Soort reis

Luxe retreats en wellnesshotels in Mexico

Eeuwenoude healing therapieën

Ontdek de beste health resorts, luxe wellness retreats en wellness hotels in Mexico bij Puurenkuur, hét reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness. Met vrijwel het hele jaar door warme temperaturen, uitgestrekte stranden, heerlijk eten en een imposante geschiedenis, heeft Mexico veel te bieden voor de wellnessreiziger. Een wellnessreis naar Mexico kan in alle varianten, van een luxe Health Spa aan de Riviera Maya tot kleinschalige boetiekretreats rondom Tulum. Traditionele, holistische Mexicaanse healing therapieën, zoals temazcal, worden geïntegreerd in de programma's. Tegen de achtergrond van parelwitte stranden met water van alle tinten blauw, weelderige jungles en indrukwekkende bergen, gaat ontspannen als vanzelf. Het zonnige klimaat zorgt ervoor dat deze wellnessbestemming het hele jaar door te bezoeken is, zowel zomer als winter. Er is volop keuze aan buitenactiviteiten langs de Pacifische en Caribische kustlijnen, zoals wandelen, surfen, duiken en snorkelen.
Lees meer

Insiders tips

De beste watersporten
Blog: De beste watersporten
Mooiste stranden
Blog: Mooiste stranden
Palmaïa
Hotel: Palmaïa

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Mexico

Palmaïa - The House of AïA
5
Palmaïa - The House of AïA, Mexico
Het holistische Palmaia - The House of AïA, een tropisch paradijs aan het poederwitte zandstrand van Mexico. Een spa in de jungle met een wellnessprogramma onder leiding van een persoonlijke groei-gids, plus… een all-inclusive vegan concept!
4 reviews
SHA Wellness Clinic Mexico
5
SHA Wellness Clinic Mexico, Mexico
Gloednieuwe prijswinnende medische spa met integrale aanpak– zusje van SHA Wellness Clinic in Spanje – in de tropische natuur aan de Caraïbische kust van Mexico.
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Luxe Health Spa's, wellnesshotels en retreats in Mexico

Met vrijwel het hele jaar door warme temperaturen, uitgestrekte stranden, heerlijk eten en een imposante geschiedenis, heeft Mexico veel te bieden voor de wellnessreiziger. Een wellnessreis naar Mexico kan in alle varianten, van een luxe Health Spa aan de Riviera Maya tot kleinschalige boetiekretreats rondom Tulum. Traditionele, holistische Mexicaanse healing therapieën, zoals temazcal, worden geïntegreerd in de programma's. Tegen de achtergrond van parelwitte stranden met water van alle tinten blauw, weelderige jungles en indrukwekkende bergen, gaat ontspannen als vanzelf. Het zonnige klimaat zorgt ervoor dat deze wellnessbestemming het hele jaar door te bezoeken is, zowel in de zomer als in de winter. Er is volop keuze aan buitenactiviteiten langs de Pacifische en Caribische kustlijnen, zoals wandelen, surfen, duiken en snorkelen. 

Een overzicht van het aanbod in retreats en wellnessreizen in Mexico

  • Luxe hotels Mexico met uitgebreide spafaciliteiten
  • Yoga retreat
  • Luxe Adults-only wellnesshotels
  • Health Spa's of Destination Spa's 
  • Surf en Yoga retreats 
  • Mindfulness retreats
  • Healing, sjamanistische en meditatieretreats
  • Vegan hotels
  • Luxe boetiekretreats

Luxe wellnesshotels in Mexico

Het holistische Palmaïa - The House of AïA, een tropisch paradijs aan het poederwitte zandstrand van Mexico. Aan de ene kant vindt u de blauwe kristalheldere zee en aan de andere kant de weelderige jungle. Een spa in de jungle met een wellnessprogramma onder leiding van een persoonlijke groei-gids, plus… een all-inclusive vegan concept! Dit hotel is een van onze favorieten als het gaat om familie wellness. Kinderen kunnen genieten van het holistische kinderactiviteitenprogramma op basis van het Waldorf-onderwijssysteem, inclusief een mobielvrije ruimte, waardoor kinderen de kans krijgen om hun zintuigen op een natuurlijke manier te verkennen. Overal superlekker veganistisch eten en luxe suites aan de oceaan op een afgelegen wit zandstrand.

Luxe Adults-only wellnesshotels in Mexico

Een adults-only hotel is een type hotel dat enkel toegankelijk is voor volwassenen, en dus niet gericht is op kinderen. Een adults-only hotel is toegankelijk voor iedereen vanaf 14 of 16 jaar. De laatste jaren wint het aantal adults-only hotels aan terrein. Zelfs voor ouders mét kinderen, die in alle rust even een wellnessbreak willen zonder kroost, is een adults-only hotel ideaal voor een paar dagen ontspannen. Even niets aan uw hoofd, in alle rust toekomen aan uw eigen ontspanning. Adults-only hotels zijn vaak gespecialiseerde destination spas, kleinschalige retreats of luxe wellnesshotels met hoogwaardige spafaciliteiten, holistische activiteiten en goede restaurants. Vakanties naar adults-only hotels bieden een rustige plek en zijn ideaal voor stellen én mensen die alleen op vakantie gaan. In alle rust ontspannen, werken aan een specifiek doel en gelijkgestemden ontmoeten. 

Kleinschalige retraites in Mexico

In kleinschalige boetiekretreats hangt een zeer persoonlijke sfeer en bent u tijdens uw retraite of retreat omringd door gelijkgestemden. U kunt kiezen uit diverse thema’s: yoga, mindfulness, stressreductie, meditatie, detox of sport. Een boetiek retreat is meestal een mooie plek in de natuur, een soort van finca met een klein aantal kamers en vaak een gemeenschappelijke ruimte om samen te eten. Veelal wordt er vegetarisch of veganistisch gekookt. Kleinschalige boetiek retreats zijn wereldwijd te vinden op bijzondere plekken in de natuur. 

Surf retraites in Mexico

Mexico staat bekend om zijn uitgestrekte kusten aan de Golf van Mexico, de Caribische Zee en de Stille Oceaan. Met zoveel heerlijke lounge stranden en water is het niet vreemd dat liefhebbers hier ook naar hartenlust snorkelen, duiken, surfen en zeilen. Langs de verschillende kustlijnen van Mexico zijn er surfplekken voor surfers van elk niveau. Afhankelijk van de ‘swell’, het tij en de wind komen beginners én gevorderden hier aan hun trekken. Een surf- en yogaretreat naar Mexico is een sportieve vakantie die heel goed met wellness te combineren valt. In Mexico vindt u tevens veel natuurlijke wonderen van ondergrondse cenotes, tot canyons en watervallen. 

Health Spa’s of Destination Spas

Er zijn in de wereld veel luxe hotels met een goede spa. Maar een destination spa is een hotel waar gasten specifiek komen om aan een bepaald doel te werken. De spa is dus de bestemming. Destination spa's zijn hotels die zich puur richten op kuurgasten. Het hotel is daar dan ook helemaal op ingericht. Elke gast werkt aan een specifiek doel of thema zoals ontstressen, uitrusten, gewicht verliezen, detoxen, weer fit worden, yogaposes verbeteren, rugklachten behandelen, slaapproblemen aanpakken, stoppen met roken, enzovoort. Een ander belangrijk verschil met een hotel met een gewone spa, is dat een Destination spa een holistische of medische insteek heeft. Dat betekent dat er vooraf een intakegesprek plaatsvindt waarbij de doelen besproken worden. Afhankelijk van het type Destination spa of van het programma, heeft u dit intakegesprek met een westerse arts, een natuurvoedingsdeskundige of een TCM/Ayurveda-arts. Net wat bij u past.

Medische Spa in Mexico

Een medische spa, ook wel medi-spa of medSpa genoemd, is een hotel of resort die medische behandelingen aanbiedt, gecombineerd met de traditionele wellnessbehandelingen om zo een totaalpakket aan te bieden van gezondheid, welzijn en beauty. Het verschil tussen een ‘regulier’ kuuroord en een medische spa, is dat een medische spa onder toezicht staat van een arts. Medische spa's bieden doorgaans een groot scala aan behandelingen, gezondheidstesten en andere indrukwekkende, op technologie gebaseerde behandelingen om goed inzicht te krijgen in uw gezondheid en welke activiteiten en voeding het meest gunstig voor u zijn. Naast deze medische apparatuur, biedt een medi-spa ook een breed scala aan traditionele spabehandelingen zoals massages, gezichtsbehandelingen of pedicures. Sommige medi-spa's bieden cosmetische behandelingen aan, zoals injectables, laserbehandelingen en andere cosmetische behandeling. SHA Wellness Clinic in Mexico is een bekroonde medische spa met integrale aanpak én het zusje van SHA Wellness Clinic in Spanje. Prachtige gelegen in de tropische natuur aan de Caraïbische kust van Mexico in Costa Mujeres, het mooiste 'hoekje' van Mexico op zeven hectare oernatuur met wit zandstrand. SHA staat bekend om de  integrale wellnessmethode: een 360-graden benadering van gezondheid, zowel fysiek als mentaal, met holistische therapieën en de beste voeding. Onder begeleiding van dokters, homeopaten, voedingsdeskundigen, yoga-experts, acupuncturisten en chefs volgen gasten onder andere transformatieve detox- gewichtsverlies- en healthy-agingsprogramma’s.

Laat u inspireren door ons aanbod van professionele health spa’s, kleinschalige retreats en luxe wellnesshotels. De Puurenkuur wellness-specialisten adviseren u graag en boeken uw volgende wellnessreis naar Mexico!