Soort reis

Top 5 Wellness Resorts in Europa

24 juni 2022

Wat zijn de beste wellnessresorts in Europa? Dat hangt er natuurlijk ook vanaf waar je behoefte aan hebt. Maar wat je ook wil en welke relaxvakantie je ook zoekt, van yogareis tot ayurveda en van detox tot gewoon een lekkere ontspannende wellnessbreak, het kan in Europa. En gelukkig schijnt er altijd wel ergens de zon, ook in de winter. We zetten een aantal bijzondere wellnesshotels in Europa voor je op een rijtje:

Image for 1. Adembenemend design in Euphoria Retreat, Mytras Griekenland

1. Adembenemend design in Euphoria Retreat, Mytras Griekenland

Euphoria Retreat is zo’n plek waar je mond van open valt. Eenmaal gezien op foto’s, moet je er een keer naar toe. Een echte bucketlister dus. East meet west en old meets new in dit echt adembenemende mooie resort met een reusachtig, oogverblindend wellnesscenter. Het wellnessprogramma is een mix van Griekse geneeskunde en filosofie, traditional Chinese medicin en moderne inzichten. Bogen, gewelven, mozaïek en veel goud voeren je mee terug naar het Byzantijnse Rijk. Euforisch gevoel gegarandeerd!

Lees meer
Image for 2. Opladen in SHA, Spanje

2. Opladen in SHA, Spanje

Oosterse benaderingen komen in SHA Wellness Clinic samen met westerse visies op gezondheid en welzijn. En dat onder een weldadig, super-de-luxe, modern dak.

Lees meer
Image for 3. Medische spa met holistische elementen - Palazzo Fiuggi, Italië

3. Medische spa met holistische elementen - Palazzo Fiuggi, Italië

Het geneeskrachtige en zuiverende water van de bronnen van Fiuggi water is de rode draad in het exclusieve behandelingsprogramma van de medische spa. Palazzo Fiuggi combineert oude holistische kennis met traditionele westerse geneeskunde voor meer welzijn, gezondheid en een langer leven. Een team van wetenschappers, artsen en goeroes evalueert, diagnosticeert en maakt daarna een programma op maat voor u voor tastbare resultaten. Een vervolgprogramma helpt u om uw doelstellingen op lange termijn te blijven behalen en behouden. U eet ook op maat en heel lekker, met een uniek voedingsplan ontwikkeld door een geneticaprofessor en de resident- drie sterren Michelin chef.

Lees meer
Image for 4. Ontdek Chenot Palace Weggis, Zwitserland

4. Ontdek Chenot Palace Weggis, Zwitserland

Chenot Palace Weggis is het spiksplinternieuwe Chenot vlaggenschip in Zwitserland. De Chenot-methode staat wereldwijd bekend om de medische detoxprogramma’s waarbij westerse wetenschap en oosterse filosofie samenkomen.

Lees meer
Image for 5. Kom tot rust in Lefay Resort & SPA Lago di Garda, Italië

5. Kom tot rust in Lefay Resort & SPA Lago di Garda, Italië

De specialiteit van Lefay Resort & SPA Lago di Garda? Zonder twijfel: de behandeling van typische westerse problemen (stress, overgewicht) vanuit de klassieke Chinese geneeskunde.

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen