Fango is vulkanische modder vermengd met thermaal water. Het wordt verwarmd op het lichaam aangebracht wat de bloedsomloop stimuleert. De helende kracht van de vulkanische mineralen maakt de spieren en het bindweefsel soepeler en verlicht de pijn.
Lees meer

Puurenkuur selectie

Wellness Magazine

Alle bestemmingen & inspiratieFilter de reizen op

Ontdek hier alle Fangokuren reizen

Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!
Fango-kuur wellness vakantie

Heeft u last van reumatoïde artritis, artrose of de ziekte van Bechterew? Van fybromyalgie, osteoporose of jicht? Of kampt u met een blessure die herstel vergt? In dat geval kan een fango-kuur helpen. Het is een ondersteunende warmtetherapie met een lange traditie. Als onderdeel van een wellnessvakantie of kuurreis, is het een aanvulling op een ontspannende reis. U verblijft in een luxe kuuroord of wellness resort, geniet van lekker en gezond eten, fijne behandelingen, rust en comfort. En ondertussen maakt fango het tot een kuurreis die u zal verlichten van pijn en fysiek ongemak.  

Wat is een fango-kuur wellness vakantie? 

Fango is vulkanische modder vermengd met thermaal water. De modder bestaat uit mineralen die een sterk reinigende en stimulerende werking hebben. Als die verwarmd, 42 tot 45 °C, in contact komt met het lichaam, stimuleert dat de bloedsomloop. Gebruikt in een pakking of bad, wordt de helende kracht van de vulkanische mineralen en het thermale water via de poriën geabsorbeerd. Dat maakt de spieren en het bindweefsel soepeler en verlicht de pijn. Bovendien werkt fango ontgiftend bij gewrichtsaandoeningen of reumatische pijn. Tijdens een fango kuurreis maken fango-behandelingen deel uit van het wellness arrangement.

Hieronder vindt u een overzicht met wellness resorts die fangokuren aabieden. Meer weten? Neemt u vooral contact met ons op. We informeren u met plezier over de mogelijkheden. 

Kijk ook eens bij deze subcategorieën