Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Wellness vakantie met minerale baden

26 december 2017
Minerale baden doen wonderen voor de gezondheid. Niet voor niets dompelden de Romeinen zich erin onder voor de behandeling van kwalen en klachten.
Image for

Wellness vakantie met minerale baden

Minerale baden doen wonderen voor de gezondheid. Niet voor niets dompelden de Romeinen zich erin onder voor de behandeling van kwalen en klachten. Het water is afkomstig uit bronnen diep in de aarde en komt gezuiverd én verrijkt met mineralen aan de oppervlakte. Welke mineralen het bevat, is afhankelijk van de samenstelling van de grond. Dat maakt dat elke thermale bron een andere geneeskrachtige werking heeft. Er zijn baden die helpen bij reuma, pijn en huidklachten. Andere zijn goed bij ontstekingen, spijsverteringskwalen en klachten van het zenuwstelsel. Veel kuuroorden maken in de therapieën die ze aanbieden dan ook welkom gebruik van thermaal water. Wat u de kans biedt een ontspannende wellness vakantie te combineren met het optimaliseren van uw welzijn en de preventieve behandeling van lichamelijke problemen.

Wat is een wellness vakantie met minerale baden?

Thermaal water kan op verschillende manier worden ingezet in een therapie. De spa van het kuuroord of wellness resort gebruikt het bijvoorbeeld in een badkuur. In dat geval worden de mineralen opgenomen door de huid. Sommige behandelingen gaan uit van inhalatie. Dan ademt u de geneeskrachtige bestanddelen in. Ook bestaan er drinkkuren, voor interne genezing. Soms merkt u na een paar dagen al het resultaat. Soms echter duurt dat langer. Maar de weldadige, ontspannende werking van een thermaal bad zal u sowieso niet ontgaan. In combinatie met andere geneugten, denk lekker eten, luxe, service en rust, is een kuurreis met minerale baden de ultieme wellness vakantie.

Bekijk ons aanbod van kuur- en wellness resorts met minerale baden. Meer weten? We informeren u met plezier over de mogelijkheden. 

Image for

Top 6 Retreats Solo-travellers
Top 10 Luxe Destination Spa's
Ayurveda in Europa
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand