Tiago Silva

Waar komen we jou tegen? Mensen kunnen mij kennen van mijn retreats in Quinta da Calma, Portugal. Nu organiseer ik mijn eerste retreat in Nederland, in Landgoed de Wilmersberg.


Wie is Tiago?

"Ik ben een geboren zoeker die in en om ons heen waarheid, liefde, geluk en bewustzijn zoekt, terwijl ik het grote mysterie van het leven binnen loop, dat doen wij allemaal ... Helpen maakt me gelukkig." Met een licentie in ergotherapie, holistische therapie, yogaleraar, yogatherapeut en meditatie help ik mensen met de meest uiteenlopende gezondheidsproblemen en functionele en professionele problemen. Gespecialiseerd in sensorische integratie, visuele beperking, revalidatie, neurologie en orthopedische revalidatie, combineert hij zijn ervaring in een ziekenhuis en privé-leven. Hij heeft al veel persoonlijk ontwikkelingswerk gedaan door de wijsheid van verschillende meesters in zijn leven te combineren met de oude filosofie van yoga, boeddhisme en meditatie, spiritualiteit en genezing, het sjamanisme en meer hedendaagse praktijken van coaching en genezing. Maker van de Co-Nectar Community Organization, die persoonlijke ontwikkeling, genezing en bewustzijn, workshops, meditatie, spiritualiteit, zelf-genezing en anderen bevordert.


Zijn retreats:

Gespecialiseerd in integral yoga met een helende werking, net als ademhalingsoefeningen en energetic healing. Het belangrijke volgens Tiago is om te leren hoe de energie in je lichaam vloeit, zodat we het in het dagelijks leven beter kunnen beheren en verdelen. Op deze manier leren we ons lichaam te respecteren, ontdekken we onze behoeften en leren we hoe en waar we moeten aanpassen of veranderen op basis van wat we nodig hebben.


Wat kunnen gasten van Tiago verwachten?

  • Je leert opnieuw verbinden met lichaam en geest
  • Je leert meer diepe, maar ook simpele oefeningen om te ontspannen (die je ook in het dagelijks leven kunt toepassen)
  • Je leert te luisteren naar je lichaam, je houding en gevoelens en leert hoe dit in verbinding staat met je gezondheid en welzijn
  • Je leert hoe je kunt mediteren en hoe je dit kunt toepassing in het dagelijks leven

En verder:

  • Stressvermindering
  • Emotionele gezondheid
  • Verbetering van het zelfbewustzijn
  • Een algemeen sterk gevoel van welzijn

Tiago is ook beschikbaar voor een één op één sessie.

Let op, de lessen en sessies van Tiago zijn in het Engels!

1 april 2019
Ik heb echt een topweekend gehad in de Wilmersberg. Wat een prachtige omgeving en wat een fijn hotel om te verblijven. Een heerlijk vogelconcert als ik de deuren van mijn Franse balkon met uitzicht op het bos opende. Heel vriendelijke mensen daar en het eten was ook heerlijk. Overal schone handdoeken, vers fruit en water met verse munt of fruit. Die luxe heb ik nog nooit ergens anders ervaren.

Tiago is fantastisch! Wat een mooi mens (van binnen en van buiten!!!!). Heerlijke yogasessies met veel afwisseling. Ik hoop hem zeker een keer in Portugal op te gaan zoeken.

Ook heel bijzonder hoe snel je een emotionele band krijgt met de groep. Ik wist na het weekend nog steeds niet de namen van de anderen (ben heel slecht met namen), maar het afscheid was echt een emotioneel moment.

De kamer was prima, maar ik had hem wel iets groter verwacht. Ben zelfs nog naar de receptie gelopen om te verifiëren dat ik wel echt een royale landhuiskamer had... Omdat ver ook geen airco was (en wel in de goedkopere kleine kamer!), heb ik helaas niet zo goed geslapen ivm de warmte. Er was geen hor of iets dergelijks dus durfde ik de deur van het balkon ook niet open te zetten.

Tamara de K.

2 april 2019
Ik kijk terug op een mooi yoga-weekend van Puur & Kuur in de Wilmersberg in de Lutte van 29 t/m 31 maart 2019 met Tiago Silvia.

De lessen van Tiago waren verrassend en zeer inspirerend voor mij. Tiago neemt je mee in zijn sessies, legt goed uit, heeft een prettige stem voor de meditaties en voor je het weet is de les weer voorbij en kijk je uit naar de volgende sessie. De sessie Mantra zingen vond ik geweldig. Kortom, het weekend heeft mij veel vreugde en inspiratie gegeven.

Heel goed om Tiago in het najaar weer naar Nederland te laten komen voor een volgend retreat.

Rolien

1 april 2019
Afgelopen weekend was de tweede keer via Puur en Kuur.

Wat een geweldig weekend op een prachtige lokatie met mooie mensen en de bezielde begeleiding van Tiago. Eén minpunt: het was te kort!

Daar waren we als groep (incl. Tiago) allemaal over eens.

Als Tiago in najaar weer komt, hou ik mij aanbevolen. Dus ik hoor het graag van jullie en wie weet, kan het vier dagen. Dat zou zo mooi en fijn zijn.

Nogmaal dank voor dit prachtige weekend en op naar de volgende ervaring via Puur en Kuur.

Mijn complimenten en ga zo door!

Diana M.