Soort reis

Spirituele en holistische reizen Bhutan

Mystiek, rituelen en tradities...

Bent u op zoek naar een bijzondere wellnessvakantie in Bhutan? Ontdek het bij Puurenkuur, hét reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness. Bhutan is geen vakantiebestemming, eerder een spirituele reisbestemming waar slechts een enkeling komt. Bhutan is een van de mooiste landen ter wereld met rotsachtige kliffen, groene bossen en gevuld met oude gebruiken en kennis. Reizen naar dit land is een van de meest exclusieve reiservaringen ter wereld. Bhutan is als een kroonjuweel van de Himalaya, gelegen tussen China en India. Het land van geluk, mystiek, rituelen en tradities. De bevolking leeft traditioneel volgens eeuwenoude gebruiken. De regering en bevolking beschermen de natuur en tradities en laten slechts mondjesmaat toeristen toe. Geworteld in het verleden, maar met een open blik Ieidt de Bhutanese koning zijn bevolking de 21ste eeuw in. Een land dat CO2- neutraal is, waar Bruto Nationaal Geluk de maatstaf van alle beslissingen is.
Lees meer

Insiders tips

Happy in Shape goes Ayurveda
Blog: Bucketlist bestemmingen
Spiritual Adventure
Ontdek: spiritueel avontuur
Bhutan Spirit Sanctuary
Hotel: Bhutan Spirit Sanctuary

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Bhutan

Bhutan Spirit Sanctuary | Officieel Verkooppunt Benelux
5
Bhutan Spirit Sanctuary, Bhutan
Gastvrijheid, rust, schoonheid, mystiek en spiritualiteit in het magische en mysterieuze koninkrijk Bhutan, land of happiness. De Bhutan Spirit Sanctuary is het enige vijfsterren wellnessresort met een well-being all-inclusive.
4 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

De mooiste wellness- en spirituele hotels in Bhutan

Bhutan is geen vakantiebestemming, eerder een spirituele reisbestemming waar slechts een enkeling komt. Bhutan is een van de mooiste landen ter wereld met rotsachtige kliffen, groene bossen en gevuld met oude gebruiken en kennis. Reizen naar dit land is een van de meest exclusieve reiservaringen ter wereld. Bhutan is als een kroonjuweel van de Himalaya, gelegen tussen China en India. Het land van geluk, mystiek, rituelen en tradities. De bevolking leeft traditioneel volgens eeuwenoude gebruiken. De regering en bevolking beschermen de natuur en tradities en laten slechts mondjesmaat toeristen toe. Geworteld in het verleden, maar met een open blik Ieidt de Bhutanese koning zijn bevolking de 21ste eeuw in. Een land dat CO2- neutraal is, waar Bruto Nationaal Geluk de maatstaf van alle beslissingen is. Als u Bhutan betreedt, stapt u een heel andere wereld binnen. Een wereld waarin authenticiteit en spiritualiteit een belangrijke plaats innemen. Wie naar Bhutan reist, maakt kennis met een land van hoge bergpieken en eeuwenoude boeddhistische kloosters. Nergens anders in de Himalaya is de boeddhistische filosofie zo diep doorgedrongen als hier. Hoewel de Bhutanezen met beide voeten in de 21ste eeuw staan en meestal beschikken over moderne communicatiemiddelen, houden zij vast aan hun traditionele waarden: er is een groot samenhorigheidsgevoel onder de bevolking en iedereen zorgt er voor elkaar. Over het hele land verspreid liggen immense dzongs, een soort boeddhistische forten die zowel een politieke als religieuze rol vervullen. Het Tigers Nest (afgebeeld op de hoofdfoto) nabij Paro is zonder enige twijfel een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden ter wereld. Grote delen van Bhutan zijn uitgeroepen tot beschermd natuurgebied waardoor talloze dier- en plantensoorten er nog gedijen zoals nergens in de Himalaya. Meer dan 60% van het land is bebost: het is dus niet gek dat Bhutan een waar paradijs is voor vogelliefhebbers en reizigers op zoek naar ongerepte natuur. De Bhutanese overheid streeft naar kwaliteit, niet alleen voor zijn eigen bevolking, maar ook voor reizigers die het land bezoeken. Jaarlijks laat men slechts een beperkt aantal toeristen toe, en daarvoor is een flinke visumprijs nodig, aldus de regering. Reizen naar Bhutan is hierdoor niet voor iedereen weggelegd. Massatoerisme treft u hier zeker niet aan. Wel een ‘bucketlist-ervaring'. De opbrengsten uit het toerisme, besteedt de Bhutanese overheid aan onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur.

Puurenkuur biedt een mooie bestemming aan in Bhutan: Bhutan Spirit Sanctuary. Deze destination spa, hoog gelegen in de Neyphu Vallei, is een hotel met een wellbeing-‘alles is inclusief’-concept: naast de maaltijden ook behandelingen, therapieën, diverse holistische activiteiten, buitenactiviteiten, wandelingen en excursies zijn bij de prijs inbegrepen. Een wellnessvakantie naar Bhutan is uniek. Wilt u een speciale - en helemaal wat anders - reis? Onze wellness reisspecialisten helpen u met plezier en boeken graag uw ticket naar deze droombestemming!