Soort reis

De zelfhelende reizen van Euphoria

17 februari 2023

Euphoria is zoveel meer dan een luxe spabestemming. Spiritueel heler Mary Vandorou en eigenaar/oprichter Marina Efriamoglou, ontwikkelen krachtige, helende retreats en verdiepende workshops voor hun gasten. Met recht zijn het Life changing programma’s waarbij u als gast naar binnen reist en een connectie maakt met uw diepste zelf. Het motto van Euphoria is dan ook ‘Your life, your journey’. 

Image for Net als de oude Grieken

Net als de oude Grieken

Inspiratie voor deze zelfhelende retreats komt uit de geschiedenis van de oude Grieken. Samen met behandelingen uit de Chinese traditionele geneeskunde ontstaan hieruit unieke retreats. De twee nieuwste programma’s zijn Odysseus Journey en Feel Alive Again. In Odysseus Journey maken gasten hun eigen Odyssee in de vorm van een spirituele reis naar binnen. Het programma Feel Alive Again maakt gebruik van maskers uit de Griekse tragedies. We lichten deze twee bijzondere retreats hieronder verder toe.

Image for Odysseus Journey – een spirituele reis

Odysseus Journey – een spirituele reis

Odysseus Journey is een vijfdaags retreat waarin Griekse mythologie, de dichtkunst van Homerus, Chinese geneeskunde én de vijf elementen samenkomen. In het beroemde werk van Homerus probeert de Griekse held Odysseus thuis (Ithaca) te komen. Zijn avonturen op weg naar huis staan voor de zoektocht naar de zin van het leven. In dit retreat gaan de gasten op eigen avontuurlijke reis. U bezoekt onder andere het mystieke privébos van Euphoria waar de oeroude, vrouwelijke helende geesten wonen. Maar uw Odyssee is vooral ook een reis naar binnen. Odysseus Journey is de ultieme reis naar ons eigen zelfbewustzijn. Thuiskomen bij uw diepste en innerlijke zelf.

Image for Innerlijk thuiskomen

Innerlijk thuiskomen

Om uw innerlijk huis te bereiken bestaat het programma uit groepsgesprekken, begeleide meditatiesessies, dramatherapie met de archetypische rollen uit de Odyssee, ecstatic dance, singing bowls (klankschalenmeditatie), een gongbad en een mystiek slotritueel in het stenen amfitheater. Uniek is de verkenning van het vrouwelijke aspect van de Odyssee waarbij de groep de rol van Odysseus’ vrouw Penelope opnieuw uitvindt in de prachtige Hamam van Byzantijns marmer.

Image for Feel Alive Again

Feel Alive Again

Hoewel het leven weer ‘normaal’ is, voelen veel mensen zich sinds de coronapandemie nog vaak lethargisch en moe. Raken snel overprikkeld of overweldigd in drukke situaties. Of ervaren regelmatig negatieve emoties, stress en spanning. Het driedaagse Feel Alive Again is een zuiverend programma om opgekropte post-pandemie emoties kwijt te raken en uw ziel als ware schoon te spoelen

Image for Een helende reset

Een helende reset

Dit succesvolle retreat maakt gebruikt van maskers uit de Griekse tragedies. De gasten gebruiken de maskers als een spiegel voor hun emoties aan het begin en aan het einde van het retreat. Verder bestaat het retreat uit expressieve beweging op muziek geïnspireerd door de energie van de vijf elementen, een speurtocht, mandala/vision boards maken, groepsgesprekken en een begeleide meditatie. Het retreat is een helende reset voor lichaam en geest. Maak weer verbinding met uzelf en sta weer volop in het leven!

Image for Onbeperkt toegang tot de Eurphora spa en activiteiten

Onbeperkt toegang tot de Eurphora spa en activiteiten

Tijdens beide retreats heeft u onbeperkt toegang tot de adembenemende mooie spa- en fitnessfaciliteiten van Euphoria die maar liefst drie verdiepingen beslaan! Ook kunt u meedoen met de dagelijkse holistische en andere activiteiten zoals yoga, meditatie, stretching, tai chi, pilates, circuit training en TRX. 

Image for Nieuwsgierig naar Euphoria en alle andere Euphoria retreats?

Nieuwsgierig naar Euphoria en alle andere Euphoria retreats?

Wilt u meer weten over Euphoria en de andere wellnessprogramma’s die we aanbieden? Bekijk hier onze uitgebreide hotelpagina van Euphoria met daarop nog 17 andere retreatopties! 

Lees meer
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa