Soort reis

Spiritueel avontuur reizen

Bezinning en reflectie op reis...

Spiritueel avontuur verwijst naar een reis die elementen van spiritualiteit, persoonlijke groei en avontuur combineert. Dit type reis is voor mensen die deze unieke combinatie zoeken van verdieping en bezinning op mooie en unieke bestemmingen in de wereld. Ontdek nieuwe plekken en culturen en heb tegelijkertijd verdiepende inzichten tijdens de activiteiten die persoonlijke en spirituele ontwikkeling bevorderen. We noemen een paar elementen die onze spirituele en avontuurlijke reizen kenmerken: Innerlijke reis, verbinding met de natuur, holistische activiteiten en bijzondere componenten van spiritualiteit. Puurenkuur's spirituele reizen met een vleugje avontuur zijn in verschillende vormen en variëren naar gelang bestemming. We zijn druk bezig ons aanbod uit te breiden in dit segment, in verschillende landen. Hieronder zetten we alvast wat van onze ideeën uiteen ter inspiratie.
Lees meer

Insiders tips

Dichter bij jezelf in de Jordaanse woestijn
Artikel: Jordanië ervaring
Happy in Shape goes Ayurveda
Blog: Bucketlist bestemmingen
Bhutan Spirit Sanctuary
Hotel: Bhutan Spirit Sanctuary

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Spiritueel avontuur reizen

Bhutan Spirit Sanctuary | Officieel Verkooppunt Benelux
5
Bhutan Spirit Sanctuary, Bhutan
Gastvrijheid, rust, schoonheid, mystiek en spiritualiteit in het magische en mysterieuze koninkrijk Bhutan, land of happiness. De Bhutan Spirit Sanctuary is het enige vijfsterren wellnessresort met een well-being all-inclusive.
4 reviews
Six Senses Kaplankaya
5
Six Senses Kaplankaya, Turkije
Het nieuwe Six Senses Kaplankaya aan de Egeïsche kust is de verpersoonlijking van hedendaagse luxe. Erg stijlvol en modern met een enorm aanbod aan faciliteiten en activiteiten waaronder een eersteklas wellnesscenter en uitgebreid fitnesscentrum.
9 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Wat is spiritueel avontuur

Spiritueel avontuur verwijst naar een reis die elementen van spiritualiteit, persoonlijke groei en avontuur combineert. Dit type reis is voor mensen die deze unieke combinatie zoeken van verdieping en bezinning op mooie en unieke bestemmingen in de wereld. Ontdek nieuwe plekken en culturen en heb tegelijkertijd verdiepende inzichten tijdens de activiteiten die persoonlijke en spirituele ontwikkeling bevorderen.

Hieronder noemen we elementen die onze spirituele en avontuurlijke reizen kenmerken:

 • Innerlijke reis: Spiritueel avontuur richt zich op zelfreflectie, introspectie en persoonlijke groei. Verken uzelf, ontdek wonderlijke inzichten door meditatie, mindfulness of introspectieve oefeningen.
 • Verbinding met de natuur: Spiritueel avontuur heeft vaak een component 'Verbinding met de natuur'. Dit kunnen activiteiten zijn zoals wandelen, slapen onder de sterren of een bezoek aan een heilige plaats. Dingen die een gevoel van verbinding met iets groters dan onszelf bieden.
 • Cultuur: Onderdompelen in verschillende culturen, tradities en spirituele praktijken. Denk aan het deelnemen of bijwonen van rituelen of ceremonies.
 • Avontuur: Spiritueel avontuur bevat vaak elementen van avontuur en uitdaging om persoonlijke barrières te doorbreken, angsten te overwinnen en uit comfort zones te stappen. 
 • Spirituele begeleiding: Begeleiding van ervaren leraren of spirituele leiders die workshops of ceremonies geven.
 • Holistische activiteiten: Spiritueel avontuur heeft veelal holistische activiteiten en workshops, zoals yoga, Qigong, tai chi of ademwerk. Voor een diepere verbinding tussen geest, lichaam en ziel.
 • Reflectie en integratie: Spiritueel avontuur biedt ruimte voor reflectie, en tevens het delen van inzichten met gelijkgestemden. 

Puurenkuur's spirituele reizen met een vleugje avontuur zijn in verschillende vormen en variëren naar gelang bestemming. Bovenstaande elementen kunnen aanwezig zijn in dit type reis maar dat hoeft niet bij elke. We zijn druk bezig ons aanbod uit te breiden in dit segment, in verschillende landen. Hieronder zetten we alvast wat van onze ideeën uiteen ter inspiratie.

 • Reizen naar heilige plaatsen: Bezoeken van heilige plaatsen en krachtplekken die een spirituele betekenis hebben. Denk aan het bezoeken van oude tempels, heilige bergen of pelgrimsroutes die bekend staan om hun spirituele energie.
 • Stilte retreats: Een stilte meditatie retreat is een periode van verstilling, reflecteren en voelen. Ontkoppel afleiding, doe mee aan begeleide oefeningen om innerlijke rust en helderheid te krijgen.
 • Vision quest: Tijd alleen doorbrengen in de natuur, spirituele begeleiding zoeken en contact maken met je innerlijke zelf. Deze transformerende ervaring kan nieuwe inzichten en een hernieuwd gevoel van doelgerichtheid bieden.
 • Sjamanistische reizen: Begeleide reis onder leiding van ervaren sjamanen. Deze reizen bieden veelal ceremonies, rituelen, drummen en verbinding met plantenmedicijnen voor spirituele inzichten en genezing. 
 • Natuur retreats: reizen met een sterke nadruk op de natuur en haar helende energie en onze connectie daarmee. Neem deel aan activiteiten zoals bosbaden, natuurwandelingen, ecotherapiesessies of kamperen in de wildernis.