Soort reis

Luxe retreats en wellnesshotels in Oostenrijk

Adembenemende vergezichten en frisse berglucht

Bent u op zoek naar een wellnessvakantie in Oostenrijk? Ontdek luxe wellnesshotels, health spa's en retreats in Oostenrijk bij Puurenkuur, hét reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness. Wij hebben alvast een mooie selectie gemaakt. Laat u betoveren door de adembenemende bergen van de Alpen. Ontdek de natuur, de pure stilte, de bergen en alles wat in ons hectische leven ontbreekt: tijd voor uzelf. Adem de frisse berglucht in tijdens een wandeling, fiets- of skitocht. Oostenrijk biedt een groot aanbod in wellnessmogelijkheden: van medische spa's tot holistische retreats. Van Ayurveda tot Mayr-kuren. Maar ook de allernieuwste snufjes op technologie-gebied, waarin u uw gezondheid in kaart kunt brengen. Een wellnessreis naar Oostenrijk is niet enkel pure ontspanning, maar ook een gevoel van balans, nieuwe energie op doen en een diepe verbinding met uzelf. We helpen u graag in het vinden naar uw perfecte wellnessreis naar Oostenrijk.
Lees meer

Insiders tips

Op zuiveringskuur in de Oostenrijkse alpen
Artikel: Kuren in Oostenrijk
Moderne Dr Mayr Detox
Blog: Moderne Dr Mayr detox
Ayurveda in Europa
Blog: Ayurveda in Europa

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Oostenrijk

Mandira Styria
4
Ayurveda Resort Mandira, Oostenrijk
De unieke combinatie van Ayurveda en het helende thermale water van Oost-Styria in een geweldig Ayurveda Resort in Aziatische sfeer.
11 reviews
Park Igls
4
Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk
Een van de beste Medische spa’s van Europa: dit award-wining vijfsterrenhotel in het hart van Tyrol, middenin de Oostenrijkse Alpen. Met focus op Modern Mayr-kuren, een weldaad voor uw darmen.
17 reviews
MAYRLIFE
5
MAYRLIFE, Oostenrijk
MAYRLIFE Medical Health Resort combineert moderne medische expertise en technologieën met de traditionele Dr. F.X. Mayr methode op een sportieve plek in de prachtige Oostenrijke Alpen.
4 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Luxe wellnesshotels, health spa’s en retreats in Oostenrijk

Bent u op zoek naar een wellnessvakantie in Oostenrijk? Ontdek luxe wellnesshotels, health spa's en retreats in Oostenrijk bij Puurenkuur, hét reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness. Wij hebben alvast een mooie selectie gemaakt. Laat u betoveren door de adembenemende bergen van de Alpen. Ontdek de natuur, de pure stilte, de bergen en alles wat in ons hectische leven ontbreekt: tijd voor uzelf. Adem de frisse berglucht in tijdens een wandeling, fiets- of skitocht. Oostenrijk biedt een groot aanbod in wellnessmogelijkheden: van medische spa's tot holistische retreats. Van Ayurveda tot Mayr-kuren. Maar ook de allernieuwste snufjes op technologie-gebied, waarin u uw gezondheid in kaart kunt brengen. Een wellnessreis naar Oostenrijk is niet enkel pure ontspanning, maar ook een gevoel van balans, nieuwe energie op doen en een diepe verbinding met uzelf. We helpen u graag in het vinden naar uw wellnessreis naar Oostenrijk. 

Oostenrijk heeft veel te bieden op het gebied van wellness en gezondheidsreizen. We hebben de mogelijkheden ze voor u op een rijtje gezet:

  • Luxe wellnesshotels met uitgebreide wellnessfaciliteiten
  • Kuuroorden met minerale baden
  • Yogaretraites in Oostenrijk
  • Detoxretraites in Oostenrijk
  • Dr. Mayr of Modern medische spa's
  • Ayurvedareizen en ayurvedavakanties
  • Health Spa’s

Wellnessvakantie in Oostenrijk

Oostenrijk heeft meer dan 100 kuuroorden en thermale baden die u op verschillende manieren tot rust helpen komen, zowel lichamelijk als geestelijk. Wellnesshotels zijn flink vertegenwoordigd in Oostenrijk. Geen enkel ander land ter wereld heeft een hogere dichtheid van luxe vier- en vijfsterren wellnesshotels dan Oostenrijk. In alle regio’s van Oostenrijk zijn diverse soorten wellnesshotels met speciale wellnessaanbiedingen. Verblijf tijdens uw vakantie in een van de vele luxe wellnesshotels in Tirol, Salzburg of Karinthië. Steeds meer mensen zoeken in ontspanning en rust in hun vrije tijd ter compensatie van de dagelijkse stress en drukte. Ook chronische kwalen kunnen behandeld worden. Onder kuren verstaan we een medische behandeling ter verzorging en versterking van de gezondheid. Er worden natuurlijke geneesmiddelen gebruikt volgens een eeuwenoude traditie, denk aan ayurveda, Kneipp therapie of Dr. Mayr detoxen

Wellnesshotels in Tirol

Wie aan Oostenrijk denkt, denkt aan Tirol. Meer nog dan in de andere deelstaten van Oostenrijk, kunt u in Tirol terecht voor de spectaculaire Alpen, diepe valleien, groene weilanden en romantische dorpen. In de zomer onderneemt u er lange wandelingen en fietstochten. In de winter bezoekt u Tirol om de wintersportmogelijkheden. Puurenkuur biedt wellnesshotels en kuurhotels (met een specialiteit) aan in Tirol. Er zijn hotels waar u terecht kunt voor authentieke ayurvedabehandelingen en ayurvedakuren en gespecialiseerde hotels waar u kunt detoxen op de Dr. Mayr manier. De meeste wellnesshotels en kuuroorden in Oostenrijk zijn voorzien van een uitgebreide spa en sommige hebben zelfs thermale bronnen. Bij een wellnessreis in Tirol heeft u echt het gevoel dat u er ook even helemaal uit bent.

Innsbruck, de hoofdstad van Tirol

Met 127.000 inwoners is Innsbruck de enige echte stad in Tirol. In tegenstelling tot andere Oostenrijkse steden zoals Wenen, Linz en Graz, is het ook een stad die midden in de Alpen ligt. Behalve de omliggende bergen heeft de binnenstad van Innsbruck de vakantieganger veel culturele bezienswaardigheden te bieden. De bekendste: het Huis met het Goldenes Dach dat in 1500 gebouwd werd voor de bruiloft van de keizer. Andere mooie attracties zijn het Helblinghaus met een rococo façade, het Rathaus uit 1358 en de Hofburg, ooit een van de belangrijkste residenties van de Habsburgers, nu een museum.

Mayr-kuren in Oostenrijk: Detoxen volgens modern Mayr-methode

Kiest u voor een dokter Mayr-detoxreis dan kiest u voor een intensieve darmreiniging. De Mayr-methode ziet de darmen als wortel van het lichaam en herleidt ziektes tot problemen met het spijsverterings¬stelsel. Een kuur bestaat uit een specifiek Mayr-dieet, lichaamsbeweging en ontspanning. Dokter Mayr, bedenker van de Mayr-kuur, was ervan overtuigd dat opgehoopte afvalstoffen in de darmen ziekte en voortijdige veroudering veroorzaken. Hij meende dat een grondige reiniging van het spijsverteringsgestel ons mentaal, fysiek én emotioneel stukken beter doet voelen. Dokter Gartner, dr. Mayr-arts in Park Igls (Oostenrijk), geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de Mayr-reinigingskuur. Door een persoonlijk dieet én het drinken van grote hoeveel¬heden water, komen in het weefsel opgehoopte afvalstoffen in de bloedbaan zodat die afgevoerd kunnen worden. Daarvoor wordt een speciale buikmassage toegepast, die uniek is voor de dr. Mayr-methode. Uitgevoerd door een gespecialiseerde arts, komen door deze behandeling zelfs de gifstoffen los die zich diep in het darmweefsel hebben vastgezet. Naast de reiniging is ook het ontlasten van het spijsverteringssysteem een belangrijk onderdeel van de kuur. Door de productie van nieuwe gifstoffen te reduceren, krijgt d at de rust om zijn evenwicht terug te vinden. Een derde onontbeerlijk element is het opnieuw leren eten. Ik zeg altijd: ‘Minder belangrijk dan wat we eten, is hoe en wanneer we eten.’ We laten onze gasten zien hoe ze op de juiste manier moeten kauwen en slikken, langzaam en intens, en aandacht kunnen besteden aan de voorbereiding en presentatie van hun eten. Dat helpt een correcte spijsvertering namelijk ook! Tenslotte vormt beweging een deel van de kuur. Hoewel daar in de klassieke dr. Mayr-kuur geen ruimte voor was, gaan we er bij de huidige detoxreizen, en volgens de moderne methode, van uit dat lichamelijke oefening tot algehele fitheid en vitaliteit leidt. Daarom kun je bij een Mayr detoxkuur meedoen aan diverse activiteiten.’ 

Ayurveda in Oostenrijk

Ayurveda krijgt steeds meer voeten aan de grond in Europa. Mensen zijn op zoek naar andere vormen en benaderingen van gezondheid, meer natuurlijk of holistisch. Europa is de thuisbasis van een aantal ayurvedische klinieken en gezondheidscentra die authentieke ayurvedische behandelingen, een dosha-specifiek dieet en dagelijkse yoga en meditatie aanbieden. Zo ook in Oostenrijk. Het Mandira Ayurveda Resort, prachtig gelegen in een serene en rustige omgeving haalt de kennis, producten en het ayurvedateam van artsen en therapeuten uit India of Sri Lanka. Wij informeren u graag over deze plek. Wij zijn in alle hotels en resorts die wij aanbieden geweest en kunnen u uitgebreid adviseren.

Thermale baden in  in Oostenrijk

Minerale baden doen wonderen voor de gezondheid. Niet voor niets dompelden de Romeinen zich erin onder voor de behandeling van kwalen en klachten. Het water is afkomstig uit bronnen diep in de aarde en komt gezuiverd én verrijkt met mineralen aan de oppervlakte. Welke mineralen het bevat, is afhankelijk van de samenstelling van de grond. Dat maakt dat elke thermale bron een andere geneeskrachtige werking heeft. Er zijn baden die helpen bij reuma, pijn en huidklachten. Andere zijn goed bij ontstekingen, spijsverteringskwalen en klachten van het zenuwstelsel. Veel wellnesshotels en kuuroorden maken in de therapieën die ze aanbieden dan ook welkom gebruik van thermaal water. Dit biedt u de kans een ontspannende wellnessvakantie te combineren met het optimaliseren van uw welzijn en de preventieve behandeling van lichamelijke problemen.Thermaal water kan op verschillende manier worden ingezet in een therapie. De spa van het kuuroord of wellnessresort gebruikt het bijvoorbeeld in een badkuur. In dat geval worden de mineralen opgenomen door de huid. Sommige behandelingen gaan uit van inhalatie. Dan ademt u de geneeskrachtige bestanddelen in. Ook bestaan er drinkkuren voor interne genezing. Soms merkt u na een paar dagen al resultaat. Soms duurt dat langer. Maar de weldadige, ontspannende werking van een thermaal bad zal u sowieso niet ontgaan. In combinatie met andere geneugten, denk lekker eten, luxe, service en rust, is een kuurreis met minerale baden de ultieme wellnessvakantie.

Bent u op zoek naar een wellnessvakantie in Oostenrijk? We informeren u met plezier over de mogelijkheden.