Soort reis

Thalasso in Afrika

De kracht van zee..

Van oudsher is Afrika nauw verbonden met de oceaan. Veel Afrikaanse gemeenschappen maken al eeuwenlang gebruik van de kracht van zeewater en haar producten. Dit maakt Thalassotherapie in Afrika tot een rijke ervaring die anders is dan al het andere in de wereld. Zowel Tunesië als Marokko bieden een ruim aanbod van hotels, resorts en spa's met thalassotherapie. De mediterrane kustlijn van Tunesië is 1.148 kilometer lang. Marokko heeft een kustlijn die zich uitstrekt over 3.500 kilometer langs de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. U vindt er ongerepte stranden en een schilderachtige kustlijn, een perfecte setting voor ontspanning. Marokko en Tunesië hebben een warm en zonnig klimaat, met milde winters en warme zomers. Zowel Marokko als Tunesië zijn verbonden aan de hoge Franse veiligheidsnormen en kwaliteitseisen voor thalassotherapie, en bent u verzekerd van professionele kuurcentra. Goed geschoold personeel, artsen en therapeuten staan garant voor een veilige en deskundige omgeving.
Lees meer

Insiders tips

Vichy
Blog: Thalasso in Vichy
Thalasso
Blog: Thalasso review
Categorie: Minerale baden

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Thalasso in Afrika reizen

Vichy Célestins Spa Hotel
5
The View Vichy Bouznika, Marokko
The View Vichy Bouznika heeft een nieuw, ultramodern holistisch wellnesscenter op 500 hectare land voor superieure verzorging en baanbrekende technologieën volgens de vijf richtlijnen van Vichy: thalasso, gewichtsverlies, beauty, lifestyle en sport.
14 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Waarom is Afrika een goede bestemming voor Thalasso

Van oudsher is Afrika nauw verbonden met de oceaan. Veel Afrikaanse gemeenschappen maken al eeuwenlang gebruik van de kracht van zeewater en haar producten. Dit maakt Thalassotherapie in Afrika tot een rijke ervaring die anders is dan al het andere in de wereld. Afrika heeft een lange kustlijn, met zeewater dat rijk is aan mineralen en voedingsstoffen. Bij thalassotherapie wordt gebruik gemaakt van zeewater, zeewier en andere producten uit de zee. Deze ingrediënten zijn de basis van thalassotherapie: lichaamspakkingen met algen of modder, zeewater (stoom) baden, massages en andere behandelingen. Thalassohotels en resorts bevinden zich aan de kust, in een prachtige omgeving met uitzicht op de oceaan, wat direct zorgt voor ontspanning van lichaam en geest.

Marokko en Tunesië gerenomeerd om het Thalasso-aanbod 

Zowel Tunesië als Marokko bieden een ruim aanbod van hotels, resorts en spa's met thalassotherapie. De mediterrane kustlijn van Tunesië is 1.148 kilometer lang. Marokko heeft een kustlijn die zich uitstrekt over 3.500 kilometer langs de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. U vindt er ongerepte stranden en een schilderachtige kustlijn, een perfecte setting voor ontspanning. Marokko en Tunesië hebben een warm en zonnig klimaat, met milde winters en warme zomers. De warme temperaturen en de overvloedige zonneschijn maken het een ideale bestemming voor thalassotherapie. Dit helpt het lichaam te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren, terwijl de zon zorgt voor vitamine D, essentieel voor gezonde botten en een gezonde huid. Zowel Marokko als Tunesië zijn verbonden aan de hoge Franse veiligheidsnormen en kwaliteitseisen voor thalassotherapie, en bent u verzekerd van professionele kuurcentra. Goed geschoold personeel, artsen en therapeuten staan garant voor een veilige en deskundige omgeving. Een ander voordeel van kuren in Tunesië en Marokko is een rijke cultuur. Het culturele erfgoed biedt veel historische bezienswaardigheden, musea en traditionele marktjes. Leuk om ontspanning te combineren met een beetje cultuur. 

Last but not least: de gastvrijheid van de mensen is fantastisch en hartverwarmend. Beide bestemmingen zijn goed te bereiken door de vele internationale luchthavens en de infrastructuur is goed om u makkelijk te verplaatsen van plek naar plek. 

Wat is thalasso?

Thalasso ontleent haar naam van de zeegodin Thalassa uit de Griekse mythologie. Toepasselijk, want zowel de oude Grieken als de Romeinen waren zich al bewust van de genezende kracht van de zee. Op basis van eeuwenoude kennis ontwikkelde de moderne wetenschap thalassotherapie. In de thalasso spa staan alle goede dingen van de zee centraal zoals zeelucht, zeewater, algen, modder en zand. Thalassotherapie heeft een heilzame en preventieve werking op het menselijk lichaam.

De voordelen van Thalasso

Thalasso-therapie biedt een lijst aan voordelen: 

 • Ontspanning: Het geluid van de oceaan, in combinatie met de rustgevende eigenschappen van zeewater, ontspant het lijf en kalmeert de geest. 
 • Ontgifting: Het hoge mineraalgehalte van zeewater helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en ontgifting te bevorderen.
 • Verbeterde bloedsomloop: De druk van het zeewater en de mineralen die het bevat, kunnen helpen de bloedcirculatie te stimuleren, wat de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels van het lichaam kan verbeteren.
 • Ontstekingsremmend: De ontstekingsremmende eigenschappen van zeewater kunnen helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen en pijn te verlichten die gepaard gaat met aandoeningen zoals artritis en fibromyalgie.
 • Stralende huid: De mineralen en sporenelementen die in zeewater worden aangetroffen, kunnen helpen de gezondheid van de huid te verbeteren door het vochtgehalte te verhogen en ontstekingen en irritatie te verminderen.
 • Verbeterde luchtwegen: Het inademen van de zeelucht kan helpen om de luchtwegen vrij te maken en de symptomen van luchtwegaandoeningen zoals astma te verlichten.

Thalassotherapie kan helpen om ontspanning, ontgifting en algehele gezondheid en welzijn te bevorderen, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die hun fysieke en mentale welzijn willen verbeteren.

Typische Thalasso behandelingen

Thalassotherapie bestaat uit verschillende behandelingen zoals:

 • Jetshower: Vanaf een afstand spuit een Thalasso therapeut een hogedrukstraal met (zee)water op de te behandelen lichaamsdelen. Dit masseert de spieren. Met name voor cellulitis kan dit een doeltreffende behandelingsmethode zijn. De kracht van het water stimuleert de doorbloeding en bevordert het afvoeren van opgehoopte afvalstoffen.
 • Vichy-of affusiedouche: Deze ontspannende douchemassage met fijne stralen zeewater stimuleert de bloedcirculatie en verfrist en verstevigt. Deze thalasso behandeling kunt u combineren met een manuele massage.
 • Hydrotherapie: In een thalasso spa vindt u ook onderwatermassages, straalnevels en minerale baden op basis van geneeskrachtig zeewater.
 • Jetstream: Hogedruk waterstralen masseren het lichaam en activeren de bloedsomloop. Elk deel van het lichaam wordt behandeld, van onder naar boven, te beginnen met de onderkant van de voeten en eindigend bij de schouders. Deze thalasso behandeling versoepelt de gewrichten, verstevigt de huid, helpt bij afvallen en bij artrose en cellulitis.
 • Algenpakking: Algen zijn rijk aan vitamines, mineralen en sporen en bevatten waardevolle voedingsstoffen voor de huid, zoals enzymen en oligo-elementen. Bij thalassotherapie worden ze daarom gebruikt in bubbelbaden, in crèmes en in schoonheidspakkingen. In een algenpakking zitten verpulverde algen die warm op het lichaam aangebracht worden. Dat werkt niet alleen kalmerend en herstellend, maar stimuleert ook de opname van de werkzame bestanddelen door de huid.

Wat kunt u verwachten op een thalassovakantie?

Een thalassoprogramma begint vaak met een intakegesprek bij een arts. Eventuele medische klachten, wensen, verwachtingen en doelen worden besproken. De Thalasso-arts maakt een gepersonaliseerd thalasso-behandelplan op basis van uw wensen en doelen en uw persoonlijk medisch verhaal. 

Beroemde Thalasso-bestemmingen

Er zijn veel bestemmingen over de hele wereld die thalassotherapie aanbieden, maar enkele van de beste zijn:

 • Frankrijk: Bretagne, Normandie en Biarritz, gelegen aan de westkust van Frankrijk, staan bekend om de  hoogwaardige thalassocentra die een breed scala aan behandelingen bieden, van zeewater hydrotherapie tot detox.
 • Tunesië: Tunesië heeft een groot aantal thalassocentra die een breed scala aan behandelingen bieden en worden bemand door hoogopgeleide professionals. Tunesië ligt aan de Middellandse Zeekust, met een mild klimaat en warme temperaturen het gehele jaar door.
 • Costa Brava en Costa del Sol, Spanje: deze gebieden zijn de thuisbasis van verschillende thalassotherapiecentra en spa's die behandelingen bieden zoals zeewaterhydrotherapie, op zee gebaseerde massages en zeewierpakkingen.
 • Dode Zee, Jordanië: De Dode Zee is een populaire bestemming voor thalassotherapie vanwege het hoge mineraalgehalte en de unieke eigenschappen, zoals het vermogen om op het wateroppervlak te drijven.
 • Malediven: Met zijn kristalheldere water en overvloedig zeeleven is de Malediven een ideale bestemming voor thalassotherapie. Veel resorts bieden thalassobehandelingen aan die profiteren van de helende eigenschappen van zeewater en ingrediënten uit de zee.
 • Canarische Eilanden, Spanje: De Canarische Eilanden, gelegen voor de kust van Afrika, herbergen verschillende thalassocentra die een scala aan behandelingen bieden, van zeewaterhydrotherapie tot gezichtsbehandelingen op zee.
 • Bali, Indonesië: Bali staat bekend om zijn luxe spa's en wellnesscentra die een scala aan behandelingen bieden, waaronder thalassotherapie. Veel spa's op Bali bieden behandelkamers met uitzicht op de oceaan waar gasten kunnen genieten van de geluiden en het uitzicht op de oceaan terwijl ze hun behandelingen ondergaan.

Handige tips en adviezen voorafgaand uw thalassokuur

 • In de meeste Thalasso spa’s behandelen mannelijke en vrouwelijke therapeuten zowel mannen als vrouwen. Wilt u als vrouw liever een vrouwelijke thalasso therapeute? Geef dit dan aan tijdens het gesprek met de arts bij aanvang van de kuur. Er wordt dan rekening gehouden met uw wensen.  
 • Informeer in het Thalassohotel wat de regels zijn met betrekking tot de badkleding in baden. Vaak is het zo dat u de zoutwaterbaden en/of zwembaden met badkleding betreedt. De sauna of het stoombad kunt u naakt betreden of met een handdoek om u heen geslagen. U krijgt bij binnenkomst van het Thalasso center een badjas, baddoeken en slippers. 
 • Water en thee zijn gratis te verkrijgen in het Thalasso spa.