Soort reis

Health Resorts & Retreats in de bergen

8 december 2023
Steeds meer mensen kiezen voor een verblijf in de bergen. Niet zo verwonderlijk, want bergen hebben een positief effect op onze gezondheid, zowel mentaal als fysiek. De frisse lucht - op hogere hoogtes - bevat meer zuurstof, wat onze ademhalingsfunctie verbetert en de zuurstoftoevoer naar de hersenen verhoogt. De prachtige uitzichten roepen een nietig gevoel op, van ontzag maar ook rust en kalmte, waardoor stress vaak snel verdwijnt. Omringd door bergen voelen we ons vaak klein. De fysieke uitdagingen van het navigeren door bergachtig terrein verbeteren de cardiovasculaire conditie en uithoudingsvermogen. De natuurlijke symfonie van beelden, geluiden en geuren bevordert mindfulness, vermindert mentale vermoeidheid en vergroot de mentale helderheid. Bergen bieden een holistische ervaring en geven een an spirituele vitaliteit.

Het Himalayagebergte

De Himalaya is een uitgestrekt gebergte in Zuid-Azië, dat zich uitstrekt over vijf landen: India, Nepal, Bhutan, China en Pakistan. Deze majestueuze bergketen staat bekend om zijn adembenemende landschappen, diverse ecosystemen en culturele betekenis. De regio is de bron van belangrijke rivieren, ondersteunt unieke ecosystemen en trekt avonturiers en gezondheidsfanaten aan.

Image for Ananda in the Himalayas, India

Ananda in the Himalayas, India

Een werkelijk ongeëvenaarde wellnessbeleving. Als een van de allerbeste destination spa’s ter wereld, is dat wat u kunt verwachten in Ananda in the Himalayas.

Lees meer
Image for Six Senses Vana, India

Six Senses Vana, India

Six Senses Vana is een internationale ashram, een luxe wellness retreat en een hemels heiligdom van wereldklasse. Een spirituele plek om, met een volledig op maat gemaakt programma, weer connectie met uw diepste zelf maken.

Lees meer
Image for Begnas Lake Resort, Nepal

Begnas Lake Resort, Nepal

In totale rust ayurvedakuren en puur genieten aan de voet van het imposante Himalayagebergte. Echte stilte, in balans leven met de ongerepte natuur en kennismaken met de bijzondere Nepalese cultuur.

Lees meer

Dolomieten

De Dolomieten, een indrukwekkend berggebied in Noord-Italië, staan bekend om hun dramatische pieken, groene valleien en kenmerkende lichte rotsformaties. Als UNESCO-werelderfgoed is de Dolomieten een paradijs voor buitensportliefhebbers. U vindt er talrijke mogelijkheden voor wandelen, skiën en fietsen. 

Image for Engel Ayurpura, Italië

Engel Ayurpura, Italië

Een ayurvedische vakantie (net zo authentiek als in India of Sri Lanka) plus de helende kracht van de bergen (Dolomieten)... dat vindt u allemaal in het nieuwste boetiekhotel Engel Ayurpura in Zuid-Tirol. Het enige ayurvedahotel in Italië.

Lees meer
Image for Preidlhof Luxury DolceVita Resort, Italië

Preidlhof Luxury DolceVita Resort, Italië

Vijfsterren-gastvrijheid en transformatieve wellnessprogramma’s bezorgden Preidlhof al vele prijzen. Persoonlijke groei en intens verwend worden en genieten gaan hier hand in een wonderschone omgeving.

Lees meer
Image for My Arbor, Italië

My Arbor, Italië

Een modern en luxe, adults-only hotel in boomhutstijl met 2500 m2 spa in een ski- en wandelgebied in de Italiaanse Dolomieten.

Lees meer

De Alpen

De Alpen, een majestueus gebergte in Europa, strekken zich uit over verschillende landen, waaronder Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Duitsland. Bekend om hun iconische pieken, pittoreske valleien en diverse ecosystemen, trekken de Alpen vele bezoekers aan voor skiën, wandelen, fietsen en bergbeklimmen. De met sneeuw bedekte toppen, waaronder de Mont Blanc, tonen een rijke culturele geschiedenis en zijn een speeltuin voor natuurliefhebbers.

Image for Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk

Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk

Park Igls is a private medical spa located in the heart of Tyrol, Austria. One of the leading award-winning medical spas in Europe, with a focus on the Mayr approach for a healthier lifestyle.

Lees meer
Image for Ayurveda Resort Mandira, Oostenrijk

Ayurveda Resort Mandira, Oostenrijk

De unieke combinatie van Ayurveda en het helende thermale water van Oost-Styria in een geweldig Europees Ayurveda Resort in Aziatische sfeer.

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand