Soort reis

Ayurveda in Europa

27 januari 2023
Ervaar de zachtheid en diepe ontspanning van een Ayurvedakuur

Ayurveda krijgt steeds meer voeten aan de grond in Europa. Mensen zijn op zoek naar andere vormen van gezondheid, meer natuurlijk of holistisch. Europa is de thuisbasis van een aantal ayurvedische klinieken en gezondheidscentra die authentieke ayurvedische behandelingen, een dosha-specifiek dieet en dagelijkse yoga en meditatie aanbieden. Voor authentieke Panchakarma ayurvedareizen hoef je niet meer helemaal naar India of Sri Lanka te vliegen. Ook in Europa zijn er inmiddels genoeg fantastische ayurvedahotels die op hoog niveau ayurvedische behandelingen en authentieke Panchakarma kuren aanbieden. Er zijn gespecialiseerde ayurvedahotels in Duitsland, Oostenrijk, Madeira, Spanje, Slovenië enz. Veelal in een serene, natuurrijke en rustige omgeving. De hotels halen de kennis, ervaring en producten (en vaak het ayurvedateam van artsen en therapeuten) uit India of Sri Lanka. De Wellbeing Experts van Puurenkuur kunnen u adviseren welk Ayurveda resort past bij uw persoonlijke wensen en doelen. Wij zijn in alle hotels en resorts die wij aanbieden geweest en kunnen u uitgebreid adviseren.

Image for De voordelen van een ayurvedakuur

De voordelen van een ayurvedakuur

Er zijn zoveel redenen om een ayurvedakuur te doen: ontgiften, ontstressen, in balans komen, weer aandacht en liefde aan jezelf geven, je gezondheid verbeteren, meer energie krijgen. Welke reden je ook hebt, je krijgt de andere voordelen er ook bij, want een ayurvedakuur richt zich op lichaam, hoofd en geest. Altijd in zachtheid en met veel persoonlijke aandacht. 

Welke types ayurveda kuren zijn er?

U kunt een rasayanakuur volgen (wellness ayurveda: puur voor de ontspanning voor ca. een week), een intensieve panchakarmakuur (reiniging van lichaam en geest, miniumaal 14 nachten) of een medische ayurvedakuur (specifieke klachten of ziekten laten behandelen). Voor medische ayurvedakuren is een langer verblijf nodig.

Ontdek de beste 7 Ayurveda hotels in Europa:

Image for Engel Ayurpura / Italië

Engel Ayurpura / Italië

Autobestemming of vliegen op: Bolzano (BZO), Verona (VRN) of Innsbruck (INN)

Een ayurvedische vakantie (net zo authentiek als in India of Sri Lanka) plus de helende kracht van de bergen (Dolomieten)... dat vindt u allemaal in het nieuwste boetiekhotel Engel Ayurpura in Zuid-Tirol. Het enige ayurvedahotel in Italië.
Speerpunten: Ayurvedacenter - Midden in de natuur – Fantastisch personeel dat je in de watten legt - Verwarmd infinity pool met adembenemend uitzicht op de Dolomieten - Per auto goed te bereiken.


Lees meer
Image for Hotel Alpino Atlantico Ayurveda Cure Center / Madeira

Hotel Alpino Atlantico Ayurveda Cure Center / Madeira

Vliegen op: Funchal

Ayurveda in een van de mooiste badplaatsen van Madeira, aan de ruige kust in het zuiden. Bij Alpino Atlántico volg je een authentieke ayurvedakuur in een spectaculaire setting.

Speerpunten: Aan zee - Alleen voor volwassenen - Ideaal voor alleenreizenden - Fiets- en wandelmogelijkheden - Kleinschalig hotel – Populair bij Puurenkuur-gasten!


Lees meer
Image for Mandira Styria / Oostenrijk

Mandira Styria / Oostenrijk

Autobestemming of vliegen op: Graz (GRZ)

De unieke combinatie van ayurveda en het helende thermale water van Oost-Styria in een geweldig Europees ayurveda resort in Aziatische sfeer.

Speerpunten: Ayurveda - Thermaal water - Rustige omgeving - Ideaal voor alleenreizenden – Veel verschillende sauna's - Per auto goed te bereiken


Lees meer
Image for Kurhaus Hotel Bad Bocklet / Duitsland

Kurhaus Hotel Bad Bocklet / Duitsland

Autobestemming of vliegen op: Frankfurt (FRA)

Bij Hotel Kurhaus Bad Bocklet vindt u veel verschillende kuurmogelijkheden onder één dak: ayurveda, Kneipp en klassieke kuurgeneeskunde. Op 17 hectare grond in het rustige, historische kuuroord Bad Bocklet aan een geneeskrachtige bron midden in een park.

Speerpunten: Ayurvedacenter - Minerale baden - Geschikt voor alleenreizenden - Rustige omgeving, midden in de natuur - Gratis holistische activiteiten - Fiets- en wandelmogelijkheden - Vegetarische en vegan keuken - Ayurvedamaaltijden - Ayurvedadokter - In de buurt van winkels of restaurants

Lees meer
Image for Thermana Park Laško / Slovenië

Thermana Park Laško / Slovenië

Autobestemming of vliegen op: Ljubljana (LJU)

Een authentiek ayurvedacenter met een groot medisch wellnesscenter én thermale baden in de mooie natuur van Slovenië. In voor- en najaar is Thermana Park Laško een perfect kuuroord. In de zomer de ideale vakantiebestemming met kinderen.

Speerpunten: Ayurvedacenter - Volop natuur - Thermaal water – Medisch team - Per auto goed te bereiken


Lees meer
Image for Port Salvi / Spanje

Port Salvi / Spanje

Vliegen op: Girona (GRO) of Barcelona (BCN)

Ayurveda in een van de mooiste plekken van Spanje. Port Salvi combineert authentieke kuren met een spectaculaire setting.

Speerpunten: Ayurvedacenter inclusief ayurvedadokter - Yogalessen - Ayurvedamaaltijden - Aan zee - Rustige omgeving - Ideaal voor alleenreizenden - Vegan en vegetarische opties - Gebruik van alle hotelfaciliteiten van beide hotels

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 12 luxe destination spa's
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa