Soort reis

Wellness & Diving

Ontspanning onder water...

Een aantal wellness resorts ligt direct aan zee, sommigen zelfs in gebieden die bekend staan om de mooiste duikplekken. Waarom wellness en duiken zo'n goede combinatie is? Tijdens het duiken bent u helemaal aanwezig in het moment, gefocust op uw ademhaling. Dit kalmeert uw geest en zet u direct in een fijne ontspanning. Duiken is eigenlijk heel even ontsnappen aan de stress van alledag. De gewichtloosheid en de rust van de onderwateromgeving helpen om stress achter u te laten. En..duiken stelt u in staat om op een unieke manier verbinding te maken met de rijke onderwaterwereld. Een aantal wellness resorts ligt direct aan zee, sommigen zelfs in gebieden die bekend staan om de mooiste duikplekken. Heldere water, een fantastisch zicht en een rijkdom aan vissoorten. De mooiste riffen, (boot)wrakken, tunnels, koraaltuinen en grotten die mooie duikspots vormen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van bestemmingen die garant staan voor een prachtige wellnessvakantie en sportieve vakantie in één.
Lees meer

Insiders tips

De beste watersporten
Blog: De beste watersporten
Palmaïa
Hotel: Palmaïa
JOALI BEING
Hotel: JOALI BEING

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Wellness & Duiken reizen

Six Senses Laamu
5
Six Senses Laamu, Malediven
De ultieme ontspanningsvakantie op de ultieme vakantieplek.
14 reviews
Hotel GaloMar Galo Resort Puurenkuur
4
Sentido Galomar, Madeira (Portugal)
Dit adults-only hotel aan zee biedt een scala aan activiteiten die zelfs de meest actieve vakantieganger uitdaagt.
11 reviews
Palmaïa - The House of AïA
5
Palmaïa - The House of AïA, Mexico
Het holistische Palmaia - The House of AïA, een tropisch paradijs aan het poederwitte zandstrand van Mexico. Een spa in de jungle met een wellnessprogramma onder leiding van een persoonlijke groei-gids, plus… een all-inclusive vegan concept!
4 reviews
JOALI BEING
5
JOALI BEING, Malediven
Wilt u investeren in uw gezondheid zonder verleidingen, terwijl u in het paradijs bent? Dit is uw bestemming! Het gloednieuwe JOALI BEING het wellbeing en duurzaamheid retreat van de Malediven.
6 reviews
Phuket Cleanse
3.5
Phuket Cleanse, Thailand
Kleinschalig retreat waar rawfood, héél veel sport- en yogalessen, meditatie en workshops de pijlers vormen. Locatie: het vriendelijke Phuket Cleanse retreat in Thailand, waar niets moet en alles mag. Fit, gezond en schoon komt u terug!
2 reviews
Amatara Welleisure Resort
5
Amatara Welleisure Resort, Thailand
Kuren op topniveau met veel persoonlijke aandacht in een spectaculair resort.
16 reviews
Alpino Atlantico - Galo Resort
4
Hotel Alpino Atlantico Ayurveda Cure Center, Madeira (Portugal)
Authentiek ayurveda kuren in een van de mooiste badplaatsen op Madeira. Alpino Atlantico is een kleinschalig hotel in een spectaculaire setting op een berg, uitkijkend over zee.
27 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Waarom is duiken en wellness zo'n mooie combinatie

Duiken is om verschillende redenen geweldig voor uw welzijn, zowel fysiek als mentaal. 

 • Mindfulness: Tijdens het duiken bent u volledig aanwezig  in het moment, bewust van uw ademhaling. Dit helpt om uw geest te kalmeren.
 • Stressvermindering: Duiken stelt u in staat om te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. De gewichtloosheid en rust van de onderwateromgeving kunnen helpen om stress direct achter u te laten. 
 • Fysieke activiteit: Duiken vereist fysieke activiteit, wat weer bijdraagt aan een betere conditie en fitheid.
 • Natuur: Duiken stelt u in staat om op een unieke manier verbinding te maken met de natuurlijke wereld. Observeer het onderwaterleven van dichtbij en geniet van de schoonheid en diversiteit van de oceaan. Een inspiratie!
 • Connectie: Duiken kan een sociale activiteit zijn, wat kan bijdragen aan een betere sociale welzijn. Je kunt andere duikers ontmoeten en jouw ervaringen en passie voor de oceaan delen.

Duiken biedt verschillende voordelen uw  gezondheid en welbevinden, zowel fysiek, mentaal als sociaal.

Geweldige plekken om te duiken in de wereld

Een aantal wellness resorts ligt direct aan zee, sommigen zelfs in gebieden die bekend staan om de mooiste duikplekken. Heldere water, een fantastisch zicht en een rijkdom aan vissoorten. De mooiste riffen, (boot)wrakken, tunnels, koraaltuinen en grotten die mooie duikspots vormen. Hieronder wat voorbeelden van bestemmingen die garant staan voor een prachtige wellnessvakantie en sportieve vakantie in één. Een ideale combinatie van zee, strand en gezondheid. 

 • De Malediven - De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan die bekend staat om zijn kristalheldere water, levendige koraalriffen en een overvloed aan zeeleven, waaronder walvishaaien, mantaroggen en kleurrijke vissen.
 • De Cenotes, Mexico - De Cenotes zijn natuurlijke zinkgaten die overal op het schiereiland Yucatan in Mexico te vinden zijn. Deze onderwatergrotten en spelonken bieden een unieke duikervaring en herbergen fascinerende rotsformaties, stalactieten en stalagmieten.
 • Diverse duikgebieden in Thailand - De Similan-eilanden zijn een groep van negen eilanden gelegen in de Andamanse Zee voor de kust van Thailand. De wateren hier herbergen een grote verscheidenheid aan zeeleven, waaronder kleurrijke rifvissen, zeeschildpadden en grotere wezens zoals walvishaaien en mantaroggen.
 • De Rode Zee, Egypte - De Rode Zee staat bekend om zijn heldere water en kleurrijke riffen, evenals een aantal scheepswrakken die zorgen voor een fascinerende verkenning.
 • Komodo National Park, Indonesië - Dit gebied herbergt enkele van 's werelds meest unieke en fascinerende zeedieren, waaronder de beroemde Komodovaraan, levendige koraalriffen en een overvloed aan vissen.

Geweldige duikplekken in Europa

Ook Europa kent landen met bijzondere duikplekken. We noemen er een paar op:

 • Madeira - De wateren rond Madeira bieden uitstekend zicht en een gevarieerd aanbod aan zeeleven, waaronder kleurrijke vissen, octopussen en grotere wezens zoals roggen en haaien. Er zijn ook verschillende onderwatergrotten en vulkanische rotsformaties die zorgen voor spannende duiklocaties. 
 • Malta - Malta is een kleine eilandstaat in de Middellandse Zee die enkele van de beste duiklocaties van Europa biedt. De wateren hier herbergen levendige koraalriffen, onderwatergrotten en een rijke verscheidenheid aan zeeleven, waaronder octopussen, barracuda's en murenen.
 • Azoren, Portugal - De Azoren is een groep eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan die enkele van de meest dramatische en diverse duiken in Europa biedt. De zee hier is de thuisbasis van walvishaaien, mantaroggen en talloze soorten walvissen en dolfijnen, evenals vulkanische onderwaterlandschappen en warmwaterbronnen.
 • Costa Brava, Spanje - De Costa Brava is een ruige kustlijn in het noordoosten van Spanje, waar je een aantal mooie duiklocaties vindt. De wateren zijn hier helder en warm, en het zeeleven is divers en overvloedig, inclusief scholen barracuda's, octopussen en kreeften.
 • Kroatië - Kroatië is een land met een lange en mooie kustlijn die uitstekende duikmogelijkheden biedt. Het water hier heeft kleurrijke vissen, octopussen en onderwatergrotten en -wrakken, evenals prachtige onderwaterlandschappen.

Sommige van onze Health & Wellbeing resorts liggen aan zee en in de buurt van prachtige duikplekken. Denk aan Malediven, Madeira, Mexico, Kroatië, Costa Brava, Thailand of Indonesië, waardoor deze plaatsen ideale bestemmingen zijn voor sport- en duikvakanties. Tijdens deze actieve pauzes kun je zwemmen, snorkelen en duiken. Een ideale combinatie van zee, strand en gezondheid.