Puurenkuur, WELLNESS TRAVEL WORLDWIDE

Filter reviews
Reviews

We love sharing our enthusiasm for our destinations and holidays with you. But let’s be honest: our opinions are bound to be favourable. Which is why we hugely value the reviews and tips our clients place on our website; there’s nothing better than a review by our guest who just returned home. We therefore strongly recommend reading the reviews. You’ll find reviews for hotels, spa holidays and coaches. Alternatively, find inspiration among the general overview of all our wellness holiday reviews.

All Reviews
September 19, 2018

Cyprus, Almyra

Het was een zeer goede ervaring. Het hotel is mooi gelegen aan de kust en ik had een kamer met zicht op zee, dankzij de upgrade van Puurenkuur. Mijn kamer lag ook dicht bij de AlmyraSpa waar ik elke dag meerdere malen moest zijn, dus dat was wel handig.  Het eten in het hotel was zeer lekker. Ochtend en avond buffet met voldoende keuze, ook als je gezond en/of vegetarisch wou eten. 

Het programma wat ik gevolgd heb (fit and slim) is een echte aanrader ! Fijne workouts met een personal coach die haar programma aanpast aan wat jij wil en kan doen, zeer kwalitatieve behandelingen stuk voor stuk. Heel professioneel en verzorgd. In een aangename kamer. Ik kreeg ook telkens water of thee en gratis fruit shakes. Kleine dingen maar die het wel aangenaam maken.  

Ook de omgeving was fijn. Er zijn wel wat archeologische sites en die heb ik bezocht in de vrije uren. Eén dag had ik ook een fiets tot mijn beschikking en toen heb ik een lange tocht langs de kust gemaakt.  

Het personeel was heel vriendelijk en attent. Tja, ik heb geen negatieve opmerkingen. Het was mijns inziens zeker één van de beste hotels daar in de buurt.  

Het enige nadeel is de relatief verre vlucht (circa 4 uur). Je bent wel wat tijd kwijt om er te geraken.

Ik zou deze reis en hotel zeker aanraden. Ook voor mensen die alleen reizen.  


Carola M.

September 18, 2018

Portugal, Longevity Cegonha Country Club

Het was super. Mooi weer, mooie locatie, lekker eten en gezellige mensen. Onderhand zit ik weer helemaal in het werk dus het voelt al bijna als een verre herinnering.

Voor een volgende reis zal ik zeker weer aan jullie denken. Veel dank voor de goede zorgen!


Egbert van R.

September 11, 2018

Sri Lanka, Heritance Ayurveda Maha Gedara

Mijn excuus voor de late reactie, maar bij deze dan toch mijn antwoord. Mijn ervaringen, zoals ik al eerder schreef in de app, het personeel is bijzonder vriendelijk. Aangenaam verrast door de dagelijkse behandelingen. Ik dacht dat ik er 2 per dag zou krijgen, maar dat waren er per dag op zijn minst 4 tot 6. Elke 2de dag een doktersconsult, zeer kundig en aardig. Zij stelde dan het programma voor de komende dagen vast. Een team van 4 vrouwen (steeds dezelfde) voerden de massages en behandelingen uit. Ik werd echt in de watten gelegd. Elke ochtend lag er in het postvakje mijn programma en medicijnen voor die dag klaar. Er stond voor elke maaltijd een super buffet klaar met heerlijke gerechten, bovendien werd er door een kok nog speciale gerechten ter plekke gemaakt. Bij elk gerecht stond een kaartje voor welk dosha type het goed was.

Een erg mooie tuin, prachtig zwembad, geweldig uitzicht op de oceaan, ruime kamers met balkon met zicht op de oceaan en tuin. Ben erg enthousiast zoals je kunt lezen.

Mijn ‘zen’ gevoel is er nog steeds, hoewel het toch wat wegebt nu ik weer aan het werk ben, maar ik kan het weer gemakkelijk oproepen door alleen al aan die mooie plek te denken.

War het roken betreft, helaas ben ik er nog niet van af, maar ik heb ontdekt dat acupunctuur hier bij kan helpen en heb een afspraak gemaakt om fit opnieuw in te zetten.

Samengevat heeft deze ayurvedische vakantie me ontzettend veel gebracht en was boven mijn verwachtingen nog beter dan ik had gehoopt. Ik zou hem zeker aan anderen aanbevelen.

Dank voor het mede organiseren van deze prachtige vakantie.

Groet,

Anita


Anita S.

August 30, 2018

Spain, Casa La Suerte

Bedankt !!!  Dankbaarheid….dat is het juiste woord voor de mooie en fijne week op jullie Casa. Wat heb ik veel geleerd! De yoga lessen, het ervaren van stilte en rust (wie had gedacht dat ik dat zou kunnen), de meditaties en het praten over de deugdeninzicht kaarten zijn voor mij erg waardevol geweest. Dan heb ik het nog niet eens over de Casa zelf. Ik kan niets bedenken wat niet goed was. Alles klopte van A tot Z!! Het ontvangst: vanaf minuut 1 voel je je thuis bij jullie: wat een lieve, warme en gastvrije mensen zijn jullie. Het eten: 10 punten: elke maaltijd was een feestje, wat kunnen jullie heerlijk koken!!! De ligging van de Casa: midden in een wonderschoon heerlijk stil natuurgebied met een prachtig onvergetelijk uitzicht. Rust en stilte. Perfect. De Casa zelf: wat een mooi super huis, tuin en een heerlijk zwembad alles is er top geregeld, complimenten! Lilian en Jacques ik zou zeggen ga zo door en nogmaals bedankt voor deze fijne onvergetelijke week en ik kom zeker nog eens terug! Wie weet met “ons mam”. 


Susanne

August 30, 2018

Spain, Casa La Suerte

We hebben óp en top genoten van een SUPER héérlijke week in jullie CASA. 

Mooie start van de dag met de zonnegroet en yogasessie op de berg, de inmense stilte..... 360 graden fantastische natuur; een Oase. Jullie gastvrijheid en lieve zorg!! Fantatische maaltijden , alles even lekker, en heerlijke recepten mee voor thuis.. Niet te vergeten het verfrissende zwembad. Al die gezellige zitjes in dit mooi huis , zo smaakvol en met zorg gedaan. Fijne yogasessies en vooral meditaties, alle mooie deugden, de TIPI natuurlijk en de waardevolle gesprekken... Wij gaan ZEN weer naar huis en zijn jullie dankbaar voor alles !!! 

Susanne, Ella en Eveline

August 23, 2018

Portugal, Quinta da Calma

Vooraf vond ik het erg lastig om een vakantie uit te kiezen. Ik keek bij verschillende sites maar kon daar totaal niet vinden wat ik zocht. Ik belde met jullie klantenservice en vroeg of jullie misschien nog iets wisten.

Door het geven van wat dingen die ik graag op vakantie wilde kwam jij ( Ilona ) enthousiast met de bestemming Quinta da Calma in Portugal. Na het doorlezen van de informatie over Quinta da Calma werd ik ook enthousiast en vroeg om een boekingsvoorstel. Deze kreeg ik maandags in de loop van de middag. Ik moest uiterlijk dinsdag reageren ( vond ik vrij snel). Dit deed ik dus op mijn verjaardag. ( die dinsdag)

Na nog wat heen en weer bellen en mailen ( sorry! Ik vond het allemaal nogal spannend en wilde daarom nog meer duidelijkheid. Jullie bleven allemaal lief en enthousiast aan de telefoon. Dit vond ik erg fijn.)

Uiteindelijk kwam de dag van vertrek. Na veel spanning vooraf ( de dagen en uren vooraf) ging de trein richting Schiphol en was ik daar ruim op tijd. Mijn vlucht vertrok met een half uur vertraging. Hierdoor ook een half uur later in Portugal. Gelukkig stond daar de aardige meneer van de transfer met een bordje in zijn hand met mijn naam erop om mij op te halen. Ik liep met hem naar zijn busje. ( een mooie, lekker koel en kreeg een flesje water van hem) Onderweg gezellig met mij pratend bracht hij mij naar Quinta da Calma. Daar was het donker ( het was avond) en er was niemand aanwezig om mij te ontvangen. Dit vond ik wel eng. Je staat op een wildvreemde plek en er is niemand. De chauffeur ging op zoek naar iemand en ging rond bellen. Uiteindelijk kreeg ik een kaartje met het telefoonnummer van zijn bedrijf en moest zijn baas bellen als er binnen een kwartier niemand was. Met dat hij weg wilde rijden kwam gelukkig Anja aanrijden. Samen gingen we de receptie binnen en daar kreeg ik de sleutel van mijn kamer en zij bracht mij naar mijn kamer.

Na de kamer een beetje bekeken te hebben heb ik mijn koffer en tas uitgepakt en me klaar gemaakt om te gaan slapen. Een eerste nacht is dat vaak lastig en nu ook. De volgende ochtend om 07.00 uur ging de rookmelder kort af en daarna steeds sneller achter elkaar. ( batterij was leeg) Nu was ik ook meteen wakker. Ik keek naar buiten. Nu was het licht en kon ik meer zien. Daar lag in een lekkere ( kwam ik later achter) hangmat een andere reisgenote. Even kennis met haar gemaakt en me daarna klaar gemaakt voor de eerste yogales. Meteen al om 08.30 uur.

De les werd gegeven door een lieve mevrouw met een mooie zachte stem. ( Ivone) Daarna brunch en toen naar de receptie om mij in te schrijven. ( Dat had ik 's avonds laat niet gedaan.) Daar kreeg ik te horen dat ik dezelfde dag 's middags mijn massage zou hebben. ( Ik had er een massage meteen bijgeboekt.)

Toen het tijd was voor de massage daar heen gelopen en daar was een lieve mevrouw die mij papieren liet bekijken en tekenen met welke mogelijke kwalen ik had. Ze gaf mij een goede massage en op het laatst legde ze een oog kussen op mijn ogen met lavendel. ( erg lekker)

Daarna voor het eerst avondeten. Het eten zou daar vegetarisch zijn. Niet iets waar ik in eerste instantie voor zou kiezen, maar ik moet zeggen dat het eten steeds elke dag lekker was en goed op smaak etc. Goed gedaan!

Aan het begin van de avond zouden we nog yogales hebben op een bepaalde plek maar daar was niemand en daar kwam niemand. Toen naar een andere plek gegaan waar wel les gegeven werd. We werden hier tussen geploft en mochten de les meedoen. Helaas werd hierbij ook hele stukken in het Portugees gepraat / voorgelezen. Dit aan Anja doorgeven en zij was hier ook niet blij mee. Later werd dit goed opgelost.

Deze nacht sliep ik weer niet zo goed.

Vrijdagmiddag meegedaan met een optionele les -> yoga nidra. Erg lekker en leuk!

'S avonds rode maan meditatie gehad. Speciaal voor die dag. Wat geeft dat een unieke ervaring.

Zaterdag voor het eerst Tai Chi gehad van Miguel. Wat is dat apart. Alles wat je doet moet langzaam en met aandacht. Wat gaaf! Misschien ga ik er in Nederland ook wel mee beginnen.

Ik had weer niet zo goed geslapen en was er even helemaal klaar mee. Ik had het gevoel dat ik steeds op de klok moest kijken voor de volgende activiteit en door de yoga last van mijn rug en lies etc. Dus dit bij de brunch aan Anja aangegeven en afgesproken dat ik het rustiger aan zou gaan doen.

's Middags gingen we met de auto van Marjolein naar een plaatsje om naar de vismarkt te kijken en daar op een boot te stappen naar een eiland. Anja had dit bedacht omdat het volgens haar leuker zou zijn om daar heen te gaan dan naar een standaard toeristen strand. Dit was ik achteraf helemaal met haar eens. Ik heb daar op een strandbedje gelegen en de anderen liepen van de ene kant van het eiland naar de andere kant van het eiland. Toen we weer samen waren op een terrasje gezeten en daar wat gegeten en gedronken. 's Avonds weer terug met de boot.

Zondag was er 's morgens een optionele goede les maar deze heb ik bewust over geslagen. Ik wou graag een keer zonder vroege wekker slapen en mogelijk uitslapen. Dit heeft me goed gedaan. Ik heb voor het eerst weer beter geslapen en voelde me meteen ook weer wat fijner. Gelukkig was er voor de rest overdag ook geen programma en dat was voor toen heel goed. Ik heb toen voor het eerst in de hangmat bij mijn kamer gelegen en daar wat gelezen.

's avonds meditatie met een speciale ketting. Ik had nog nooit meditatie gehad maar ook dat is speciaal.

Maandag had ik een therapie met Marc. ( emotionele detox massage) Anja had bedacht dat gezien mijn verhaal dit een een goede therapie zou zijn. Ik wist het niet goed. Maar het was geweldig. Zonder dat ik iets tegen hem had gezegd over hoe het met mij gaat en waar ik last van heb/ had kon hij het via zijn handen uit mijn lijf halen. Erg knap en erg fijn! Na de therapie kreeg ik weer meer energie. Deze kan ik aanraden!

Ik heb ook nog een andere meditatie les gevolgd bij Tiago. Dit was een les op muziek. Dit vond ik erg fijn. Ik moest mij wel eerst omzetten maar daarna was het erg fijn.

Dinsdag en woensdag nog als extra therapie gesprekken gehad met Ivone ( degene die ook yogales geeft) . Deze deden mij ook goed. Vooral woensdag toen ik s avonds weer terug naar Nederland zou vliegen en dat weer spannend vond en voelde. Door de gesprekken met mij werd ik rustiger en voelde ik mij beter. Ze heeft mij via de telefoon slaapsuggesties gegeven en via de mail gaf ze mij door wat ze we hadden besproken. ( mijn geheugen is nog niet zo goed.) en andere dingen die ze voor mij had nagevraagd voor hulp in Nederland.

Woensdagmiddag was er een markt waar ook lokale mensen komen eten.

 Tegen de avond nog even wat gegeten. ( toch wel lastig vlak voor vertrek) Daarna samen met Anja naar de receptie gelopen waar Miguel mijn koffer achter de deur had gezet. Anja zwaaide mij uit!

De chauffeur van de heenweg kwam mij weer ophalen om mij terug te brengen naar het vliegveld. Erg leuk!

Ruim op tijd waren we op het vliegveld. Erg fijn!

Na een goede vlucht kwamen we midden in de nacht op Schiphol aan. Dat is lastig met vervolg transport. Daarom was ik die nacht bij een hotel op loopafstand en ging ik donderdagmorgen met de trein terug naar huis.

Anoniem

Logo ANVR Logo SGR Logo Calamiteitenfonds Logo Allianz Global Assistance Logo iDeal Logo Bancontact / Mister Cash Logo American Express Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal