Autoverhuur
Agenda groepsreizen
Events

Spant! Bussum

Dr. A. Kuyperlaan 3
1402 SB Spant! Bussum
Puurenkuur Wellness Event 30 september

Het Puurenkuur Wellness Event

Spant! Bussum, Spant! Bussum
€ 20 p.p.

Agenda Het Puurenkuur Wellness Event

za 30 september 2017 10:00 - 18:00 € 20

Programma

  • 10:00 uur: opening
  • 10:00 - 17:30 uur: workshops en lezingen  
  • 18:00 uur: einde

Workshops: (bekijk hier  het voorlopige schema) 
 - - - - - - 
Mindfulness & Lifestyle

Niet te missen: Sujay Seshadri van Kamalaya, Thailand.

De een is net gescheiden, de ander is overspannen, weer een ander kan niet slapen. Dan zijn er mensen met overgewicht, met allerlei lichamelijke klachten en mensen die steeds een verkeerde partner kiezen of die nooit voldoening vinden in hun werk. Het lijken uiteenlopende problemen, maar ze komen vaak voort uit het hectische leven dat we tegenwoordig leiden. Door het hoge tempo waarmee we door de maatschappij racen, zijn we de verbinding met ons lichaam kwijtgeraakt.

Tijdens de workshops 'Mindfulness in daily life' en 'Creating positive habits' geeft deze spiritueel meester u handvatten om bewuster, gezonder en energieker te leven, om zo meer balans in uw leven terug te kunnen vinden. Meer weten? Meer weten? 
- - - - - - - 
Energie / Stress
Je zit pas lekker in je vel als je veel energie hebt. In de training ‘Landen in je Lijf’ leer je hoe je dat voor elkaar krijgt. Je ontdekt de relatie tussen vier dimensies van energie: denken, voelen, lichaam en spirit. Trainer Danny van der Linden is al ruim tien jaar bezig met bewustwording en energie en heeft daarvoor diverse opleidingen in België en Nederland gevolgd. Ook heeft hij ruim 20 jaar gewerkt bij grote multinationals, waar hij ervaring opdeed in het coachen van mensen en leiderschap. Zijn kennis van oosterse geneeskunde en zijn business-ervaring combineert hij in zijn trainingen. Danny: “Ik help mensen te achterhalen wat de échte reden van hun vragen en klachten is. Alleen door bewust te zijn, kun je dingen veranderen. En wanneer je meer energie hebt, kun je makkelijker je vraagstukken oplossen.”
Wat mag je verwachten van deze korte introductieworkshop? Een ontspannen gevoel, meer inzicht én praktische oefeningen die je meteen meer energie geven! Meer informatie over Danny 
- - - - - - - 
Yoga 
“Oooo, m’n rug.” Ben jij er ook zo een die dat (te) vaak roept? Doe dan mee met de yogales van Monique Oudejans (yogaworkx). De les richt zich speciaal op het versterken en ontspannen van de onderrug. Een must voor kantoorwerkers! Klik hier voor meer informatie.
- - - - - - - 

The Alchemy of Manifestation
Je verbeelding is de preview van wat er in het leven nog komen gaat. - Albert Einstein

Heeft u een doel, wens of verlangen dat u steeds ontglipt? Wilt u weten hoe u positieve uitkomsten in het leven als een magneet naar u toe trekt? Lisa Gelinas helpt u uw verbeeldingskracht te ontdekken en in te zoomen op dat wat u het liefste wilt in het leven. Lisa: “In deze workshop werken we met een rijke visualisatietechniek waarbij u een duidelijk verhaal formuleert dat laat zien hoe uw leven eruit zou zien als u uw doelen heeft bereikt. U ervaart de blijdschap van het beantwoorden aan uw gevoelens en u past heldere manifestatietechnieken toe. Zo komt u in contact met de vele gevoelens die horen bij uw doelstellingen. Met deze sterke gevoelens stuurt u een krachtig signaal naar het universum waardoor u dat wat u het liefste wilt, aantrekt.


- - - - - - -


Guided Chakra Awakening Meditation
Lisa Gelinas begeleidt u bij het vinden van balans en verlichting in een transformationele en ontwakende meditatie. De mens bestaat uit energie. Uw zeven chakra’s zitten vol onbenutte explosieve energie. Deze zeven energiecentra zitten op strategische plekken in uw lichaam en voeren het bewind over uw welzijn. Zonder bewuste aandacht voor de chakra’s boort u deze fysieke en spirituele oplaadpunten niet aan. Open de hoofdbron van uw energie, open uw chakra’s en laat de energie vrij stromen om uw lichaam en geest weer in balans te brengen.

- - - - - - -


Yoga 
Saskia Hofstede, een van onze yogadocenten, verzorgt tijdens het Wellness Event op 30 september een workshop in mindfit, een bijzonder ontspannen vorm van yoga. Saskia: “In deze workshop wil ik jullie kennis laten maken met een verkorte versie van de lessen die ik in Fontana Bad Nieuweschans begeleid. De workshop bestaat uit de volgende onderdelen: zitten in aandacht, ademhalingsoefeningen, hatha yoga oefeningen, Tibetaanse Lu Jong yoga en een eindontspanning. Namaste!” Meer informatie over Saskia
- - - - - - - 
Ayurveda
Ayurveda is hot! Deze gezondheidswetenschap staat nu ook in Nederland volop in de belangstelling. Wil je weten waarom en wat jouw dosha (body-mindtype) is? Tijdens het event geeft ayurvedisch therapeut Jeroen Mei een lezing en bepaalt hij je dosha tijdens een miniconsult. Meer informatie over Jeroen
- - - - - - - 
Gezonde voeding
Saskia Roeda is chef en orthomoleculair therapeut en praat over gezonde voeding. Er wordt veel geschreven en gesproken over gezonde voeding. De ene hype volgt de andere op. Maar wat is gezonde voeding nu echt? “Ik ben daar kort en bondig over: voeding moet je energie geven.” Verder legt ze uit welke rol DNA speelt bij eten en bewegen. Waarom kan de een goed hardlopen en moet de ander veel moeite doen voor een rondje van vijf kilometer? Waarom valt de een wel af bij een bepaald dieet en de ander niet? De antwoorden liggen voor een groot deel in ons DNA. Als orthomoleculair therapeut is het Saskia's streven om op natuurlijke wijze energie te generen voor lichaam en geest. 

- - - - - - - 
Meditatie & Yoga
Sylvia Olde Scholtenhuis, één van onze eigen yogacoaches, geeft tijdens het Wellness Event op 30 september twee bijzondere workshops. Ze leert je de beginselen van het mediteren en laat je kennismaken met Chakra yoga. Sylvia: “Deze workshops zijn kort maar krachtig: je kunt er daarna in je dagelijks leven makkelijk mee verder!” Meer informatie over Sylvia 

- - - - - - -

Vitaliteit voor Body en Mind
Ron Wijburg,
 mindfulness trainer en cognitieve fitness trainer, geeft de workshop Vitaliteit voor Body en Mind. Train je concentratie, je geheugen en je lichaam met inspanning en ontspanning. Ron: “Je doet leuke uitdagende oefeningen en komt daarna tot rust met mindfulnesstechnieken zoals meditatie en bewust bewegen.”


 - - - - - - -

Yoga en Mantra Zingen
Els Dourleijn,
 is sinds jaar en dag yogadocente voor Puurenkuur in Badhotel Domburg en tijdens de yogaweken in Spanje en Portugal. Zij geeft een workshop yoga en de workshop Mantra Zingen. Els: “Tip: begin met Mantra Zingen, dit brengt verdieping in je yogales.”  
Mantra zingen krijgt steeds meer bekendheid in Nederland. De positieve klanken, elk met een eigen trilling, geven een fysieke en energetische reactie in het lichaam en brengen je geest tot rust. In de yogaworkshop maak je verbinding met je lichaam waardoor je ontspant, tot rust komt en er een gevoel van welzijn ontstaat. Els: “Iedereen kan meedoen, want yoga is niet prestatiegericht, het gaat om ervaren, voelen, bewust worden.”


- - - - - - -

Busting the myths on Macrobiotic Nutrition

Melanie Waxman noemt zichzelf een voedingsdeskundige en gezondheidsconsultant. Dat is veel te bescheiden vinden wij. Melanie is een autoriteit als het gaat om evenwichtige voeding en een gezondheidspionier die al 36 jaar macrobiotisch eten, feng shui, lichaamstherapie en voedingsenergie studeert en praktiseert. Melanie: "Ik laat zien hoe macrobiotische voeding een langdurend positief effect op je gezondheid kan hebben.” Melanie is verbonden aan de SHA Wellness Clinic  en traint chef-koks, consultants en therapeuten van over de hele wereld. In 2009 won ze de Aveline Kushi award voor haar vooruitstrevendheid op het gebied van macrobiotisch eten. Ze schreef zes boeken, levert bijdrages aan internationale magazines en ontwikkelde meerdere kookprogramma’s in Amerika en Engeland. Op 30 september geeft deze baanbrekende expert een lezing en korte persoonlijke voedingsconsults. 


- - - - - - -
Holistic Movement 
In de Holistic Movement workshop werk je op speelse wijze aan je fysieke bewustwording en het loslaten van mentale en emotionele blokkades. De fysieke oefeningen maken je krachtiger, flexibeler en mobieler. Door visualisatie, meditatie en ademhalingstechnieken maak je een connectie tussen je lichaam, je geest en je ziel. De focus ligt op het krachtiger maken van de mentale, lichamelijke en het spirituele aspecten die jou maken tot wie jij bent en het plezier in bewegen.

 

- - - - - - -

Yoga Nidra 
Annette Paulich, geeft sinds 2002 groepslessen en individuele consulten in Dru (kinder-)yoga, hartcoherentie-coaching, meditatie en massage. Annette: “Yoga Nidra is een yogaslaap met bewustzijn waarmee je energieblokkades opheft en heelt. In deze deluxe versie van diepe ontspanning lig je in de slaaphouding en herstel je de balans tussen lichaam en geest. Hierdoor gaat de energie weer vrij door je lichaam stromen. Een louterende ervaring.“ 

 

- - - - - - -

Massages

Pak je relaxmoment. Jiska Stroes (Mind Your Body) en haar team van masseurs staan klaar om met een stoelmassage de spanning uit je lichaam weg te kneden. Ontspannen’ is geen werkwoord dus even niets doen en alleen maar voelen. Keer terug naar de natuurlijke staat van jouw lichaam en geest. Ga zitten, doe je ogen dicht en geef je over aan het gevoel. Zo komt niet alleen je lichaam, maar ook je geest volledig tot rust. 


En dan nog even dit

  • U kunt gratis parkeren, er is voldoende parkeergelegenheid. 
  • Houdt u er rekening mee dat u zich vooraf in kunt schrijven op de workshops, in verband met een grote opkomst kan het ter plaatse zijn dat de workshops reeds vol zijn, dus wees er op tijd bij! 
  • Er kan geen geld terug worden gegeven voor de tickets

Stoelmassages

Pak je relaxmoment. Jiska Stroes (Mind Your Body) en haar team van masseurs staan klaar om met een stoelmassage de spanning uit je lichaam weg te kneden. Ontspannen’ is geen werkwoord dus even niets doen en alleen maar voelen. Keer terug naar de natuurlijke staat van jouw lichaam en geest. Ga zitten, doe je ogen dicht en geef je over aan het gevoel. Zo komt niet alleen je lichaam, maar ook je geest volledig tot rust.

logo ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Allianz Global Assistance logo iDeal logo Bancontact / Mister Cash logo American Express logo Visa logo MasterCard logo PayPal