Ontbijt van zelfgemaakte suikervrije Granola

9 november 2021

Granola kan je heel makkelijk zelf maken, bovendien zit er een stuk minder suiker in dan de granola die je doorgaans in de supermarkt koopt en zit er ook geen palmolie in.

Bereidingstijd 20 minuten + Oven 20 minuten = Totaal 40 minuten

Benodigdheden:

  • 160 gram havermout
  • 40 gram gehakte noten (ongebrand en ongezouten) en zaden
  • 2 eetlepels Ahornsiroop
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel kaneel
  • Mespuntje zout
  • 2 handen rozijnen of iets anders (moerbeien, cranberries, stukjes abrikoos etc)
  • Optioneel: Kokos snippers, cacaonibs, aardbeien, blauwe bes, frambozen etc

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Stop alle droge ingrediënten in een kom (behalve de rozijnen, moerbeien en optionele ingrediënten)
  3. Mix de ingrediënten en mix ze door elkaar
  4. Laat de kokosolie smelten op laag vuur en voeg de siroop en het water toe, Roer het goed door
  5. Meng de kokosolie en siroop door de gemengde droge ingrediënten in de kom, zorg dat alles goed door elkaar gehusseld is.
  6. Verdeel de granola over de bakplaat en bak het gedurende 15 tot 20 min in de oven op 150 graden
  7. Hou tussendoor je granola goed in de gaten want elke oven is net weer even anders.
  8. Laat het na de 10 min goed afkoelen en voeg de rozijnen/moerbeien en je eventuele optionele ingrediënten toe voordat je het in een pot doet
  9. Tip: De granola moet een goud/bruin achtige kleur hebben. Wanneer je merkt dat dit niet het geval is. Doe bakplaat met granola dan nog voor enkele minuten terug in de oven.

Bron: Healthy Vega