Soort reis

Thalasso in Europa

De kracht van de zee..

Europa is een geweldige bestemming voor thalassotherapie. Door de ontelbaar lange kustlijn die Europa biedt. Langs de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Noordzee vind u daarom veel gespecialiseerde thalassohotels en resorts die thalassotherapie aanbieden. Veel Europese landen kennen een lange geschiedenis van thalassotherapie en hebben gevestigde thalassotherapiecentra en kuuroorden ontwikkeld. Frankrijk staat bijvoorbeeld bekend om zijn thalassotherapie in thalassohotels in Bretagne, Normandië en de Franse Rivièra. Ook Portugal, Italie en Spanje kennen een lange traditie van thalassotherapie, met hotels en thalassoresorts langs de kust. Europa diverse landschappen aan de kust en in het water, zoals rotskusten, zandstranden en koraalriffen. Deze omgevingen bieden een verscheidenheid aan producten, zoals zeewier, modder en zout. Europa hanteert hoge normen op het gebied van spa's en dit waarborgt een hoge kwaliteit van de thalasso centra.
Lees meer

Insiders tips

Vichy
Blog: Thalasso in Vichy
Thalasso
Blog: Thalasso review
Categorie: Minerale baden

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Thalasso in Europa reizen

Parklane
5
Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Cyprus
Het luxe Parklane, geopend in 2022, is een uberluxe vijfsterren resort aan het strand in Cyprus met zoutwaterbaden, een aparte adults-only vleugel én een strand voor de deur.
6 reviews
Miraggio Thermal Spa Resort
5
Miraggio Thermal Spa Resort, Griekenland
Een thermale spa en thalassotherapie in een modern resort van wereldklasse aan het strand. De natuurlijke bronnen van Halkidiki, in combinatie met het mooie privéstrand en de Griekse cultuur, staan garant voor en heerlijke break.
7 reviews
Marbella Club Hotel, Golf Resort & Spa
5
Marbella Club, Golf Resort & Spa, Spanje
Ontspannen wellness & spa reizen in een iconisch en high society strandresort voor exclusieve me-time.
4 reviews
Palasiet Thalasso Clinic & Hotel
4
Palasiet Thalasso Clinic & Hotel, Spanje
Door een familie gerund Thalassohotel in een karakteristieke 19e-eeuwse villa bij het strand.
6 reviews
Anassa
5
Anassa, Cyprus
Het uitzicht over het strand en zee is werkelijk onovertroffen. Maar wat Anassa daarnaast uniek maakt, is de stijl. Een hotel met een verhaal, gracieus en luxe, ademt het historie, sfeer en cultuur.
11 reviews
OCEANO Health Spa Hotel
4
OCEANO Health Spa Hotel - Tenerife, Canarische Eilanden
In het authentieke familiehotel OCÉANO Health Spa Hotel bent u in uitstekende handen voor een F.X. Mayr-, ayurveda- of thalassokuur.
34 reviews
Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa
5
Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa, Portugal
Gericht kuren doet u in Longevity Medical Spa niet alleen onder begeleiding van specialisten, maar ook in ultieme vijfsterren luxe.
20 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Waarom is Europa een geweldige Thalasso bestemming

Europa is een geweldige bestemming voor thalassotherapie. Door de ontelbaar lange kustlijn die Europa biedt. Langs de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Noordzee vind u daarom veel gespecialiseerde thalassohotels en resorts die thalassotherapie aanbieden. Veel Europese landen kennen een lange geschiedenis van thalassotherapie en hebben gevestigde thalassotherapiecentra en kuuroorden ontwikkeld. Frankrijk staat bijvoorbeeld bekend om zijn thalassotherapie in thalassohotels in Bretagne, Normandië en de Franse Rivièra. Ook Portugal, Italie en Spanje kennen een lange traditie van thalassotherapie, met hotels en thalassoresorts langs de kust. Naast gevestigde Thalassohotels en centra, biedt Europa diverse landschappen aan de kust en in het water, zoals rotskusten, zandstranden en koraalriffen. Deze omgevingen bieden een verscheidenheid aan producten, zoals zeewier, modder en zout, die gebruikt worden bij thalassotherapiebehandelingen. Europa staat bekend om zijn hoge normen op het gebied van gezondheidszorg en spa's, die worden gereguleerd door strikte gezondheids- en veiligheidsnormen. Dit zorgt ervoor dat thalassotherapiebehandelingen in Europa van hoge kwaliteit zijn en een veilige en effectieve manier bieden om de gezondheid en het welzijn te verbeteren.

Wat is thalasso?

Thalasso ontleent haar naam van de zeegodin Thalassa uit de Griekse mythologie. Toepasselijk, want zowel de oude Grieken als de Romeinen waren zich al bewust van de genezende kracht van de zee. Op basis van eeuwenoude kennis ontwikkelde de moderne wetenschap thalassotherapie. In de thalasso spa staan alle goede dingen van de zee centraal zoals zeelucht, zeewater, algen, modder en zand. Thalassotherapie heeft een heilzame en preventieve werking op het menselijk lichaam.

De voordelen van Thalasso

Thalasso-therapie biedt een lijst aan voordelen: 

 • Ontspanning: Het geluid van de oceaan, in combinatie met de rustgevende eigenschappen van zeewater, ontspant het lijf en kalmeert de geest. 
 • Ontgifting: Het hoge mineraalgehalte van zeewater helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en ontgifting te bevorderen.
 • Verbeterde bloedsomloop: De druk van het zeewater en de mineralen die het bevat, kunnen helpen de bloedcirculatie te stimuleren, wat de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels van het lichaam kan verbeteren.
 • Ontstekingsremmend: De ontstekingsremmende eigenschappen van zeewater kunnen helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen en pijn te verlichten die gepaard gaat met aandoeningen zoals artritis en fibromyalgie.
 • Stralende huid: De mineralen en sporenelementen die in zeewater worden aangetroffen, kunnen helpen de gezondheid van de huid te verbeteren door het vochtgehalte te verhogen en ontstekingen en irritatie te verminderen.
 • Verbeterde luchtwegen: Het inademen van de zeelucht kan helpen om de luchtwegen vrij te maken en de symptomen van luchtwegaandoeningen zoals astma te verlichten.

Thalassotherapie kan helpen om ontspanning, ontgifting en algehele gezondheid en welzijn te bevorderen, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die hun fysieke en mentale welzijn willen verbeteren.

Typische Thalasso behandelingen

Thalassotherapie bestaat uit verschillende behandelingen zoals:

 • Jetshower: Vanaf een afstand spuit een Thalasso therapeut een hogedrukstraal met (zee)water op de te behandelen lichaamsdelen. Dit masseert de spieren. Met name voor cellulitis kan dit een doeltreffende behandelingsmethode zijn. De kracht van het water stimuleert de doorbloeding en bevordert het afvoeren van opgehoopte afvalstoffen.
 • Vichy-of affusiedouche: Deze ontspannende douchemassage met fijne stralen zeewater stimuleert de bloedcirculatie en verfrist en verstevigt. Deze thalasso behandeling kunt u combineren met een manuele massage.
 • Hydrotherapie: In een thalasso spa vindt u ook onderwatermassages, straalnevels en minerale baden op basis van geneeskrachtig zeewater.
 • Jetstream: Hogedruk waterstralen masseren het lichaam en activeren de bloedsomloop. Elk deel van het lichaam wordt behandeld, van onder naar boven, te beginnen met de onderkant van de voeten en eindigend bij de schouders. Deze thalasso behandeling versoepelt de gewrichten, verstevigt de huid, helpt bij afvallen en bij artrose en cellulitis.
 • Algenpakking: Algen zijn rijk aan vitamines, mineralen en sporen en bevatten waardevolle voedingsstoffen voor de huid, zoals enzymen en oligo-elementen. Bij thalassotherapie worden ze daarom gebruikt in bubbelbaden, in crèmes en in schoonheidspakkingen. In een algenpakking zitten verpulverde algen die warm op het lichaam aangebracht worden. Dat werkt niet alleen kalmerend en herstellend, maar stimuleert ook de opname van de werkzame bestanddelen door de huid.

Wat kunt u verwachten op een thalassovakantie?

Een thalassoprogramma begint vaak met een intakegesprek bij een arts. Eventuele medische klachten, wensen, verwachtingen en doelen worden besproken. De Thalasso-arts maakt een gepersonaliseerd thalasso-behandelplan op basis van uw wensen en doelen en uw persoonlijk medisch verhaal. 

Beroemde Thalasso-bestemmingen

Er zijn veel bestemmingen over de hele wereld die thalassotherapie aanbieden, maar enkele van de beste zijn:

 • Frankrijk: Bretagne, Normandie en Biarritz, gelegen aan de westkust van Frankrijk, staan bekend om de  hoogwaardige thalassocentra die een breed scala aan behandelingen bieden, van zeewater hydrotherapie tot detox.
 • Tunesië: Tunesië heeft een groot aantal thalassocentra die een breed scala aan behandelingen bieden en worden bemand door hoogopgeleide professionals. Tunesië ligt aan de Middellandse Zeekust, met een mild klimaat en warme temperaturen het gehele jaar door.
 • Costa Brava en Costa del Sol, Spanje: deze gebieden zijn de thuisbasis van verschillende thalassotherapiecentra en spa's die behandelingen bieden zoals zeewaterhydrotherapie, op zee gebaseerde massages en zeewierpakkingen.
 • Dode Zee, Jordanië: De Dode Zee is een populaire bestemming voor thalassotherapie vanwege het hoge mineraalgehalte en de unieke eigenschappen, zoals het vermogen om op het wateroppervlak te drijven.
 • Malediven: Met zijn kristalheldere water en overvloedig zeeleven is de Malediven een ideale bestemming voor thalassotherapie. Veel resorts bieden thalassobehandelingen aan die profiteren van de helende eigenschappen van zeewater en ingrediënten uit de zee.
 • Canarische Eilanden, Spanje: De Canarische Eilanden, gelegen voor de kust van Afrika, herbergen verschillende thalassocentra die een scala aan behandelingen bieden, van zeewaterhydrotherapie tot gezichtsbehandelingen op zee.
 • Bali, Indonesië: Bali staat bekend om zijn luxe spa's en wellnesscentra die een scala aan behandelingen bieden, waaronder thalassotherapie. Veel spa's op Bali bieden behandelkamers met uitzicht op de oceaan waar gasten kunnen genieten van de geluiden en het uitzicht op de oceaan terwijl ze hun behandelingen ondergaan.

Handige tips en adviezen voorafgaand uw thalassokuur

 • In de meeste Thalasso spa’s behandelen mannelijke en vrouwelijke therapeuten zowel mannen als vrouwen. Wilt u als vrouw liever een vrouwelijke thalasso therapeute? Geef dit dan aan tijdens het gesprek met de arts bij aanvang van de kuur. Er wordt dan rekening gehouden met uw wensen.  
 • Informeer in het Thalassohotel wat de regels zijn met betrekking tot de badkleding in baden. Vaak is het zo dat u de zoutwaterbaden en/of zwembaden met badkleding betreedt. De sauna of het stoombad kunt u naakt betreden of met een handdoek om u heen geslagen. U krijgt bij binnenkomst van het Thalasso center een badjas, baddoeken en slippers. 
 • Water en thee zijn gratis te verkrijgen in het Thalasso spa.