Het Puurenkuurteam strijkt neer in SHA Wellness Clinic

13 juni 2019
SHA: baanbrekende behandelingen en avontuurlijke gerechten ontdekken

De overstap op een nieuwe Puurenkuurwebsite bracht maandenlang het hele team in rep in roer. Iedereen was eigenlijk wel toe aan een testweekendje. De vermoeidheid bracht de voorpret tot grote hoogte. Spanje, lekker weer, gepamperd worden, het favoriete onderdeel van ons werk. 

Niet dat het bij SHA Wellness Clinic alleen maar luieren is, want het programma zit lekker vol met behandelingen en afspraken met artsen en therapeuten. SHA ligt boven op een rots, uitkijkend op een dorpje en bergen. Bij aankomst loop je langs een klaterende waterval met rondom planten en bloemen. Vakantiegevoel geactiveerd.

We testen de Cognitive rehabilitation assesment

Dat Puurenkuur nu terug is in SHA Wellness Clinic komt door een baanbrekende nieuwe behandeling op het spa-menu, de cognitive rehabilitation assesment. Wat is het, wat doet het? Dat willen we eerst zelf aan den lijve ondervinden. SHA ontwikkelde de behandeling omdat ze merkten dat veel gasten met geheugenproblemen of een alzheimer diagnose vooruitgingen bij stressvermindering. Het resort meent dat de diagnose alzheimer niet altijd correct gesteld wordt.

Stresstest en slaapstimulator

Ontspannen liggen in een behandelkamer is er niet bij. In de bioscoopruimte onderzoekt een arts onze hersenactiviteit en stressniveaus met testjes op het grote scherm. Met de uitslag maakt hij een behandelplan ter verbetering van het geheugen. Vandaar dat je bij SHA Wellness Clinic regelmatig gasten geheugentestjes op een app ziet doen. Ilona onderwierp zich aan de stresstest (en kreeg ter plekke stress van de slechte uitslag). De tip van de dokter: ‘Vind een activiteit die je helpt ontspannen want je bent op weg naar een burn-out.’ Ik liet mijn hersens met een slaap stimulerende helm behandelen. Een beetje vreemd, maar wel lekker. Al tijdens de behandeling voelde ik me lekker slaperig worden.

De kers op de taart: het lekkerste toetje

Maar lekker slapen komt straks pas, eerst eten! De keuze: een detoxmenu, een licht menu (dagelijks 1000 calorieën) of het SHA-menu (dagelijks 1200 calorieën). Bij de laatste krijg je een toetje, dat maakt de keuze makkelijk. De lekkerste macrobiotische gerechten verschijnen voor ons. Mijn favorieten van het weekend; de knapperige koolsla en de carrotcake. Jazmyn gaf haar punten aan de Black forest gateau met kersen, vanille en cacao. ‘Zonder suiker of honing en toch zoet!’

Mama SHA

SHA Wellness Clinic is geen kleinschalig resort, maar persoonlijk is het wel. ‘Hello Jazmyn en Ilona from room 107 and room 108. Are you okay? How is your programme going? Let me walk you to your next appointment’. Niets is het vriendelijke personeel te veel. Als we na het eten in onze kamer komen zijn de licht verduisterende gordijnen voor ons dichtgedaan en de lampjes aangedaan. Onze pyjama ligt opgevouwen klaar op ons opengeslagen bed. We worden nog net niet ingestopt met een kus op ons voorhoofd. We nemen de hint ter harte en kruipen in het super comfortabele bed met een zee aan kussens. Of het aan de slaapstimulator ligt of aan iets anders weet ik niet, maar ik slaap als een blok.

Aanval op de afvalstoffen 

De volgende dag staan twee behandelingen en een kookworkshop op het programma. Onze afvalstoffen worden uit ons lijf verwijderd met een lymfdrainagemassage in combinatie met cupping. Door een eerdere ervaring waren we bang dat we met grote ronde blauwe plekken aan het zwembad zouden komen te liggen. Die angst was ongegrond, de snelle cuppingtechniek zorgde ervoor dat ons velletje roze bleef. De volgende behandeling maakte datzelfde vel zijdezacht.

Volledig ingepakt

Het bubbelbad met geurende oliën, zachte muziek en gekleurde lichtjes zorgde voor totale ontspanning, meer nog dan bij de massage. Na een tijdje weken werden we van top tot teen in bodybutter ingesmeerd en pakten ze onze lichamen in een zeewierwrap in. Als vers verpakte wellnessmummies lagen we heerlijk in een coconnetje van warm water met hydro-jets die onze bloedsomloop stimuleerden. Na een tijdje dobberden we niet alleen in het bad maar ook heerlijk in ons hoofd. Hyper ontspannend.

Pijnlijk schoon

De laatste stap van de behandeling was helaas letterlijk en figuurlijk nogal een koude douche. Een beetje in shock ondergingen we een wat pijnlijke afspuitsessie die ten kosten ging van onze ontspanning. Ondanks het wat bittere einde was dit van de drie behandelingen zeker onze favoriet.

Soep met framboos?!?

Ook aan te raden is de kookworkshop. Het eten in SHA Wellness Clinic is heerlijk. Elke hap is een smaakbom. Toch koken ze zonder zuivel, suiker en toegevoegde stoffen. Hoe dan? We kregen tips & tricks tijdens het koken van drie soepen en drie sauzen. Zelf koken is natuurlijk de grootste truc, want je hebt in de hand wat er in je eten gaat. In SHA gaat het van de struik/grond/boom zo in de pan en op je bord. Rode linzensoep, misosoep, selderijsoep, en dan deze: bloemkoolsoep met zoete aardappel, gember en frambozen. Frambozen?! Raar, inderdaad, maar het was zo lekker dat we er extra handjes bij hebben gegooid.

Na een fijne ochtendwandeling de volgende ochtend was ons weekendje alweer om. Huiswaarts dus, een lading afvalstoffen armer en veel nieuwe kennis rijker. Vol goed voedsel, nieuwe energie en goede bedoelingen om ons boodschappen- en eetgedrag aan te passen. Maandag serveren we bloemkoolsoep met frambozen op het Puurenkuurkantoor.