Soort reis

Detox vormen uitgelegd: Mayr, raw food, Ayurveda en meer..

12 januari 2024

Een detox, het proces waarbij het lichaam zich ontdoet van afvalstoffen, kan op verschillende manieren. Kies voor een kuur die bij u past: sapvasten, mild vasten, raw food, Mayr-detox of ayurveda. Er zijn veel overeenkomsten maar elke kuur heeft zijn eigen vorm en structuur. Met een sapvastendetox ontgift u de lever. Door mild te vasten volgens de Mayr-methode optimaliseert u uw spijsverteringssysteem. Een raw-fooddetox of een ayurvedische detox is een goede start voor een bewuste, gezonde leefstijl. In elk programma eet u minder, gezonder en bewuster waardoor uw lichaam de rust krijgt om te herstellen en weer te voelen wat het nodig heeft. Een paar specialisten van specifieke detoxkuren uitgelicht. 

Image for FX. Mayr Detox

FX. Mayr Detox

Een FX. Mayr-methode verbetert de spijsvertering en darmgezondheid. Langzaam en bewust kauwen, dat is de basis van een Mayr-detox. Lichte detoxmaaltijden. Daarnaast buikmassages, lichte beweging en diverse therapieen en behandelingen. Een feest voor de darmen! 

Image for Mayr specialist: Park Igls (Oostenrijk)

Mayr specialist: Park Igls (Oostenrijk)

Een van de beste Medische spa’s van Europa: dit award-wining vijfsterrenhotel in het hart van Tyrol, middenin de Oostenrijkse Alpen. Met focus op Modern Mayr-kuren, een weldaad voor uw darmen.

Lees meer
Image for Nieuw! Mayrlife (Oostenrijk)

Nieuw! Mayrlife (Oostenrijk)

MAYRLIFE Medical Health Resort combineert moderne medische expertise en technologieën met de traditionele Dr. F.X. Mayr methode op een sportieve plek in de prachtige Oostenrijke Alpen.

Lees meer
Image for Sapvasten detox

Sapvasten detox

Een sapvastenkuur is een detoxkuur met voornamelijk groente- en fruitsappen gedurende een bepaalde periode. Uw darmen en spijsvertering krijgen rust, terwijl u toch essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Image for Detoxspecialist in Azië: Kamalaya Wellness Sanctuary (Thailand)

Detoxspecialist in Azië: Kamalaya Wellness Sanctuary (Thailand)

Award winning destination Spa Kamalaya Wellness Sanctuary biedt verschillende detoxprogramma's aan: intro to detox, basic detox, intensieve detox en ook speciale programma's voor de darmflora. Het verschil in de detoxprogramma's zit hem in het aantal behandelingen en dus de intensiviteit. Kort of lang, een detoxprogramma in Kamalaya behoort absoluut tot de top wereldwijd!

Lees meer
Image for Detoxspecialist Europa: Longevity Medical & Health hotel (Portugal)

Detoxspecialist Europa: Longevity Medical & Health hotel (Portugal)

Longevity Health & Medical Hotel is een adults-only hoogwaardige medische Spa voor healthy aging, detox, gewichtsverlies programma’s in het hart van de Algarve.

Lees meer
Image for Raw-fooddetox

Raw-fooddetox

Een raw-fooddetox richt zich op het consumeren van ongekookt, plantaardig voedsel om enzymen en voedingsstoffen te behouden. Denk aan rauwe groenten, fruit, noten, zaden en kiemen in smoothies, sappen en salades. Een raw food bevordert ontgifting en gewichtsverlies, maar vereist zorg voor voedingsbalans en spijsvertering. Een raw food kan een mooie start zijn voor een gezonde leefstijl.

Image for Specialist raw-fooddetox: Phuket Cleanse (Thailand)

Specialist raw-fooddetox: Phuket Cleanse (Thailand)

Kleinschalig retreat waar raw food, héél veel sport- en yogalessen, meditatie en workshops de pijlers vormen. Locatie: het vriendelijke Phuket Cleanse retreat in Thailand, waar niets moet en alles mag. Fit, gezond en schoon komt u terug!

Lees meer
Image for Ayurveda detox

Ayurveda detox

Een ayurvedische detox is een goede start voor een bewuste, gezonde levensstijl. Een ayurvedische vakantie is absoluut 'kuren zonder afzien'. Bij een ayurvedakuur speelt voeding een belangrijke rol. U eet heerlijk en u raakt tegelijkertijd kilo's kwijt. De ayurvedische keuken is bijzonder in de manier waarop recepten zijn samengesteld; er wordt gelet op exotische smaak, geur, combinaties en kleur. Zes smaken vormen het uitgangspunt binnen de ayurvedische voeding: zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang. Ayurvedische maaltijden zijn zonder toevoeging van suiker, zuivel en vlees. Ideaal dus voor vegans! Ayurveda is een milde vorm van een detox.

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand