Soort reis

Wellnessreizen en fitnessretreats voor mannen

Fit en gezond, zowel fysiek als mentaal...

Bij Puurenkuur krijgen we steeds meer vragen van mannen, op zoek naar een wellnessoord dat voldoet aan hun eisen. Niet te vrouwelijk, niet te spiritueel, maar juist veel actieve (fitness) opties. Kwalitatief hoogwaardige resorts, die - als het even kan moderne technologie hebben om de staat van gezondheid te testen. Het kiezen van een fitnessretreat of wellnesshotel is niet alleen een plek waar hij andere gelijkgestemden kan ontmoeten, maar ook een plek met voor hem belangrijke kenmerken, zoals uitgebreide fitnessfaciliteiten en sport of outdoor mogelijkheden. Lekker en gezond eten is een must, net als een goede spa voor behandelingen zoals massages, acupunctuur of andere (holistische) therapieën. Daarnaast is het fijn als dit alles ook aangevuld wordt met hightech apparatuur en mentale ondersteuning aanwezig is zoals ademwerk of één op één coachingsessies.
Lees meer

Insiders tips

Top medische spa's
Blog: Top medische spa's
Blog: SHA leaders programma
Top 8 fitness
Blog: Top 8 fitnesshotels

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Gezondheidsbewuste man reizen

Hotel GaloMar Galo Resort Puurenkuur
4
Sentido Galomar, Madeira
Dit adults-only hotel aan zee biedt een scala aan activiteiten die zelfs de meest actieve vakantieganger uitdaagt.
11 reviews
Pine Cliffs Ocean Suites
5
Pine Cliffs Ocean Suites, a Luxury Collection Resort & Spa, Portugal
Een van de beste Sport, Fitness & Outdoor-hotels in Europa, aan zee! Met veel sport en wellnessprogramma's, goede begeleiding, elegant hotel, prachtige spa en een golfbaan. Favoriet onder mannen!
9 reviews
Phuket Cleanse
3.5
Phuket Cleanse, Thailand
Kleinschalig retreat waar rawfood, héél veel sport- en yogalessen, meditatie en workshops de pijlers vormen. Locatie: het vriendelijke Phuket Cleanse retreat in Thailand, waar niets moet en alles mag. Fit, gezond en schoon komt u terug!
2 reviews
Kamalaya Wellness Sanctuary
5
Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand
Een beleving. Life changing. Onvergetelijk. Kamalaya Wellness Sanctuary is het allemaal én meer. Maar woorden kunnen Kamalaya niet beschrijven. Kamalaya moet u meemaken.
147 reviews
Zulal Wellness Resort
5
Zulal Wellness Resort, Qatar
Het duurzame Zulal Wellness Resort by Chiva-Som combineert Arabische gastvrijheid en traditionele Islamitische geneeskunde met de holistische filosofie van Chiva-Som, de internationaal geprezen Destination Spa in Thailand.
3 reviews
Absolute Sanctuary
4
Absolute Sanctuary, Thailand
Dit prachtige wellness-boetiekhotel met Mediterraans geïnspireerde architectuur op het tropische eiland Koh Samui in Thailand is een waar paradijs voor liefhebbers van yoga, detox, fitness en Pilates.
18 reviews
Chiva-Som Health Resort
5
Chiva-Som International Health Resort, Thailand
Kenners roemen Chiva-Som als een van de mooiste holistische resorts in Azië. Inderdaad. Deze ‘Haven of Life’ is een adembenemend retreat van het hoogste niveau. Het resort is in 2018 en 2019 volledig gerenoveerd.
8 reviews
Atmantan Wellness Resort
5
Atmantan Wellness Centre, India
Een holistische, destination-spa met ‘east meets west’ benadering en vijfsterren comfort, in een mooie vallei aan een meer.
18 reviews
RAKxa Integrative Wellness
5
RAKxa Integrative Wellness, Thailand
Het RAKxa Integrative Wellness is het eerste medische & holistische retreat in Thailand. In een oase van groen werkt u aan uw gezondheid onder begeleiding van experts op alle niveaus. Expertise: gewichtsverliesprogramma’s.
6 reviews
Park Igls
4
Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk
Een van de beste Medische spa’s van Europa: dit award-wining vijfsterrenhotel in het hart van Tyrol, middenin de Oostenrijkse Alpen. Met focus op Modern Mayr-kuren, een weldaad voor uw darmen.
17 reviews
MAYRLIFE
5
MAYRLIFE, Oostenrijk
MAYRLIFE Medical Health Resort combineert moderne medische expertise en technologieën met de traditionele Dr. F.X. Mayr methode op een sportieve plek in de prachtige Oostenrijke Alpen.
4 reviews
Palazzo Fiuggi
5
Palazzo Fiuggi, Italië
Palazzo Fiuggi is een ultraluxe medische spa met programma’s op maat, thalassotherapie en natuurlijke bronnen nabij Rome en een uniek voedingsplan gebaseerd op epigenetische wetenschap.
3 reviews
SHA Wellness Clinic
5
SHA Wellness Clinic, Spanje
Oosterse benaderingen komen in SHA Wellness Clinic samen met westerse visies op gezondheid en welzijn. En dat onder een weldadig, super-de-luxe, modern dak.
36 reviews
SHA Wellness Clinic Mexico
5
SHA Wellness Clinic Mexico, Mexico
Gloednieuwe prijswinnende medische spa met integrale aanpak– zusje van SHA Wellness Clinic in Spanje – in de tropische natuur aan de Caraïbische kust van Mexico.
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

De gezondheidsbewuste man

Gezondheidsbewuste mannen zijn mannen die zorgdragen voor hun fysieke, mentale en emotionele welzijn. Een gezondheidsbewuste man weet hoe belangrijk een gezonde leefstijl is en maakt aan de hand daarvan keuzes die zijn gezondheid en welzijn ondersteunen.

Een gezondheidsbewuste man is iemand die

 • Regelmatige sport: hij heeft regelmatige lichaamsbeweging, zoals fitnessen, cardio, fietsen of een andere sport om zijn fysieke conditie op niveau te houden en zijn uithoudingsvermogen te verbeteren. 
 • Evenwichtige voeding: hij besteedt aandacht aan zijn maaltijden en zorgt ervoor dat hij een uitgebalanceerde mix van fruit, groenten, eiwitten en volle granen eet om zijn algehele gezondheid te ondersteunen.
 • Mentaal welzijn: een gezondheidsbewuste man begrijpt het belang van mentaal welzijn en onderneemt stappen om stress, angst of boosheid te beheersen door middel van  diverse technieken zoals therapie, ademwerk, coaching of mindfulness.
 • Regelmatige check-ups: Een gezondheidsbewuste man begrijpt het belang van regelmatige gezondheids check-ups om mogelijke gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen en snel aan te pakken.

Kortom, een man die een gezonde leefstijl heeft, geeft prioriteit aan zijn gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Hij zorgt dat hij gezonde keuzes maakt op alle niveaus: gezonde voeding, beweging maar ook gezonde relaties. 

Wat voor soort retreat of wellnesshotel past bij een gezondheidsbewuste man

Bij het kiezen van een wellnesshotel, fitnessretreat of health resort, zijn de volgende faciliteiten heel belangrijk. We noemen er een aantal op. Uiteraard is dit heel persoonlijk en kan op individueel niveau meer nodig zijn. Belt u met de wellness reisexperts van Puurenkuur voor meer informatie.

 • Fitnessfaciliteiten: een plek met een goed uitgerust fitnesscenter of andere sportfaciliteiten voor lichaamsbeweging en actief bezig zijn. 
 • Gezonde maaltijden: een resort dat gezonde en voedzame gerechten biedt, zoals lokaal geproduceerde biologische producten, eiwitten en volle granen.
 • Een goede spa: een resort dat een scala aan wellnessbehandelingen aanbiedt, zoals massages, acupunctuur of andere (holistische) therapieën die ontspanning en algeheel welzijn bevorderen.
 • Buitenactiviteiten: een resort dat buitenactiviteiten aanbiedt, zoals wandelen, fietsen of watersporten waarmee u actief kunt blijven en kunt genieten van de natuur.
 • Mentaal welzijn: een resort dat ook mindfulness activiteiten aanbiedt, zoals ademwerk, meditatie, pranayama of een-op-een coachingsessies.

Wat zoeken mannen in een Health resort

Als het gaat om het kiezen van een hotel, kunt u verschillende voorkeuren hebben, afhankelijk van uw individuele wensen en interesses. Maar we zien vaak specifieke wensen terugkomen bij het adviseren van mannen, op zoek in hun zoektocht naar het perfecte kuurhotel. 

 • Comfortabele accommodaties: Mannen houden van kwaliteit (vrouwen overigens ook, maar vinden vaak de look&feel belangrijker). Een hotel of retreat met goede matrassen, een goedwerkende douche, hoogwaardig beddengoed en moderne technologie.
 • Fitnessfaciliteiten: uitgebreide fitnessmogelijkheden zoals een gym, zwembad of andere faciliteiten voor lichaamsbeweging.
 • Goed en lekker eten: Gezond en lekker eten. Met een mogelijkheid voor een goed glas wijn erbij. 
 • Uitmuntende service: mannen kunnen uitzonderlijke service van hotelpersoneel erg waarderen: vriendelijke en attente klantenservice en persoonlijke aandacht.