Soort reis

ayurvedabehandelingen

ontspannende massages...

Een Ayurvedakuur bestaat uit diverse elementen: massages, therapieën, holistische activiteiten als yoga, meditatie en pranayama, en ook gezonde maaltijden als onderdeel van een complete ayurvedakuur. In deze categorie noemen we de hotels en retreats die kwalitatieve Ayurvedische behandelingen aanbieden, zonder dat je meteen een complete ayurvedakuur doet. Ayurvedische behandelingen hebben tot doel de balans in het lichaam te herstellen en de gezondheid te bevorderen door een combinatie van natuurlijke behandelingen en therapieën uit te voeren met behulp van olie, kruiden en specerijen. Ayurveda is een eeuwenoude gezondheidsmethode, afkomstig uit de gezondheidsleer uit India. Het is helemaal puur natuur, op maat gemaakt en het heeft een holistische benadering. Enkele typische ayurvedische behandelingen zijn Abhyanga, Shirodhara, Basti, Nasya of Udvartana. We leggen ze allemaal uit in het onderstaande gedeelte, door op de lees meer knop te klikken.
Lees meer

Insiders tips

Puurenkuur Ayurveda Guide
Lees: Puurenkuur Ayurveda Guide
Ayurvedisch kuren op Bali
Artikel: Ayurveda op Bali
La Clairiere
Hotel: La Clairiere - Frankrijk

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Ayurvedabehandeling (non food) reizen

4
MasQi - The Energy House, Spanje
Een kleinschalig en luxe adults-only yoga- en meditatieresort in een stijlvolle 19e-eeuwse boerderij midden in een natuurpark. De perfecte plek om weer verbinding met jezelf en de natuur te maken.
14 reviews
Asia Gardens Hotel & Thai Spa
5
Asia Gardens Hotel & Thai Spa, Spanje
Thailand in Spanje! Dit luxe vijfsterrenhotel geeft een echte Aziatische ervaring met een eersteklas Thaise spa en schitterende tropische tuinen.
16 reviews
Le Jadis Beach Resort & Wellness
5
Le Jadis Beach Resort & Wellness, Mauritius
Luxe, vijfsterren verwenresort aan een rustig strand met poederwit zand aan de Indische oceaan. De focus ligt op Ayurvedische en holistische kuurprogramma’s.
Shanti Maurice Resort & Spa
5
Shanti Maurice Resort & Spa, Mauritius
Een altijd zonnig klimaat. Een perfecte ligging direct aan zee. Uitstekende kuurfaciliteiten. Ze maken van Shanti Maurice een heerlijke wellnessbestemming.
4 reviews
OCEANO Health Spa Hotel
4
OCEANO Health Spa Hotel - Tenerife, Canarische Eilanden
In het authentieke familiehotel OCÉANO Health Spa Hotel bent u in uitstekende handen voor een F.X. Mayr-, ayurveda- of thalassokuur.
34 reviews
COMO Shambhala Estate
5
COMO Shambhala Estate, Bali (Indonesië)
Persoonlijke aandacht in het kwadraat, (wat dacht je van je eigen persoonlijke assistent?) Het team van COMO Shambhala Estate is ontzettend toegewijd. Het resultaat? Onze gasten raken niet uitgepraat over de geweldige behandelingen en exclusieve service.
9 reviews
Hotel Botánico & The Oriental Spa Garden | Puurenkuur Official Sales Office Benelux
5
Hotel Botánico & The Oriental Spa Garden - Tenerife, Canarische Eilanden
Een luxe vijfsterrenhotel in Aziatische stijl met top Thaise spa, tropische tuinen en onberispelijke service.
25 reviews
The Retreat Costa Rica
4
The Retreat Costa Rica, Costa Rica
Een kleinschalige plek met een hoge persoonlijke touch. Waar u helemaal in de watten wordt gelegd. Hoog niveau van yogalessen, fantastische (gezonde) keuken, en dat middenin de natuur van Costa Rica.
11 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Ayurvedabehandelingen

Een Ayurvedakuur bestaat uit diverse elementen: massages, therapieën, holistische activiteiten als yoga, meditatie en pranayama, en ook gezonde maaltijden als onderdeel van een complete ayurvedakuur. Ayurvedische behandelingen hebben tot doel de balans in het lichaam te herstellen en de gezondheid te bevorderen door een combinatie van natuurlijke behandelingen en therapieën uit te voeren met behulp van olie, kruiden en specerijen. Ayurveda is een eeuwenoude gezondheidsmethode, afkomstig uit de gezondheidsleer uit India.

Er zijn verschillende soorten ayurvedische behandelingen, gericht op het in balans brengen van de dosha's in het lichaam. Hieronder ziet u welke:

 • Abhyanga massage: ontspannende massage met warme kruidenolie, die de bloedsomloop stimuleert en het lichaam ontgift. 
 • Shiro Abhyanga massage: ontspannende massage van het hoofd, de nek en de schouders, uitgevoerd met warme kruidenolie. 
 • Shirodhara: Olie op het ‘derde oog’. Een zeer kalmerende behandeling waarbij warme olie continu over het voorhoofd wordt gegoten om het zenuwstelsel te ontspannen. U slaapt hierna vaak als een roosje.  
 • Swedana: het ayurvedische stoombad. Het lichaam wordt gestoomd met behulp van kruiden en specerijen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en de bloedsomloop te stimuleren. 
 • Pinda Sweda: warme kruidenstempels die met zachte druk worden gemasseerd om pijn te verlichten en de spieren te ontspannen. 
 • Padabhyanga: voetmassage met warme kruidenolie om de bloedsomloop te stimuleren en de voeten te ontspannen. 
 • Karna Purana: warme kruidenolie die in de oren wordt gedruppeld om de gehoorgang te reinigen en het gehoor te verbeteren. 
 • Nasya: medicinale oliën of kruidenpreparaten worden ingebracht via de neus om de sinussen te reinigen en de luchtwegen te openen. 
 • Kati Basti: warme kruidenolie wordt gegoten in een kom gevormd door deeg op de onderrug, om pijn te verlichten en de spieren te ontspannen. 
 • Greeva Basti: vergelijkbaar als Kati Basti, maar dan voor de nek en schouders. 
 • Shiro Basti: Dit is een behandeling waarbij een dop van deeg op het hoofd wordt geplaatst, waarna deze wordt gevuld met warme kruidenolie om het zenuwstelsel te kalmeren en het hoofd te voeden. 
 • Udwarthanam: speciale kruidenpasta wordt op het lichaam aangebracht en vervolgens met krachtige bewegingen gemasseerd om de bloedcirculatie te stimuleren en de huid te exfoliëren. Een soort scrub dus! 
 • Ayurvedische kruidenpreparaten (Aushadhi): natuurlijke supplementen op basis van kruiden, specerijen en mineralen die worden voorgeschreven ter verbetering van gezondheid en wellbeing en om de dosha's in balans te brengen.  
 • Yoga en meditatie: Vast onderdeel van een ayurvedakuur voor ontspanning van lichaam en geest.