Soort reis

Wellness & Golf

Ontspannen en inspannen...

Ontspanning én inspanning. Golf maakt van een wellness vakantie ook een heerlijke actieve vakantie. Met name de zuidelijke Europese landen zoals Spanje en Portugal lenen zich bij uitstek voor een golf- en wellnessvakantie. Een mild, zonnig klimaat én mogelijkheden voor elk niveau, van beginner tot gevorderde. Spanje heeft prachtig uitgestrekte banen, vaak op een glooiend, heuvelachtig terrein. Ook Portugal is een golfbestemming bij uitstek. Met bijna het hele jaar door zon en een grote variatie aan uitdagende banen, is de Algarve bijzonder geschikt om een wellnessreis met golf te combineren. Maar er zijn ook bestemmingen verder van huis, zoals in Azië, waar u tijdens een actieve vakantie kunt golfen én kuren. Golf wordt meestal buiten gespeeld in de natuur, wat inmiddels is aangetoond dat het stress en angst vermindert, de stemming verbetert en het algehele welzijn bevordert.
Lees meer

Insiders tips

Top 8 fitness
Blog: Top 8 fitnesshotels
Top 9 familiehotels
Blog: Top 9 familiehotels
Marbella Club
Hotel: Marbella Club

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Wellness & Golf reizen

Epic Sana
5
Epic Sana, Portugal
Epic Sana is een chic hotel aan de gouden kust van de Algarve, omgeven door geurende dennenbomen en uitzicht op de zee. De prachtige Sayanna spa en de goede wellnessprogramma’s maken dit een luxe strand- en wellnessvakantie.
8 reviews
Hotel Hacienda del Conde a Meliá Collection - Tenerife
5
Hotel Hacienda del Conde a Meliá Collection - Tenerife, de Canarische Eilanden
In dit adults only hotel is rust gegarandeerd. Het klimaat, de omgeving en faciliteiten van Hotel Hacienda del Conde zorgen voor de rest.
12 reviews
Shanti Maurice Resort & Spa
5
Shanti Maurice Resort & Spa, Mauritius
Een altijd zonnig klimaat. Een perfecte ligging direct aan zee. Uitstekende kuurfaciliteiten. Ze maken van Shanti Maurice een heerlijke wellnessbestemming.
4 reviews
Pine Cliffs Ocean Suites
5
Pine Cliffs Ocean Suites, a Luxury Collection Resort & Spa, Portugal
Een van de beste Sport, Fitness & Outdoor-hotels in Europa, aan zee! Met veel sport en wellnessprogramma's, goede begeleiding, elegant hotel, prachtige spa en een golfbaan. Favoriet onder mannen!
9 reviews
Vichy Célestins Spa Hotel
5
The View Vichy Bouznika, Marokko
The View Vichy Bouznika heeft een nieuw, ultramodern holistisch wellnesscenter op 500 hectare land voor superieure verzorging en baanbrekende technologieën volgens de vijf richtlijnen van Vichy: thalasso, gewichtsverlies, beauty, lifestyle en sport.
14 reviews
Marbella Club Hotel, Golf Resort & Spa
5
Marbella Club, Golf Resort & Spa, Spanje
Ontspannen wellness & spa reizen in een iconisch en high society strandresort voor exclusieve me-time.
4 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Waarom is golf zo'n geweldige combinatie met Health & Wellbeing?

Golf en wellness is een mooie combinatie, zowel fysiek als mentaal. En dit is waarom: 

  • Fysiek: Golf is een sport die gepaard gaat met lopen, slaan van de bal en het dragen van een golftas, allemaal goede spierversterkende oefeningen. Uw hartslag verhoogd, cardio verbetert, terwijl het zwaaien met een golfclub kan helpen om kracht en flexibiliteit in het bovenlichaam op te bouwen.
  • Outdoor: Golf wordt meestal buiten gespeeld in de natuur, wat inmiddels is aangetoond dat het stress en angst vermindert, de stemming verbetert en het algehele welzijn bevordert. U kunt profiteren van frisse lucht, zonneschijn en groen, stuk voor stuk hebben deze een positieve invloed op uw mentale welzijn.
  • Sociale interactie: Golf wordt vaak in groepen of in stellen  gespeeld, waardoor het een mooie manier is om te socialiseren en contact te maken met anderen. Sociale interactie wordt in verband gebracht met een verbeterde geestelijke gezondheid en meer geluk.
  • Mentale oefening: Golf vereist concentratie, focus en strategisch denken, die allemaal kunnen helpen de cognitieve functie en de gezondheid van de hersenen te verbeteren. De mentale uitdaging van golf kan ook helpen stress te verminderen en de algehele stemming te verbeteren.

De combinatie van fysieke activiteit, tijd buitenshuis, sociale interactie en mentale oefening maakt golf een geweldige manier om zowel fysiek als mentaal welzijn te verbeteren.

Een wellnessreis of gezondheidsvakantie met golf-elementen

Sommige wellness & Spa resorts hebben een eigen 18-holes of 9-holesbaan. De baan kan direct aan de kust liggen, in de heuvels of omgeven door bossen. Bovendien kan een rondje golf net zo ontspannend zijn als een massage of een yogales. Golf maakt van een wellnessvakantie een goede balans tussen activiteit en ontspanning.

  • Golfbaan: Een golfbaan zou een voor de hand liggende tovoeging zijn aan een gezondheids- en welzijnshotel met golfgevoel. De baan kan worden ontworpen om uitdagend en plezierig te zijn voor spelers van alle niveaus.
  • Golflessen: Het hotel kan golflessen aanbieden met ervaren instructeurs om gasten te helpen hun vaardigheden te verbeteren en de juiste techniek te leren.
  • Golfsimulator: Voor degenen die hun swing willen oefenen maar geen tijd hebben voor een volledige ronde golf, kan een golfsimulator worden geïnstalleerd. Hierdoor kunnen gasten hun swing oefenen in een gecontroleerde omgeving, ongeacht het weer of het tijdstip van de dag.
  • Wellnesscentrum: een wellnesscentrum kan gasten toegang bieden tot een verscheidenheid aan gezondheids- en wellnessdiensten, zoals massages, yogalessen en persoonlijke training. Hierdoor kunnen gasten na een dag op de baan bijkomen of tijdens hun verblijf actief en gezond blijven.
  • Gezonde eetgelegenheden: Het hotel kan gezonde eetgelegenheden bieden, zoals verse salades, gegrild vlees en smoothies, om gasten te helpen een gezond dieet te volgen.
  • Decor met golfthema: Het hotel zou in de hele faciliteit een decor met een golfthema kunnen integreren, inclusief kunstwerken met een golfthema, memorabilia en meubels

Ontspanning én inspanning. Golf maakt van een wellnessvakantie ook een heerlijke actieve vakantie. Met name de zuidelijke Europese landen zoals Spanje en Portugal lenen zich bij uitstek voor een golf- en wellnessvakantie. Een mild, zonnig klimaat én mogelijkheden voor elk niveau, van beginner tot gevorderde. Spanje heeft prachtig uitgestrekte banen, vaak op een glooiend, heuvelachtig terrein. Ook Portugal is een golfbestemming bij uitstek. Met bijna het hele jaar door zon en een grote variatie aan uitdagende banen, is de Algarve bijzonder geschikt om een wellnessreis met golf te combineren. Maar er zijn ook bestemmingen verder van huis, zoals in Azië, waar u tijdens een actieve vakantie kunt golfen én kuren.