Autoverhuur
Agenda groepsreizen
Events

Wellness item van de dag: Mayr Kuur

Wat is een Mayr-kuur?

De Oostenrijkse arts en onderzoeker, dr. Franz Xaver Mayr (1875-1965), was de eerste arts die de relatie tussen ziekte en problemen met onze spijsvertering herkende. Dokter Franz Xaver Mayr begreep dat de darmen hét centrale orgaan voor gezondheid en vitaliteit zijn. Met zo'n 400 m2 oppervlakte zijn onze darmen het grootste orgaan van ons lichaam. Ze zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen.

Dokter Mayr was een ware pionier in die tijd door preventieve geneeskunde vanuit een holistische inslag op de kaart te zetten. Hij introduceerde het concept van diëtiek en vasten en ontwikkelde een medisch concept voor langdurige gezondheidszorg: diagnose en therapie volgens de Dr FX Mayr-methode. 


Een regelmatige vastenperiode of een intensieve reiniging van het lichaam is een ideale manier om gezond en fit te blijven, meent dokter Mayr. Hij ontwikkelde een uitgebreid kuurprogramma. Enerzijds voor preventieve doeleinden, anderzijds voor het wegnemen van klachten in ons spijsverteringstelsel. In het dieet van Mayr worden vet-, eiwit- en koolhydraatophopingen aangepakt. Ook worden gifstoffen afgevoerd via klysma's. Een Mayrkuur is gebaseerd op drie basisprincipes die allemaal met een S beginnen: Safety (veiligheid - bescherming van de darmen), Sanitation (ontgifting van de darmen) en Scholing (met instructies en adviezen over gezondheid en vitaliteit in het dagelijkse leven.


Zijn theorieën zijn inmiddels wetenschappelijk getest en bewezen. Het werk van dokter Mayr leeft voort in de internationale vereniging van Mayr-artsen. Meer dan 1000 artsen in heel Europa maken gebruik van zijn Mayr-methode in ziekenhuizen, privépraktijken en kuuroorden. 


logo ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Allianz Global Assistance logo iDeal logo Bancontact / Mister Cash logo American Express logo Visa logo MasterCard logo PayPal