Soort reis

Wellnessreizen op Madeira

'Island of the Body & Mind'

De beste wellnesshotels, yoga- en ayurveda kuuroorden op Madeira

Een eiland in bloei - het gehele jaar door! Met een heerlijk mediterraan klimaat (zelfs in de winter is de temperatuur gemiddeld 17 graden) is Madeira een top wellnessbestemming. Een exotisch stukje Portugal in de Atlantische Oceaan. Het eiland wordt wereldwijd gepromoot als 'Island of the Body & Mind', een slogan die voortkomt uit de combinatie van de adembenemende natuur (wijngaarden, bloemen en bananenplantages), de vriendelijke mensen en de rust die het eiland uitstraalt. We selecteerden diverse echte wellnesshotels, elk met een ander karakter. Vier en vijfsterren (eco) hotels met sport, ayurveda, yoga en prachtige spa’s.

Lees meer

Insiders tips

Ayurveda op Madeira
Blog: Ayurveda op Madeira
Ayurveda in Europa
Blog: Ayurveda in Europa
Mijn Ayurvedakuur op Madeira
Artikel: Mijn Ayurvedakuur

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Madeira (Portugal)

Sentido Galosol
4
Sentido Galosol, Madeira (Portugal)
Galosol ligt aan de zuidoostkust in een rustig deel van Madeira met uitzicht op de Atlantische Oceaan, en biedt veel activiteiten.
3 reviews
Hotel GaloMar Galo Resort Puurenkuur
4
Sentido Galomar, Madeira (Portugal)
Dit adults-only hotel aan zee biedt een scala aan activiteiten die zelfs de meest actieve vakantieganger uitdaagt.
11 reviews
Alpino Atlantico - Galo Resort
4
Hotel Alpino Atlantico Ayurveda Cure Center, Madeira (Portugal)
Authentiek ayurveda kuren in een van de mooiste badplaatsen op Madeira. Alpino Atlantico is een kleinschalig hotel in een spectaculaire setting op een berg, uitkijkend over zee.
27 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

De beste wellnesshotels, yoga- en ayurveda kuuroorden op Madeira

Een eiland in bloei - het gehele jaar door! Met een heerlijk mediterraan klimaat (zelfs in de winter is de temperatuur gemiddeld 17 graden) is Madeira een top wellnessbestemming. Een exotisch stukje Portugal in de Atlantische Oceaan. Het eiland wordt wereldwijd gepromoot als 'Island of the Body & Mind', een slogan die voortkomt uit de combinatie van de adembenemende natuur (wijngaarden, bloemen en bananenplantages), de vriendelijke mensen en de rust die het eiland uitstraalt. We selecteerden diverse echte wellnesshotels, elk met een ander karakter. Vier- en vijfsterren (eco) hotels met sport, ayurveda, yoga en prachtige spa’s.

Wat heeft Madeira te bieden? Een aantal voorbeelden:

Luxe wellnessreis of korte gezondheidsreis naar Madeira

Er even helemaal tussenuit? Boek uw wellness arrangement op het prachtige eiland Madeira Portugal. Omgeven door de Atlantische Oceaan en omringd door prachtige natuur, geniet u van een luxe wellnessvakantie. Met het vliegtuig bent u er zo. Madeira Portugal is een riante bestemming. Ook voor een korte vakantie bieden onze wellnesshotels alle mogelijkheden. Droom weg in de schitterende natuur (de lente is adembenemend!) en bezorg uzelf een ontspannen verblijf!

Wellness is tegenwoordig een breed begrip en omvat veel meer dan alleen maar een massage of een saunabezoek. Een uurtje actief sporten, een lange wandeling door de natuur, luieren in een hangmat met uw favoriete boek of mediteren met uitzicht op zee. Op Madeira kunnen we nog veel meer toevoegen aan deze lijst. Onze wellnesshotels op Madeira hebben verschillende thema’s, waaronder ayurveda, yoga, detox, sport of puur ontspanning.

Ayurveda- en yogavakantie op Madeira

Een ayurvedakuur ondergaan in een van de mooiste badplaatsen op Madeira. Bucketlistmateriaal? Het kleinschalige Alpino Atlântico biedt authentieke kuren in het professionele en zeer deskundige Ashoka ayurvedacentrum waar een vrolijk stel uit India (beiden ayurveda-arts) de scepter zwaait. De ayurveda-arts en zijn vrouw weten daarnaast veel over voeding.

De specialiteit van Alpino Atlántico is ayurveda. De consults en behandelingen, altijd door deskundig opgeleide artsen en therapeuten, vinden plaats in het ayurvedacenter van het resort. Dat houdt in dat u vanaf uw kamer comfortabel met badjas en slippers naar het kuurgedeelte kunt wandelen. Er is een aparte ruimte waar de yoga- en meditatielessen worden gegeven. Een mooie aanvulling op de behandelingen en helpen om verder in balans te komen. Tevens zijn er verschillende workshops. Een dag na aankomst stelt de ayurveda-arts uw constitutie vast (dosha) en maakt een plan van aanpak. Dat bestaat uit massages, massages en nóg meer massages, allemaal met royale hoeveelheden warme olie. Toen ons team zelf een kijkje ging nemen in Alpino Atlántico, werden we warm onthaald in het Ashoka kuurcentrum door het lieve en uiterst professionele team. We kregen tevens een op maat gemaakt, persoonlijk voedingsconsult met dokter Subha. Ook zij komt uit India. Interessant om te horen hoe je je voeding verder kunt optimaliseren op basis van je constitutie. Kleine details om voeding die past bij uw persoonlijke dosha-type verder te optimaliseren. De concrete tips bieden handvatten om er thuis ook mee aan de slag te gaan.

Adults-only luxe wellnesshotels op Madeira

Puurenkuur biedt moderne en hoogwaardige wellnessresorts en wellnesshotels op Madeira. Veel daarvan zijn aduts-only, een uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar rust. Fijn voor mensen die willen genieten van een vakantie zonder kinderen. Het voordeel van een adults-only wellnesshotel is dat er geen kinderen zijn én geen druk entertainment programma is.


Sportvakanties of sportreizen op Madeira

Puurenkuur biedt ook sportaccommodaties aan op Madeira. Dit adults-only hotel ligt prachtig op een klif aan een privébaai bij het onderwaternatuurreservaat Garajau in de Atlantische Oceaan. Er zijn meer dan zeventig sport- en holistische lessen per week. U mag ook gebruikmaken van alle faciliteiten van de zusterhotels. Reinig uw lichaam met speciale detoxbehandelingen, doe nieuwe energie op met energy work of kom terug in balans met een individueel gezondheidsprogramma. Vanuit de panoramische sauna’s (Bio en Finse) kijkt u uit over de oceaan.

Of u nu een yogaretreat, ayurevedakuur of fitnessprogramma zoekt op Madeira, de specialisten van Puurenkuur adviseren u graag naar een plek die bij u past.