nog, na een dag of twee voelen de meeste mensen zich fit en alert en is het hongergevoel verdwenen. Waar een detox thuis vaak afzien is, kunnen mensen op detoxvakantie echt genieten van hun lichaamsreiniging en van de vakantie! Detoxen op vakantie is ook nog eens veel effectiever want er gebeurt zoveel meer dan alleen het reinigen van het spijsverteringsstelsel. 


Minder verleidingen en minder honger 

Minder honger. En na een paar dagen vaak zelfs geen honger. Raar, maar waar. Dat zit zo: wie eten ziet of ruikt krijgt meer trek. En in het dagelijks leven word je de hele dag geconfronteerd met eten. En dan niet alleen het ontbijt, lunch en diner dat je moet zien door te komen op het werk of thuis. Wat dacht je van die jarige collega die taart rondbrengt? Of de koffie of wijndate met je vriendinnen? En dan al die geuren die je op de fiets of op het treinstation tegemoetkomen. Om nog maar te zwijgen van alle reclame over (ongezond) voedsel die je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat proberen te verleiden. Al die momenten spreken het hongergevoel in je lichaam aan, waarvan je maag letterlijk gaan rammelen. Na een tijdje kun je al die verleidelijke geuren niet meer weerstaan en gaat het mis. Op detoxvakantie ben je vaak met gelijkgestemden in een prettige omgeving met minder verleidingen. En dat betekent dat niemand je een koekje bij de detoxthee aanbiedt.


Professionele begeleiding 

Een goede, gezonde en veilige detox vraagt om professionele begeleiding. Elk lichaam is anders en reageert anders op een reinigingskuur. Tijdens een detoxprogramma kun je je klachten bespreken met een expert. Detoxen kan helpen bij klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën, maag- en darmklachten, hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol. Je organen en spijsverteringsstelsel krijgen even rust en kunnen resetten. Er gebeurt een hoop in je lichaam tijdens een reinigingskuur. Het is fijn om dan onder begeleiding van een expert of een arts te staan waar je al je vragen aan kunt stellen.


Geen stress 

Slecht, te veel of chemisch voedsel is niet de enige vervuiler van je lichaam. Door stress sla je afvalstoffen op in je spieren. Het gevolg: pijnlijke knopen en stijve spieren. Op detoxvakantie kun je echt ontspannen en kunnen je lichaam en geest alle stress loslaten. Geen werk, geen gezin, geen druk verkeer en niet meer hollen naar de volgende afspraak. Kortom geen verplichtingen, totale rust en echt tijd voor jezelf. Met lichaamsbeweging zoals yoga, zwemmen of fitness en met ontspanningsmassages of deep tissue massages worden je spieren en lymfeklieren ontdaan van opgeslagen afvalstoffen die van huis zijn meegereisd.


Lekker eten en drinken 

Pardon? Lekker eten en drinken? Ja, ook dat kan. Ga je sapvasten dan drink je alleen water, kruidenthee, shakes, soepen en sappen. Maar alles wordt vers voor je bereidt van afwisselende, lekkere en gezonde groenten- en fruitsoorten die een reinigend effect hebben. Je kunt ook detoxen met een licht plantaardig dieet of op basis van raw food. En daar zijn sommige van onze detoxhotels echt in gespecialiseerd. De chefs tijdens zo’n detoxweekend of detoxreis bereiden zelfs zulke lekker detoxmaaltijden dat je vergeet dat je aan het detoxen bent.


Wellness: extra ontgiften 

Wie zo zijn best doet voor een gezond lichaam verdient een beetje extra aandacht en verwennerij. En een bezoek aan de sauna of het stoombad is niet alleen lekker, het ondersteunt ook nog je detox. Zweet je gifstoffen uit en stimuleer je bloedsomloop. Na je detox ben je naast een schone binnenkant dan ook nog de trotse bezitter van een stralende en schone huid.


Wil je ook gezond detoxen en tegelijkertijd genieten van een heerlijke vakantie? Kijk hier voor onze detoxweekenden of onze detoxreizen.

Image for

Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 Retreats Solo-travellers
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Top 10 Luxe Destination Spa's