Soort reis

Luxe retreats en wellnesshotels in Thailand

Het land met 's werelds grootste collectie spa-awards

Bent u op zoek naar een luxe wellnessvakantie naar Thailand? Ontdek de beste health resorts, retreats en wellnesshotels in Thailand bij Puurenkuur, hét reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness. Thailand is zonder twijfel de beste kuurbestemming ter wereld. Aan de muren van de Thaise wellnesshotels en retreats prijkt 's werelds grootste collectie spa-awards. Wellness is een way of life voor de Thai, die ontspanning, innerlijke balans en gezondheid tot een ware kunst hebben verheven. De meeste Thai geloven in het Theravada boeddhisme, die zegt dat écht geluk van binnenuit komt. Deze spiritualiteit zit diep in het DNA van de bevolking. Programma's voor stressreductie, burn-outherstel, overgewicht, detox, vrouwengezondheid, mentale of emotionele balans worden effectief aangepakt met eeuwenoude wijsheden, verzachtende massages en effectieve therapieën. En dat alles met aandacht en zorg. De combinatie van al deze componenten maken Thailand de absolute Nr 1. bestemming in gezondheid en ontspanning.
Lees meer

Insiders tips

Radiant Bliss
Blog: Review Marleen
Detoxen in het paradijs
Artikel: Detoxen in het paradijs
Floortje Dessing in Thailand
Blog: Floortje Dessing

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Thailand

Absolute Sanctuary
4
Absolute Sanctuary, Thailand
Dit prachtige wellness-boetiekhotel met Mediterraans geïnspireerde architectuur op het tropische eiland Koh Samui in Thailand is een waar paradijs voor liefhebbers van yoga, detox, fitness en Pilates.
18 reviews
Amatara Welleisure Resort
5
Amatara Welleisure Resort, Thailand
Kuren op topniveau met veel persoonlijke aandacht in een spectaculair resort.
16 reviews
Mangosteen Ayurveda & Wellness Resort
4
Mangosteen Ayurveda & Wellness Resort, Thailand
In tropische tuinen met uitzicht op zee ligt dit kleinschalige, adults-only boetiekhotel. Authentieke ayurvedakuren in Thailand en een top ayurveda-arts uit India die het beste persoonlijke behandelplan en menu voor u uitdoktert.
11 reviews
Kamalaya Wellness Sanctuary
5
Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand
Een beleving. Life changing. Onvergetelijk. Kamalaya Wellness Sanctuary is het allemaal én meer. Maar woorden kunnen Kamalaya niet beschrijven. Kamalaya moet u meemaken.
147 reviews
Phuket Cleanse
3.5
Phuket Cleanse, Thailand
Kleinschalig retreat waar rawfood, héél veel sport- en yogalessen, meditatie en workshops de pijlers vormen. Locatie: het vriendelijke Phuket Cleanse retreat in Thailand, waar niets moet en alles mag. Fit, gezond en schoon komt u terug!
2 reviews
Chiva-Som Health Resort
5
Chiva-Som International Health Resort, Thailand
Kenners roemen Chiva-Som als een van de mooiste holistische resorts in Azië. Inderdaad. Deze ‘Haven of Life’ is een adembenemend retreat van het hoogste niveau. Het resort is in 2018 en 2019 volledig gerenoveerd.
8 reviews
RAKxa Integrative Wellness
5
RAKxa Integrative Wellness, Thailand
Het RAKxa Integrative Wellness is het eerste medische & holistische retreat in Thailand. In een oase van groen werkt u aan uw gezondheid onder begeleiding van experts op alle niveaus. Expertise: gewichtsverliesprogramma’s.
6 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Luxe wellnesshotels, health spa's, fitness bootcamps en retreats in Thailand

Het geheim van het Thaise succes? Eeuwenoude geneeskundige tradities in combinatie met een gevarieerde keuken, prachtige natuur en een bevolking die veel waarde hecht aan vriendelijkheid en de beste service. Voor de behandelingen werken de spa's met natuurlijke ingrediënten op basis van kruiden die ze vaak zelf telen of op de lokale markt kopen. Thailand is zonder twijfel de beste spa-bestemming ter wereld. Aan de muren van Thaise spa's en kuurhotels door het hele land, prijkt 's werelds grootste collectie spa-awards. De Thai hebben ontspanning en lichaamsverzorging tot een ware kunst verheven. U vindt er tropische stranden met poederzacht zand, een azuurblauwe zee én veel luxe health spas, retreats en wellnesshotels. U zal, Net als wij, waarschijnlijk verliefd worden op dit land met zoveel vriendelijkheid, zachtheid en natuurschoon. 

Een overzicht van het kuur- en wellnessaanbod in Thailand 

Thailand biedt volop wellnessprogramma's voor detox, stressreductie, pijnklachten, gewichtsverlies, sport en fitness, vrouwengezondheid of Pilates, maar ook mentale en emotionele balans. Voor elk budget en voor ieder wat wils. De Traditionele Thaise Geneeskunde is Thais erfgoed en diepgeworteld in de Thaise cultuur. Het bestaat uit onder andere kruidengeneeskunde, holistische behandelingen en Thaise massages. De kennis en technieken worden generatie op generatie overdragen. En die delen ze graag met anderen. De Thai zien zichzelf als healers (genezers) en dat voelt u in de behandelingen. Daarnaast speelt ook het Boeddhisme een grote rol in de mate van spiritueliteit. Goudglanzende tempels en enorme Boeddhabeelden sieren de stadscentra en in bijna elk restaurant of winkeltje vindt men een kleine tempel. Deze spiritualiteit in het dagelijks leven maakt Thailand interessant voor wie verdieping en innerlijke groei zoekt. Niet verwonderlijk dus dat Thailand de Nr 1 bestemming is als het gaat om wellness en gezondheid. We zetten de mogelijkheden voor een wellnessvakantie naar Thailand uiteen:

  • Luxe wellnessretraites in Thailand
  • Luxe wellnesshotels met mooie spa 
  • Yoga retraite 
  • Health spa's
  • Mindfulness retreats
  • Detoxretreats Thailand
  • Fitnessvakantie of Bootcamp retreats
  • Sapvasten vakanties of Juice cleanse
  • Medische spa's 

Health Spa's of Destination Spa's in Thailand 

Er zijn in de wereld veel luxe hotels met een goede spa. Maar een destination spa is een hotel waar gasten specifiek komen om aan een bepaald doel te werken. De spa is dus de bestemming. Destination spa's of health spa's zijn hotels die zich puur richten op kuurgasten. Het hotel is daar dan ook helemaal op ingericht. Er zijn programma's met een specifiek doel. Denk aan stressreductie, ontspanning, detox, sport, mentale balans of yoga. Of bijvoorbeeld gewicht verliezen, weer fit worden, rugklachten behandelen, slaapproblemen aanpakken of stoppen met roken. Een ander belangrijk verschil met een hotel met een gewone luxe spa, is dat een Health Spa een holistische of medische insteek heeft. Dat betekent dat er vooraf een intakegesprek plaatsvindt waarbij de doelen besproken worden. Afhankelijk van het type Destination spa of van het programma, heeft u dit intakegesprek met een arts, een natuurvoedingsdeskundige of een TCM/Ayurveda-arts. Net wat bij u past. Bekende health spa's zijn het beroemde Kamalaya Wellness Sanctuary of Chivasom

Yoga retraite in Thailand

Eem yoga-retraite in Thailand biedt veel zon, tropische stranden, een azuurblauwe zee, prachtige natuur en vriendelijke mensen. Verdiep uw yogakennis op mooie locaties, van kleinschalig tot super-de-luxe. Een yogaretreat in Thailand is geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden, en in diverse stijlen zoals Hatha, Yin, Vinyasa of Ashtanga. Veel retraites integreren yoga met andere wellnessactiviteiten zoals meditatie, detoxprogramma's, teacher's trainingen en traditionele Thaise therapieën. De retreats variëren van luxe resorts tot eenvoudige, eco-lodges. Voor elk budget en naar ieder's wens. 

Detox en sapvastenretreats in Thailand 

Thailand biedt verschillende opties voor detox- en sapvastenretreats. Bekende wellnesscentra zoals Absolute Sanctuary en Kamalaya Wellness Sanctuary (Koh Samui) of Phuket Cleanse (Phuket) bieden uitgebreide sapvasten- en detox retreats. Deze programma's bestaan uit het nuttigen van vers bereide groente- en fruitsappen, detoxbehandelingen en holistische therapieën zoals yoga en meditatie om het detoxproces te verbeteren. De rustige omgeving van deze retraites vormen een ideale achtergrond voor ontspanning. Thailand biedt veel mogelijkheden voor detoxprogramma's, voor elk budget.

Luxe wellnesshotels, retreats en health spa's in Koh Samui en Phuket   

Koh Samui is een van de bekendste eilanden van Thailand. Hier vindt u parelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en prachtige resorts. Een sereen toevluchtsoord, dat is Kamalaya Wellness Sanctuary. Midden in het tropische groen, op een plek waar vroeger monniken mediteerden, is Kamalaya een oase van rust en sereniteit. Het resort is opgezet met respect voor de natuur, tussen de palmbomen en tropische planten, met uitzicht op zee. Absolute Sanctuary ligt in de heuvels van Koh Samui met zicht op een randje zee. Vanaf het hotel is het slechts tien minuten rijden naar het mooie, witte zandstrand van Chaweng Beach. Phuket is het grootste eiland van Thailand en ligt in het westen van het land. Het eiland herbergt talrijke luxe wellnessresorts, spa's en retreats die inspelen op diverse behoeften, van detoxprogramma's tot mentale balans en fitnessretraites. Mangosteen Ayurveda & Wellness Resort specialiseert zich in Ayurvedische kuurprogramma's en behandelingen. Een ayurvedaprogramma in Mangosteen is in verschillende lengtes en intensiteit en legt de nadruk op detoxificatie, stressreductie en innerlijke rust. De ayurvedaprogramma's gaan samen met yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen. Phuket Cleanse is een specialist in fitness- en detoxretreats en staat bekend om zijn goede vegan detoxprogramma's en uitgebreide sportlessen zoals yoga, HIIT, Muay Thai en meditatie. Het is een kleinschalig resort met een hoog community-gevoel. Zoekt u meer luxe, dan is Amatara Wellness Resort een goede optie. Met luxe kamers en suites, biedt Amatara op maat gemaakte wellnessprogramma's aan op het gebied van detox, sport, stressreductie, mentale balans of yoga. Dit vijfsterrenhotel beschikt ook over een spa met traditionele Thaise massages en Ayurvedische behandelingen. Het binnenland van het eiland Phuket is grotendeels bedekt door wilde jungle en is daarom zeer geschikt voor bezoekers die zoeken naar een eco en duurzaam hotel. 

Luxe wellnesshotels, retreats en health spa's in Hua Hin 

De badplaats Hua Hin ligt op zo'n drie uur rijden van Bangkok en is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen. Hua Hin biedt een goede mix van stad, zee, levendige markten, goede restaurants en uitgestrekte stranden. Hier ligt Chiva-Som, een vijfsterren super-de-luxe, bekroonde health spa die wereldwijd bekend staat om de expertise in fysieke, mentale, emotionele en spirituele programma's. Idyllisch gelegen aan het lange zandstrand van Hua Hin. De spa beschikt over een breed scala aan behandelingen en bieden dagelijks (holistische) activiteiten, zoals yoga, tai Chi, Pilates, meditatie, Zumba en sportlessen. 

Van een superdeluxe wellnesshotel tot aan kleinschalige boetiekretreats of een gespecialiseerde health spa. Onze wellnessspecialisten adviseren u graag over uw droomreis naar Thailand.