Soort reis

De beste retreats en wellnesshotels in Jordanië

Yoga & meditatie in Wadi Rum, dobberen in de Dode Zee

Ontdek de beste health resorts, boetiekhotels en yogaretreats in Jordanië. Puurenkuur is het reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness en biedt hoogwaardige kuuroorden en health resorts in de wereld. Jordanië is een sprookjesachtig land vol historische werelderfgoed locaties, cultuur, avontuur en geschiedenis. Met kustlijnen en bergachtige rode woestijnen. Het is een gastvrij en veilig land in deze regio dat wellnessreizigers en spirituele zoekers met open armen ontvangt. De uitgestrekte rode Wadi Rum woestijn met haar bedoeïenen en rotspieken is de perfecte plek voor yoga- meditatie retreats. De 2300 jaar oude roze stad Petra, geheel uitgehouwen in de rotsen, behoort tot een van de zeven wereldwonderen. De Dode Zee, het zoutste water ter wereld, is één groot floatingbad. Verwacht avontuur en magie, spirituele momenten en absolute rust en ongekende, natuurlijke schoonheid. Maar bovenal, verwacht dat u verliefd wordt op dit unieke land met zijn prachtige mensen en schitterende natuur. De hoge concentratie van mineralen en zouten in de Dode Zee hebben een helend effect: het kan ontstekingen verminderen, pijn verlichten en de algehele gezondheid van uw huid verbeteren.
Lees meer

Insiders tips

Dichter bij jezelf in de Jordaanse woestijn
Artikel: Jordanië ervaring
Happy in Shape goes Ayurveda
Blog: Bucketlist bestemmingen
Beste yogavakanties
Blog: Beste yogavakanties

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Jordanië

Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Waarom is Jordanië zo'n geweldige bestemming voor gezondheid en wellness?

Jordanië is een mooie bestemming voor ontspanning, gezondheid en kuren. We leggen u hieronder uit waarom:

 • Natuurlijke warmwaterbronnen en mineraalrijk modder: Jordanië heeft verschillende natuurlijke warmwaterbronnen en modder die rijk zijn aan mineralen zoals zwavel, magnesium en calcium, waarvan bekend is dat ze spierpijn verlichten, de bloedcirculatie verbeteren en huidaandoeningen verlichten.
 • Dode Zee: De Dode Zee, gelegen tussen Jordanië en Israël, is het laagste punt op aarde en staat bekend om het hoge zoutgehalte en therapeutische modder. Het hoge zoutgehalte van de Dode Zee maakt het onmogelijk voor organismen om te overleven, waardoor het water uitzonderlijk zuiver en rijk aan mineralen is. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van gezondheids- en wellnessresorts rond de Dode Zee, die een breed aanbod aan behandelingen en therapieën aanbieden.
 • Traditionele behandelingen: Jordanië heeft een lange geschiedenis in het gebruik van traditionele behandelingen zoals massage, cupping en kruidenremedies. Veel van deze traditionele behandelingen zijn van generatie op generatie doorgegeven en worden nog steeds toegepast.
 • Moderne wellnessfaciliteiten: Jordanië heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in moderne wellnessresorts met hoogwaardige faciliteiten. Deze faciliteiten bieden een scala aan behandelingen en diensten, waaronder yoga-, meditatie- en fitnesslessen.
 • Toegankelijkheid: Jordanië ligt in het hart van het Midden-Oosten en is gemakkelijk bereikbaar vanuit vele grote steden over de hele wereld. Deze toegankelijkheid heeft het tot een populaire bestemming gemaakt voor gezondheids- en wellnesstoeristen van over de hele wereld.

Yoga en mediatie in woestijn Wadi Rum: magie!

Wadi Rum is een prachtige woestijnvallei in het zuiden van Jordanië die bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en uniek landschap. De vallei wordt gekenmerkt door torenhoge bergen van rood zandsteen, smalle ravijnen en uitgestrekte zandduinen, waardoor het een populaire bestemming is voor rustzoekers en avontuurlijke reizigers. Veel bezoekers kiezen ervoor om de nacht door te brengen in een kamp in bedoeïenenstijl, waar ze kunnen genieten van traditionele bedoeïenengastvrijheid, heerlijk eten en een prachtig uitzicht op de sterren. Wadi Rum is een prachtige bestemming voor yoga en meditatie, met veel mooie plekken voor yogalessen en meditatiesessies. Naast de natuurlijke schoonheid heeft Wadi Rum een rijke culturele geschiedenis. De vallei wordt al duizenden jaren bewoond door de bedoeïenen. Bezoekers kunnen veel leren over hun cultuur en manier van leven door bedoeïenenkampen te bezoeken of rondleidingen te maken met lokale bedoeïenengidsen.

Werelderfgoedlijst Petra

Petra is een oude stad in Jordanië en staat bekend om zijn spectaculaire architectuur en ongebruikelijke geologische kenmerken. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt beschouwd als een van de meest fascinerende archeologische sites ter wereld. De stad Petra is gebouwd in een smalle kloof, die bekend staat als de Siq. Bij aankomst worden bezoekers begroet door de beroemde roze zandstenen gevel van de Treasury, die werd uitgehouwen uit de kliffen in de 1e eeuw voor Christus. Maar de stad is veel groter dan alleen de Treasury, met veel andere spectaculaire gebouwen en tempels die uit de rotsen zijn gehouwen. Wat Petra zo bijzonder maakt, is niet alleen de spectaculaire architectuur, maar ook de unieke geschiedenis en cultuur van de Nabateese beschaving die de stad heeft gebouwd en bewoond. De Nabateeërs waren experts in waterbeheer en hun geavanceerde systeem van aquaducten en cisternen maakte het mogelijk om te overleven in de droge woestijnomgeving. Petra was ook een belangrijk knooppunt van handelsroutes tussen het Midden-Oosten, Azië en Europa, waardoor het een kosmopolitische stad werd met een rijke culturele uitwisseling.


De Dode Zee is om verschillende redenen een uniek en bijzonder natuurwonder

 • Zeer hoog zoutgehalte: De Dode Zee heeft een zeer hoog zoutgehalte, ongeveer 10 keer zouter dan gewoon zeewater. Deze hoge zoutconcentratie is te wijten aan het feit dat de Dode Zee een watermassa is omgeven door land, zonder uitgang. Terwijl water uit de zee verdampt, blijven mineralen en zouten achter, wat het zoutgehalte verhoogt.
 • Helende eigenschappen: De mineralen en het zout in de Dode Zee kunnen helpen bij het verlichten van verschillende huid- en gewrichtsaandoeningen. De hoge concentratie van mineralen zoals magnesium, kalium en calcium kunnen ontstekingen verminderen, pijn verlichten en de huid verbeteren.
 • Drijven: Door de hoge zoutconcentratie is het een groot floatingbad. Dit drijfvermogen maakt het een unieke ervaring om moeiteloos in het water kunnen drijven.
 • Landschap: De Dode Zee is omgeven door bergen en woestijnlandschappen, die een prachtig decor vormen rondom de Dode Zee. 
 • Historie: De Dode Zee is al duizenden jaren een belangrijke bron van zout en mineralen. Het wordt ook genoemd in verschillende religieuze teksten, waaronder de Bijbel.
 • Ecologisch uniek: de Dode Zee staat bekend om zijn unieke ecosysteem. Het hoge zoutgehalte van het water creëert een barre omgeving waarin alleen bepaalde soorten organismen kunnen overleven, zoals zout tolerante bacteriën en algen. De Dode Zee is een fascinerend en belangrijk gebied voor wetenschappelijk onderzoek.

Jordanië en spiritualiteit

Jordanië staat bekend om de natuurlijke schoonheid en vredige sfeer, een hele mooie combinatie voor spirituele reflectie en meditatie. Het adembenemende landschap van het land, waaronder de Dode Zee en Wadi Rum, worden vaak bezocht door mensen die op zoek zijn naar een diepere verbinding met de natuur en het goddelijke. Spirituele reflectie is verbinding maken met je diepe zelf. Het kan vele vormen aannemen, waaronder meditatie, ademwerk, een dagboek bijhouden of gewoon tijd doorbrengen in de natuur. Inzicht krijgen in de diepere betekenis van het leven en uw plek daarin. Spirituele reflectie leidt vaak tot rust en ontspanning in jezelf. In een wereld die vaak hectisch en veeleisend is, is het dan extra fijn te vertragen om stress en angst te verminderen.