Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Minerale baden

Water voor heling en verzachting

Puurenkuur biedt de mooiste plekken met thermale baden, minerale bronnen of hot springs in de hele wereld. Onze lichamen bestaan voor zo'n 65% uit water. Het aardoppervlak is met 70% nog iets natter dan wij. Dat een deel van dat water bijzondere geneeskrachtige eigenschappen heeft, had men al vroeg door. Al in de Griekse oudheid bezochten mensen minerale bronnen voor hun welzijn en tegen kwalen. Het helende minerale water helpt tegen allerlei klachten zoals vermoeidheid, gewrichtsproblemen, spierkrampen, huidklachten, ontstekingen, spijsverteringskwalen of zenuwstelsel klachten. Minerale baden doen wonderen voor de gezondheid. Veel kuuroorden maken dan ook gebruik van de geneeskrachtige werking van thermaal water. Het minerale water is geschikt voor de behandeling van diverse aandoeningen.
Lees meerFilter de reizen op

Ontdek hier alle Minerale baden reizen

Atlantida Boutique Hotel
Rogaška Slatina, Slovenië
Luxe boetiekhotel in Slovenië met mineraalwater met het hoogste magnesiumgehalte ter wereld. Een superboost voor vele gezondheidsproblemen. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:

 • Geen eenpersoonskamertoeslag 
 • Gratis vroege check-in en late check-uit (ter waarde van € 40 per kamer) 
 • Voor terugkerende klanten (die eerder Atlantida geboekt hebben met Puurenkuur): alle extra's + gratis kamerupgrade (op basis van beschikbaarheid op het moment van boeken)

Thermana Park Laško
20 reviews
Laško, Ljubljana, Slovenië
Een authentiek ayurvedacenter, een groot medisch wellness center én thermale baden. In voor- en najaar is Thermana Park Laško een perfect kuuroord. In de zomer de ideale vakantiebestemming met kinderen. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
 • Geen eenpersoonskamertoeslag
 • Gratis kamerupgrade naar een Comfort plus kamer met uitzicht op de rivier en met balkon
 • Hotel paspoort met verschillende kortingen
 • Voor mensen die een kamer delen: boek 1 massage en ontvang er 2 (geldig voor Ayurvedic, Beer Body Massage of een Detox with hemp massage). Alleen ter plekke te boeken in het hotel. 
Palazzo BelVedere
Montecatini Terme, Italië
Westerse geneeskunde, holistische natuurgeneeskunde én de genezende kracht van thermaal water komen samen in Palazzo BelVedere. Echte aandacht voor de gast en de lange traditie van de minerale baden zijn de paradepaardjes van dit Toscaanse wellnessresort. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel
Edipsos, Evia (eiland), Griekenland
Het holistische Thermae Sylla is de ideale plek voor thermale kuren aan de Middellandse Zee. Luxe ontspannen met wellness- en medische spabehandelingen, minerale baden en al het goede van Griekenland. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:

 • 10% korting op extra spabehandelingen (min. verblijf 5 nachten)
 • Voor alleenreizenden: gratis enkele reis luchthaven transfer (ter waarde van € 235, alleen in combinatie met een voorafgeboekt spaprogramma min. 7 nachten) OF korting op de retourtransfer (min. verblijf 7 nachten zonder voorafgeboekt spaprogramma) 
 • Voor samenreizenden (wanneer u samen op de kamer verblijft): gratis retourtransfer ter waarde van € 470 (min. verblijf 7 nachten en alleen in combinatie met een voorafgeboekt spaprogramma OF min. verblijf 14 nachten zonder programma) OF gratis enkele reis luchthaven transfer (ter waarde van € 235, min. verblijf 7 nachten zonder voorafgeboekt spaprogramma)

Grand Hotel Trieste & Victoria | Officieel Verkooppunt Benelux
4 reviews
Abano, Venetië, Italië
Grandeur en elegantie in een hotel met eersteklas wellnessfaciliteiten inclusief vijf thermische baden en fraaie tuinen in de autovrije zone van kuurplaats Abano Terme. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
Mandira Styria
7 reviews
Bad Waltersdorf, Oostenrijk
De unieke combinatie van Ayurveda en het helende thermale water van Oost-Styria in een geweldig Europees Ayurveda Resort in Aziatische sfeer. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
 • Gratis spa credit voucher ter waarde van € 20 per verblijf 
Abano Grand Hotel***** | Officieel Verkooppunt Benelux
6 reviews
Abano, Venetië, Italië
Het enige luxe vijfsterrenhotel in dé kuurplaats van Italië: Abano Terme. Een familiehotel met een moderne, thermale spa voor klassieke fangokuren en innovatieve beauty- en anti-aging behandelingen. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Thermaal water of warmwaterbronnen

Thermaal water wordt al duizenden jaren gebruikt om artritis, gewrichtspijn, stress of huidproblemen te genezen of te verzachten. Thermaal water is water dat is opgewarmd door de natuurlijke geologische processen van de aarde. Dit type water komt vaak voor in gebieden waar vulkanische activiteit is of waar de aardkorst dun is, waardoor geothermische warmte kan ontsnappen. Minerale baden doen wonderen voor de gezondheid. Niet voor niets dompelden de Romeinen zich erin onder voor de behandeling van kwalen en klachten. Het water is afkomstig uit bronnen diep in de aarde en komt gezuiverd én verrijkt met mineralen aan de oppervlakte. Welke mineralen het bevat, is afhankelijk van de samenstelling van de grond. Dat maakt dat elke thermale bron een andere geneeskrachtige werking heeft. Er zijn baden die helpen bij reuma, pijn en huidklachten. Andere zijn goed bij ontstekingen, spijsverteringskwalen en klachten van het zenuwstelsel. 

De voordelen van Thermaal water of warmwaterbronnen 

Enkele veel voorkomende mineralen die in thermaal water worden aangetroffen, zijn zwavel, magnesium, calcium en kalium, en elk mineraal wordt verondersteld verschillende voordelen voor het lichaam te hebben. Zwavel wordt verondersteld effectief te zijn bij de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis, terwijl magnesium wordt verondersteld om stress te verminderen en de slaap te verbeteren. Welke specifieke mineralen het water bevat, hangt af van de samenstelling van de aarde. Als gevolg hiervan heeft elke thermale bron een andere combinatie van mineralen, elk met verschillende genezende effecten. Veel kuuroorden gebruiken thermaal water in de therapieën die ze aanbieden, de zogenaamde Balneotherapie. Het is een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen in een luxe en comfortabele omgeving en te werken aan uw gezondheid en welzijn.

Een gezondheidsvakantie met mineraalwater kan tal van voordelen hebben, waaronder:

 • Verbeterde huidgezondheid: De mineralen en sporenelementen in mineraalwater kunnen de gezondheid van de huid helpen verbeteren door celregeneratie en collageenproductie te bevorderen. 
 • Stressvermindering: een gezondheidsvakantie met mineraalwater kan een ontspannende en verjongende ervaring zijn, helpt stressniveaus te verminderen en het algehele welzijn te bevorderen. 
 • Gewrichtspijn verlichten: Het drinken van mineraalwater kan helpen om gewrichtspijn en stijfheid te verlichten, omdat de mineralen en sporenelementen in het water kunnen helpen de gewrichtsmobiliteit te verbeteren en ontstekingen te verminderen. 
 • Immuniteit verbeteren: Mineraalwater bevat verschillende mineralen en sporenelementen die kunnen helpen het immuunsysteem te stimuleren, de algehele gezondheid te verbeteren en het risico op ziekte te verminderen. 
 •  Verbeterde spijsvertering: Het drinken van mineraalwater kan de spijsvertering helpen verbeteren en spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, constipatie en maagpijn verlichten. 
 • Ontgifting: Mineraalwater bevat verschillende mineralen en sporenelementen die kunnen helpen het lichaam te ontgiften door schadelijke gifstoffen en afvalproducten te verwijderen. 
 • Rehydratatie: Mineraalwater is rijk aan essentiële mineralen en elektrolyten, die helpen verloren vocht en elektrolyten in het lichaam aan te vullen, waardoor een optimale hydratatie wordt bevorderd. 

Wat is balneotherapie

Balneotherapie, ook wel hydrotherapie genoemd, is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij mineraalwater wordt gebruikt voor therapeutische doeleinden. Het wordt al duizenden jaren in verschillende culturen over de hele wereld gebruikt en omvat het gebruik van natuurlijk mineraalwater, zoals warmwaterbronnen, of andere behandelingen op waterbasis, zoals bubbelbaden, sauna's of stoombaden. Het primaire doel van balneotherapie is het bevorderen van fysieke en mentale ontspanning, het verlichten van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn. De verschillende mineralen en sporenelementen hebben een therapeutische effect op het, zoals het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de bloedsomloop en het verlichten van pijn. Balneotherapie wordt vaak gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie, chronische pijn en huidaandoeningen. Het wordt ook vaak gebruikt als aanvullende therapie voor aandoeningen zoals angst, depressie en stress gerelateerde stoornissen.

Wat te verwachten van een kuuroord met thermale bronnen

Warmwaterbronnen kunnen een geweldige manier zijn om te ontspannen, tot rust te komen en uw gezondheid te verbeteren. Ze staan bekend om hun helende eigenschappen en worden al eeuwenlang gebruikt voor therapeutische doeleinden. De kuuroorden, Health Resorts en luxe destination spas met mineraalwater bieden een groot aanbod van kuurprogramma’s waarbij een specifiek probleem wordt aangepakt. Denk aan huid- of ontstekingsaandoeningen, ontgiften, gewichtsverlies of ontspanning en anti-stress.

Hieronder de voordelen van een kuurprogramma met mineraal water:

 • Ontspanning: Het warme water en de vredige omgeving van een warmwaterbron kunnen ontspanning bevorderen en stressniveaus verminderen, wat een positieve invloed kan hebben op de mentale en fysieke gezondheid. 
 • Pijnstilling: Warmwaterbronnen bevatten mineralen zoals zwavel, magnesium en calcium, die bekend staan om hun pijnstillende eigenschappen. Weken in warmwaterbronnen kan helpen spier- en gewrichtspijn te verlichten en ontstekingen te verminderen. 
 • Verbeterde bloedsomloop: de warmte van warmwaterbronnen kan de bloedstroom en zuurstoftoevoer verbeteren, wat kan helpen om genezing te bevorderen en ontstekingen te verminderen. 
 • Huidgezondheid: De mineralen die in warmwaterbronnen worden aangetroffen, kunnen ook gunstig zijn voor de huid. Weken in warmwaterbronnen kan helpen om de huid te exfoliëren, ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid van de huid te verbeteren. 
 • Ontgifting: Warmwaterbronnen kunnen helpen om gifstoffen uit het lichaam te spoelen door de poriën te openen en zweten te bevorderen.