Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

TIA Wellness Resort (Vietnam) - Mindfully Mooi

19 februari 2018

TIA Wellness Resort in Vietnam stond al een tijd op mijn persoonlijke wensenlijstje. Laatst was het eindelijk zover.

TIA Wellness Resort in Vietnam stond al een tijd op mijn persoonlijke wensenlijstje. Laatst was het eindelijk zover. De verwachtingen waren hooggespannen.


Realitycheck 

Sommige wellness resorts maken het weleens mooier dan de werkelijkheid. Veelbelovende foto’s van serene yogasessies op prachtige verlaten stranden, gezond eten waarvan het water je in de mond loopt, en luxe modern suites. Een goede fotograaf veroorzaakt zo soms een lichte teleurstelling bij het zien van de werkelijkheid. Hier niet. TIA Wellness Resort is echt zo mooi als op de foto’s.

Oog voor detail

Hoe zorgvuldig TIA Wellness Resort is, zie je vooral in de details. Ik wil niet seksistisch overkomen maar ik kon eraan aflezen dat er een vrouw aan het roer staat. De prachtige bloemenboeketten, het welkomstpakket op de kamer met een inspiratiequote, de bloem bij de thee in de spa, de zachtheid van het personeel. Daarmee wil ik helemaal niet zeggen dat mannen hier niet welkom zijn of zich niet comfortabel voelen – integendeel, er waren genoeg mannen – maar deze details maakten het voor mij heel bijzonder terwijl ze mijn man niet direct opvielen. Toen ik mijn complimenten gaf aan Michelle Ford (de geweldige general manager) was ze dankbaar dat ik het had opgemerkt. Maar ze verzekerde mij ervan dat oog voor detail een integraal onderdeel van de personeelstraining is bij TIA Wellness Resort. Hoewel ik er met mijn man was en TIA Wellness Resort een topbestemmingen voor koppels is, zou ik hier met alle liefde terugkomen in mijn eentje. Het is een heerlijke plek om uit te rusten en nieuwe energie op te doen.

 

Dit zijn de drie persoonlijke hoogtepunten van mijn verblijf bij TIA Wellness Resort:

1. De energiebehandelingen

Als Reikibehandelaar ben ik erg geïnteresseerd in energiebehandelingen die je balans helpen herstellen en je op subtiel niveau helen. Ik weet dat dit type behandeling meer behelst dan alleen praktische training en dat het daarom niet bij alle spa’s op het menu staat. De energiebehandelingen bij TIA Wellness Resort deden me versteld staan en de therapeuten waren niets minder dan geweldig. Emilie (de spa & wellness manager) schrijft dit toe aan de puurheid van de Vietnamezen. Ik moet zeggen dat de energiebehandeling van de interne Reiki Master een van beste energiebehandelingen die ik ooit heb ondergaan. Misschien komt het omdat hij voordat hij therapeut werd, tuinman was en daardoor een man is die één is met de natuur. Om de energiestroom gaande te houden zijn de dagelijkse yoga- en tai chi-lessen een must. Experts leiden de sessies in de tuinen bij de spa of op een yogaplatform aan zee, een fantastische yogaplek. Je kunt uit nog veel meer sportactiviteiten kiezen. Ik probeerde de Fusion Circuitles die uitdagend en leuk om te doen was. Ik werd geïnspireerd door het hoge niveau van de behandelingen en activiteiten, waardoor we een uniek programma hebben ontworpen, het Balance & Connect programma. Een programma waar de focus op balans en het (her)vinden van je eigen energie. Door middel van holistische activiteiten die dit proces ondersteunen. 


2. Het eten en het ‘waar dan ook wanneer dan ook’-ontbijt

Vietnamese eten is puur, licht en heel erg lekker. TIA Wellness Resortpresenteert de vele heerlijke gerechten prachtig. Ik heb me een paar dagen tegoed gedaan aan een plant-based menu. Heerlijk! Zelfs mijn man – een overtuigd carnivoor- deed een poging met hun ‘probeeroptie’, waarbij slechts 20% van de ingrediënten dierlijk is. Er is een sapmenu en een raw foodmenu waarbij je tot 16.00 uur rauw voedsel eet en daarna makkelijk verteerbaar gekookt voedsel. Wat ik ook bestelde, alles was even lekker en prachtig gepresenteerd. Maar het ontbijt was mijn favoriet. Het ontbijtbuffet stond volgeladen met grote kleurrijke bladen vol vers fruit, sappen, smoothies en warme gerechten. Normaal ben ik niet zo’n ontbijtmens, maar ik ben fan van het ‘waar dan ook, wanneer dan ook’- concept van TIA Wellness Resort. Een van de dagen aten we het ontbijt ‘s middags aan het strand. Als je, net als ik ook, geen vroege eter bent is halfpension dus eigenlijk genoeg. Dan neem je gewoon een lekkere middagsnack als je tussendoor trek krijgt.


3. De locatie

Het strand van My Khe beach is paradijselijk en prijkt regelmatig bovenaan de lijst van mooiste stranden ter wereld. Het kilometerslange strand is perfect voor joggen, power walking of een ontspannen middagwandeling. Dat UNESCO Werelderfgoed stad Hoi Ann makkelijk bereikbaar is per shuttlebus van TIA Wellness Resort was grandioos. Breng er een middag en avond door en ontdek de musea, winkels en restaurants. TIA Wellness Resort heeft er zelfs een café waar je gratis fietsen kunt lenen. Zo geef je je bezoek een echt Vietnamees tintje. Tenslotte, als je planning het toestaat, boek dan drie dagen lange Junk Boat Cruise door de baai van Halong. Echt een ongelofelijke ervaring die ik iedereen aanraad.


Geschreven door Marleen van Griensven (oprichter Puurenkuur) - 2017

Image for

Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand
Top 10 Luxe Destination Spa's
Ayurveda in Europa
Top 6 Retreats Solo-travellers