Soort reis

Luxe retreats en ayurvedavakanties Nepal

Ontdek Ayurveda, Yoga en Boeddhisme in de Himalaya

Ontdek de beste ayurvedareizen, yoga retreats en luxe wellnesshotels in Nepal bij Puurenkuur, hét reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness. Als ergens de serene sfeer van overweldigende stilte en mystiek hangt, dan is het wel in Nepal. Nepal is een land van uitersten: hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw, tot aan de subtropische jungle van het Chitwan National Park, waar krokodillen, tijgers en neushoorns leven. In de omgeving van Pokhara vonden we een authentiek en kleinschalig ayurvedaretreat, gerund door een Nepalese familie. Nergens is de lucht zo zuiver als hier, uw longen vullen zich met zuurstofrijke lucht. Ayurveda is een ruim 5000 jaar oude (holistische) natuurgeneeswijze, die letterlijk vertaald wordt als 'wetenschap van het leven'. Met een mix van traditionele Ayurvedische behandelingen, op maat gemaakte programma's, yoga en pranayama, komt u helemaal tot rust. Binnenkort volgen meer spirituele, yoga en wandelreizen in Nepal.
Lees meer

Insiders tips

Puurenkuur Ayurveda Guide
Lees: Puurenkuur Ayurveda Guide
7 Ayurveda vragen
Blog: 7 Ayurveda vragen
Begnas Lake
Hotel: Begnas Lake

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Nepal

Begnas Lake Resort | Official Sales Office Benelux
4
Begnas Lake Resort, Nepal
In totale rust ayurvedakuren en puur genieten aan de voet van het imposante Himalayagebergte. Echte stilte, in balans leven met de ongerepte natuur en kennismaken met de bijzondere Nepalese cultuur.
6 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

De beste ayurvedahotels, luxe yogaretreats en panchakarma kuren in Nepal

Hier ziet u onze selectie van de beste ayurvedaretreats in Nepal. Eeuwenoude cultuur, verscholen tussen hoge bergen en diepe jungles. Als ergens de serene sfeer van overweldigende stilte en archaïsche mystiek hangt, dan is het wel in Nepal. Het land ligt volledig ingesloten tussen de hoogste bergen ter wereld. Nepal is een land van uitersten: hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw, tot aan de subtropische jungle van het Chitwan National Park, waar krokodillen, tijgers en neushoorns leven. Slenter rond in de mooie steden Kathmandu en Bhaktapur, waar het wemelt van de cultuur en oude tradities. De hoofdstad van Nepal, Kathmandu, biedt prachtige tempels, paleizen en heiligdommen, waarvan menigeen tot het UNESCO Wereldcultuurerfgoed behoort. In de omgeving van Pokhara, vaak het beginpunt van trektochten in de Himalaya, strekt een oneindig hoge bergketen zich imposant uit en diepe ravijnen grenzen aan smaragdgroene meren. Nergens is de lucht zo zuiver als hier, uw longen vullen zich met zuurstofrijke lucht. Een wereld waar u in alle rust kunt ontspannen en uw batterij kunt opladen. De unieke natuur, zuivere lucht en de kennis en kunde van ayurveda (gelegen naast India, de bakermat van ayurveda) maakt Nepal bij uitstek de bestemming om een ayurvedakuur te doen. Ayurveda is een ruim 5000 jaar oude (holistische) natuurgeneeswijze, die letterlijk vertaald wordt als 'wetenschap van het leven'. De Ayurveda retreats van Nepal bevinden zich voornamelijk in de bergen bij de stad Pokhara en rondom Kathmandu. Met een mix van traditionele Ayurvedische behandelingen, op maat gemaakte programma's, yoga en pranayama, biedt Nepal, net als India, goede en professionele ayurveda retreats aan. Wij maakten alvast een selectie van de beste ayurvedahotels met goede begeleiding.

Een overzicht van het aanbod in retreats en ayurvedareizen in Nepal

  • Gespecialiseerde ayurvedahotels en ayurvedaresorts in de bergen van Pokhara
  • Panchakarma retreats
  • Luxe wellnessretraites
  • Luxe yogaretraites
  • Mindfulness retreats
  • Detoxretreats
  • Meditatieretreats 
  • Adults-only wellnesshotelsWat doet een ayurvedakuur voor u

Wat doet een ayurvedakuur voor u

Een ayurvedavakantie of ayurvedareis is absoluut 'kuren zonder afzien'. Een verwenreis en gezondheidskuur ineen! U eet de hele vakantie heerlijk en valt toch af. Andere prettige bijwerkingen; een heldere geest, totale ontspanning en nieuwe energie. De ayurvedische levenswijze geeft ons ook meer inzicht in onszelf en de wereld om ons heen. Ayurveda is vooral een preventieve geneeswijze. Fijn voor mentale balans, en fijn voor het lijf. Ook kan ayurveda helpen bij reumatische aandoeningen, slaapproblemen, chronische vermoeidheid, stress, hoge bloeddruk, migraine, psoriasis of depressiviteit.  

Welke types ayurvedakuren zijn er?

U kunt een rasayanakuur volgen (wellness ayurveda: puur voor de ontspanning), een intensieve panchakarmakuur (reiniging van lichaam en geest) of een medische ayurveda kuur (specifieke klachten of ziekten laten behandelen). Voor medische ayurvedakuren is een langer verblijf nodig. 

Nog meer voordelen van een ayurvedareis

Tijdens een ayurvedaprogramma ontvangt u wel zo'n twee tot vier behandelingen per dag zoals hoofd-, lichaams- en synchroon massages en kruiden- en stoombaden. De ayurvedische geneeswijze is zacht en op basis van een natuurlijke behandeling. Vervelende neveneffecten zijn er daardoor niet. 

Ayurveda retreats in Pokhara

Het stadje Pokhara, idyllisch gelegen aan de voet van de Himalaya, is de perfecte plek om op te laden en een populaire bestemming voor een ayurvedakuur, een yogaretreat of een spirituele transformatiereis. Voor de mooiste uitzichten over de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya moet u zeker naar Sarangkot, een klein bergdorpje ten westen van Pokhara. Vanaf hier heeft u adembenemende uitzichten over de bergketens van Annapurna, Dhaulagiri en Manaslu, maar ook over Pokhara zelf en Phewa Tal. Laat u verbluffen door de grootsheid van de Himalaya en bekijk de piramidevormige Machhapuchare. Het uitzicht is het mooist tijdens zonsopgang en zonsondergang. Ook zeker een bezoek waard: de Shanti Stupa, ofwel de World Peace Pagoda, mooi gelegen op de top van een berg aan de overkant van Phewa Tal (Phewa Meer). De tempel werd gebouwd in opdracht van Japanse monniken en is één van de 80 vredespagodes die over de hele wereld zijn te vinden. Er zijn drie paden die naar de top van de berg leiden en de makkelijkste manier om er te komen is per taxi. De leukste weg omhoog begint echter met een boottochtje over het meer en eindigt met een stevige klim omhoog. 

Rondreis Nepal

Nepal is een land van legendes, beïnvloed door de twee directe buurlanden: China en India. De geboorteplaats van Boeddha, verrijkt door de vele tempels en unieke berglandschappen. Nepal heeft veel te bieden voor haar bezoekers. Van de Tibetaanse tempels naar de vallei van de Mount Everest. Ook vindt u in Nepal de indrukwekkende Himalaya. Buiten de prachtige natuur, biedt Nepal veel op het gebied van cultuur en religie. De Nepalese bevolking is gastvrij en zal hun gewoontes en tradities met u delen. U kunt veel activiteiten ondernemen in Nepal, zoals safari’s, wandelen in de jungle of het beklimmen van de bergen. Nepal is een land dat niemand onberoerd zal laten. Of u nu een ayurvedahotel of een spirituele reis door Nepal zoekt, wij adviseren u graag. Onze wellness reisexperts zijn er zelf geweest en adviseren u graag uit eigen ervaring.