Soort reis

Top 6 retreats voor in je eentje

23 december 2022
Alleen op reis, het gebeurt steeds vaker en op alle leeftijden. Niet zo gek, want alleen reizen brengt veel voordelen met zich mee, vooral als je op wellnessreis gaat. Doen waar je zin in hebt, wanneer en met wie bepaal je zelf. En heb je op een bepaald moment wel zin in aanspraak, dan ontmoet je op wellnessreis gelijkstemden. Maak je een wellnessreis alleen, dan kan je zelf invullen hoe je programma afstemt op je eigen behoefte. Of je nu wil werken aan persoonlijke doelen, ontspannen, focussen op gezond eten, sporten of loom aan het zwembad liggen. Er valt genoeg te kiezen in het ruime aanbod van (luxe) gezondheids- en wellnessreizen die perfect zijn voor mensen die eens alleen op vakantie willen. Veel van deze resorts hebben specifieke faciliteiten en activiteiten voor solo-travellers zoals een community tafel (lange tafel) waar je, als je daar zin in hebt, tijdens het eten anderen kunt ontmoeten. Maar ook mooi ingerichte kamers of een fijne relaxlounge. Hieronder onze favoriete wellnessplekken voor solo travellers of mensen die in hun eentje op vakantie willen in Europa: 
Image for Shanti-Som / Spanje

Shanti-Som / Spanje

Vliegen op: Malaga 

Al jaren een favoriet onder solo-travellers. Klein en toch luxe en de perfecte plek om te ontspannen in een fijne omgeving waar je de volle aandacht krijgt. Succesmakers: de persoonlijke benadering, de ultieme rust, de kamers die ingericht zijn met veel oog voor detail, de Balinese architectuur, de tuin, met watervallen en olijf- en citroenbomen. En zo kunnen we nog even doorgaan. Specialiteit van Shanti-Som zijn de programma’s voor gewichtsverlies, yoga, pilates, detox en ontstressen. 

Lees meer
Image for MasQi – The Energy House / Spanje

MasQi – The Energy House / Spanje

Vliegen op: Alicante 

MasQi is een luxe, kleinschalig boutique retreat (slechts 8 kamers!) waar yoga, meditatie en gezonde voeding centraal staan. Met kilometers aan uitzicht, bloeiende tuinen en een yoga dome die een echte eye-catcher is. Bij MasQi kun je dagelijks lessen volgen in yoga, meditatie, energietherapie of ayurveda. Ook op het programma: diverse workshops over voeding en zelfontwikkeling. Eten bij MasQi is volgens de macrobiotische filosofie. Eigenaar Sonia's missie is helder: MasQi inspireert tot een gezonde leefstijl.

Lees meer
Image for Hotel Alpino Atlantico Ayurveda Cure Center / Madeira

Hotel Alpino Atlantico Ayurveda Cure Center / Madeira

Vliegen op: Funchal 

Echt aandacht voor je zelf met een ayurvedakuur in een van de mooiste badplaatsen van Madeira. Het kleinschalige Alpino Atlantico biedt authentieke kuren in het professionele en zeer deskundige Ashoka ayurvedacentrum waar een vrolijk stel (ayurveda-artsen) uit India de scepter zwaait. Het dinerbuffet serveert ayurvedische gerechten, overwegend vegetarisch. Als gast van Alpino Atlántico kun je gebruikmaken van de faciliteiten van de twee zusterhotels ernaast: Galosol en Galomar.

Lees meer
Image for Sentido Galomar / Madeira

Sentido Galomar / Madeira

Vliegen op: Funchal 

Dit adults-only sport en fitness hotel ligt net als zusterhotels Alpino Atlantico (ayurveda) en Galosol prachtig op een klif aan een privébaai bij het onderwaternatuurreservaat Garajau in de Atlantische Oceaan. Het duurzame Galomar is honderd procent zelfvoorzienend in energie. Bent je graag actief? Dan is dit je plek! Bij Galomar kun je namelijk kieen uit meer dan zeventig sport- en holistische lessen per week. En je mag ook gebruikmaken van alle faciliteiten van de zusterhotels.

Lees meer
Image for SHA Wellness Clinic / Spanje

SHA Wellness Clinic / Spanje

Vliegen op: Alicante

Een medische spa met holistische behandelingen. Een gezonde keuken op ongekend hoog niveau. Super-de-luxe modern design. Dat is SHA Wellness Clinic, een prijswinnend vijfsterrenresort op zo’n 50 minuten rijden van Alicante. SHA combineert traditionele oosterse geneeskunde (met westerse geneeskunde (dokters, verplegers, gezondheid). De SHA-methode richt zich op gezonde voeding, natuurlijke therapieën, preventieve en gezonde anti-aging, geavanceerde esthetiek, groei, beweging en balans.

Lees meer
Image for Lefay Resort & SPA Lago di Garda / Italie

Lefay Resort & SPA Lago di Garda / Italie

Vliegen op: Verona

Onovertroffen uitzicht op het Gardameer. Check! Vijfsterren eco-resort. Check! Eten...O my god! De specialiteit van Lefay Resort & SPA is Classical Chinese Medicine (TCM). Alleen al de de luxe spa inclusief zoutmeer en de vele holistische activiteiten staan garant voor dagenlang genieten en ontspannen. Rondom het resort liggen groene heuvels met citroenbomen en olijfboomgaarden. In 2021 is een grote restyling / renovatie geweest van kamers, adults-only spa en een nieuw fine dining restaurant 'Gramen'. Hier is de Healthy Gourmet Cuisine tot ware kunst is verheven.

Lees meer

Meer weten over onze hotels die perfect zijn voor alleenreizenden? Lees meer via de knop rechts...

Lees meer
Top 6 retreats voor in je eentje
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Top 12 luxe destination spa's