Soort reis

Hoteldetails

Authentiek ayurveda kuren in een van de mooiste badplaatsen op Madeira. Alpino Atlantico is een kleinschalig hotel in een spectaculaire setting op een berg, uitkijkend over zee.

Hier gaat u naartoe
Madeira. Het eiland van bloemen, mooie wandelingen en een mild klimaat. Én van Alpino Atlántico. Dat ligt op een klif aan de zuidkust van het eiland, in een beschermd maritiem reservaat, aan de kristalheldere wateren van de Lido Galomar-baai. Funchal luchthaven ligt op ca. 15 minuten rijden.

Mogen we u enthousiast maken?
Een ayurvedakuur ondergaan in een van de mooiste badplaatsen op Madeira. Het kleinschalige Alpino Atlântico biedt authentieke kuren in het professionele en zeer deskundige Ashoka ayurvedacentrum waar een stel uit India (beiden ayurveda-arts) de scepter zwaait. De ayurveda-arts en zijn vrouw weten naast ayurveda ook veel over voeding. Het eten is in buffetvorm: ayurvedische gerechten én overwegend vegetarisch. Als gast van Alpino Atlántico kunt u gebruikmaken van de faciliteiten van de twee zusterhotels, het net gerenoveerde Galosol en het adults-only hotel Galomar.

Speerpunten


Wellnessprogramma's

Belangrijk

  • Vliegen op Funchal (FNC) 
  • Transfertijd vanaf de luchthaven: 15 minuten
  • Check-in tijd 14.00 uur / Check-uit tijd 12.00 uur 
  • Late check-uit is mogelijk en afhankelijk van de beschikbaarheid op dat moment. Hiervoor kan een toeslag gevraagd worden
  • Buiten parkeergelegenheid is gratis 
  • Toeslag feestdagen: verplicht kerstdiner & verplicht oudejaarsdiner € 105 per persoon - vraag onze specialisten naar de toeslag
  • Vanaf 1 januari 2023 dient u bij vertrek de eco toeristenbelasting/ecotax a €2 per persoon per nacht te voldoen aan de receptie (tot maximaal 7 nachten)
  • In het wellness center is geen badkleding gewenst en gaan mannen en vrouwen gemixt
  • Internet is gratis en beschikbaar in het hele hotel en op de kamers 
  • Badjassen, badhanddoeken en badslippers bevinden zich op de kamer


Paspoort / visum informatie

Vaccinaties en gezondheid

Kamers

Alpino Atlántico heeft in totaal 27 kamers. Die zijn allemaal licht en modern ingericht, de warme mediterrane kleuren geven sfeer. Ze zijn uitgerust met een badkamer met bad en douche. Ook is er een balkon of terras. Gemakken zijn een comfortabel bed, satelliettelevisie, telefoon, theefaciliteiten, föhn, badjas, slippers, minibar (tegen toeslag) en kluis (ook tegen toeslag). Hoewel de kamers airco hebben, is het als u een ayurvedakuur volgt niet wenselijk die te gebruiken.


Tweepersoonskamer met zeezicht
Galo Resort - Alpino Atlantico
Tweepersoonssuite met zij-zeezicht
Galo Resort - Alpino Atlantico

Video

Reiservaringen


5 oktober 2023

Fijn dat het zo kleinschalig is, gemoedelijke prettige sfeer, goed eten, heerlijke behandelingen

Anoniem

20 juni 2023

Helaas was de service de eerste 2 dagen niet wat ik had verwacht van dit hotel. Oorzaak waarschijnlijk: een vol hotel en minder en ook onervaren (inval)personeel vanwege 2 nationale feestdagen. Daarnaast op technisch front problemen (zoals airco) vanwege een recente storm. Jammer van de soms wat passieve houding bij de receptie, maar gelukkig is alles uiteindelijk opgelost. Het geboekte arrangement steeds bij de hand gehad. Het werd in de loop van de vakantie beter, dus met een prettig en ontspannen gevoel weggegaan. Dagje Funchal met de bus is aanrader, evenals wandelen (lees: klimmen) naar het Christus beeld (Cristo Rei) of slenteren over de Promenade langs de oceaan naar Praia dos Reis Magos (waar de lokale bevolking gaat zwemmen). Voldoende restaurantjes (zoals Vila Ventura), cafeetjes en kleine supermarktjes in de omgeving. Restaurant Atlantis serveert heerlijk eten in fijne sfeer, hartelijke bediening, met uniek uitzicht. Behandelingen in de Spa zijn van hoog niveau en het personeel heel attent en warm. Ik kwam regelmatig bij het zwembad van buurhotel Galosol, ruimer van opzet en meer schaduwplekken. Er worden drankjes en hapjes buiten geserveerd. Ik heb nog een bijzondere Yoga Nidra les gevolgd in hotel Alpino Atlantico.

Anoniem

30 januari 2023

Ayurveda

Eerste week Alpino:

Gezellig kleinschalig hotel en zeer goede Ayurveda!

Goede artsen en nog betere behandelingen!


Tweede week Galomar:

Comfortabel goed hotel, voor 1 week prima.

Groot dus weinig kontakten ,veelal koppels daar.

4 excursies gedaan + dagje Funchal en genoten ve heerlijke Spa behandeling met de Voucher korting die ik v jullie kreeg.


Anoniem

Deel dit hotel