Soort reis

Hoteldetails

Deze rondreis brengt u langs de hoogtepunten Wadi Rum, Petra en de Dode Zee, waar de Puurenkuur elementen (wandelen, meditatie, yoga en rituelen op krachtplekken), deze reis tot een spiritueel avontuur maken.

Hier gaat u naartoe
Jordanië zoals u het nog niet eerder heeft beleefd! Jordanië is een sprookjesachtig land vol historische werelderfgoed locaties, cultuur, avontuur en geschiedenis. Met grillige kustlijnen en woestijnen met de mooiste bergformaties en bijzondere krachtplekken. Het is een veilig land om te ontdekken en de bevolking is er vriendelijk. De uitgestrekte Wadi Rum woestijn, ook wel bekend als de Maanvallei met rotswanden van zandsteen en graniet. Het is met een oppervlakte van zo'n 720 vierkante kilometer de grootste wadi in Jordanië. In 2011 is Wadi Rum door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. Verborgen in een kloof in de woestijn ligt Petra: één van de zeven wereldwonderen. De mysterieuze stad dateert uit de periode 400 en 106 v. Chr. Daarnaast bezoekt u de Dode Zee, het laagst gelegen meer ter wereld. Het kenmerkende hoge zoutgehalte en de 40 verschillende mineralen zorgen voor een reinigende werking voor uw huid wanneer u erin drijft. Een unieke ervaring!

Mogen we u enthousiast maken?
'Vertragen in de woestijn. Verstillen en Verwonderen in Petra. Verwennen bij de Dode Zee'. Van het laagste punt op aarde naar de hoge bergen in de woestijn. Deze reis die we uitvoeren in kleine groepjes, wordt ervaren als een reset van jezelf, een ‘een reis naar binnen’ die lang voelbaar zal zijn. Tijdens deze reis komen de elementen van de natuur samen: aarde, water, vuur en lucht. Energie en natuur ontmoeten elkaar, brengen u onvergetelijke momenten, helderheid en rust. Leef mee met de bedoeïenen in de Wadi Rum woestijn, alwaar u een sterrenhemel ziet als nooit tevoren. De eerste blik op de verborgen, oude roze stad Petra is er een die u waarschijnlijk uw hele leven niet meer vergeet. Op het vlakke, zoute water van de Dode Zee drijft u gewichtloos en ervaart u de heilzame werking van dode zee modder op het lichaam. Deze reis wordt ervaren als een reset van jezelf, een innerlijke reis die blijvend indruk zal maken.

Speerpunten


Wellnessprogramma's

Belangrijk

  • Vliegen op: Amman (AMM)
  • Transfertijd vanaf de luchthaven naar ons eerste hotel: ca. 30 minuten
  • Check-in tijd 15.00 uur / Check-uit tijd 11.00 uur
  • Badkleding: is altijd verplicht. Neem voor een sessie in de Dode Zee oude zwemkleding mee, door het zoutgehalte kan zwemkleding makkelijk verkleuren
  • Internet: gratis in de hotels. In de Wadi Rum woestijn is het bereik niet altijd goed of is er helemaal niet
  • Woestijn: in Wadi Rum kunnen de nachten (zeer) koud zijn. Neem gepaste kleding daarvoor mee
  • Sauna's: gescheiden voor mannen en vrouwen
  • Koop op voorhand van de reis een Jordan Pass (ca. 75 JOD - Dit is uw visum voor Jordanië en geldt tevens als toegangsprijs voor grote bezienswaardigheden zoals Petra en Wadi Rum)


Paspoort / visum informatie

Vaccinaties en gezondheid

Kamers

Gedeelde kamer/tent met een andere deelnemer
Kamer alleen
Tweepersoonskamer met eigen reisgenoot

Reiservaringen


19 oktober 2023

Puurenkuur Yoga Meditatie rondreis Jordanië, Mariken Fliervoet

Lieve Marieke en Marleen,

Voor mij was het een geweldige reis, echt een levenservaring Marieke is natuurlijk een prachtige leading lady, haar yoga en hoe ze ons als groep heeft begeleid is in een woord fantastisch! De groep met elkaar was ook fantastisch, allemaal lieve warme vrouwe! Wat betreft de reis, hoe alles was geregeld, was ook perfect! In de woestijn, de tenten, het eten, de paardencoaching bij Sandra, ik heb er van genoten. Daarna naar Petra ook een geweldige beleving met een fantastisch hotel! Ook de 2e dag met de prachtige, maar pittige hike met z’n drieën was overweldigend! De afsluiting naar de Dode Zee was weer op een heel andere manier geweldig. Prachtig hotel met geweldig ontbijt en heerlijke restaurantjes en wat een prachtige ervaring was de Dode Zee en natuurlijk de heerlijke behandeling in het Beauty Centre! Verder liep alles op rolletjes, de chauffeur heeft ons steeds veilig naar onze bestemmingen gebracht.  De gids had het af en toe moeilijk dat hij de reis”tijden” niet naar zijn hand kon zetten, maar Marieke heeft dat op een hele “mooie” manier helemaal opgelost! Verder vond ik de informatie van de medewerkers bij Puurenkuur heel fijn en volledig, je werd altijd gehoord en bij vragen kreeg je heel snel antwoord! Ik ben heel blij en dankbaar dat ik deze mooie reis veilig heb kunnen maken. Ik heb mij op geen enkel moment onveilig gevoeld in Jordanië en hoop in de toekomst zeker nog eens met Puurenkuur een yogareis te kunnen maken!

Bedankt voor alles!

Warme groet,

Karin

5 november 2022

Puurenkuur Yoga Meditatie rondreis Jordanië

In mijn leven bezocht ik vijf woestijnen, maar de meest majestueuze is zonder twijfel Wadi Rum. Waar sprekende rotsformaties en eindeloze zandvlaktes prachtig samenvloeien, waar de bedoeïnencultuur nog in volle authenticiteit wordt beleefd en waar een schitterende sterrenhemel je elke nacht innig omhelst. Dat we deze woestijn zo intens en verdiepend konden beleven dankzij Puurenkuur en Sandra was een geschenk. Dichter bij duizend-en-één nacht kom je niet in dit aardse leven.

Tanja - hoofdredacteur PSYCHOLOGIES (BE)

5 november 2022

Puurenkuur Yoga Meditatie rondreis Jordanië

Leven in het nu krijgt een extra dimensie in Wadi Rum, Jordanië. Magisch aan deze locatie is dat je je piepklein kunt voelen in die grootse vlakte. Dat doet enerzijds relativeren, maar tegelijk brengt het je zo dicht bij jezelf: wie ben ik, wat wil ik, wat heb ik nodig om de volgende stap in mijn leven te zetten? Gedragen door het geluid van de wind maken we tijd voor onszelf. Dit is een woestijn met een ziel en dat voel je in merg en been. Of zoals Sandra zegt: ‘De stilte en energie van de woestijn leiden je naar een staat van diep innerlijk luisteren.’

Maryse

Deel dit hotel