Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Een Italiaans lekkere wellnessbreak: Lefay Resort & Spa

1 mei 2018
De specialiteit van Lefay Resort & SPA Lago di Garda? Zonder twijfel: de behandeling van typische westerse problemen (stress, overgewicht) vanuit de TCM.
Image for

Ontspannen gaat hier vanzelf

Natuurlijk is mijn huurauto een Fiat 500. De pittige, rode Italiaan manoeuvreert elegant over de slingerende weg naar het Lefay Resort & SPA Lago di Garda. Elke nieuwe bocht gunt me een nieuw oogverblindend uitzicht op het Gardameer. Drie dagen lang mag ik voor Puurenkuur alles ervaren en testen. Wat een fijne baan heb ik toch.  


Wellnessvakantie royalty

De oprijlaan is koninklijk lang. Ondanks mijn kleine auto voel ik me nu al wellnessvakantie royalty. Een soepele check-in verder zit ik met een koel drankje op mijn balkon en kijk naar een vergezicht van groen, bergen en het meer. Mijn deluxe junior suite is geen dertien in een dozijn hotelkamer, maar barst van de persoonlijkheid. Moe van de reis begin ik met de beddencontrole. Groot? Check! Stevig matras? Check? In slaap gevallen? Check! Een rammelende maag wekt me. Kies ik voor het lichte spa-menu of toch voor de gewone kaart? Mijn knorrende maag maakt een overtuigend pleidooi voor het laatste. Ik doe me tegoed aan een appetijtelijk ogende en evenzogoed smakende mediterrane schotel. 


De kunst van het ontspannen

Jongens wat is het hier mooi! Dat uitzicht! Ik kan er niet over ophouden. De infinity pool ligt zo dat je tijdens het zwemmen zo het meer in lijkt te kunnen zwemmen. De sfeer en de lichtval maken van de sauna een hele fijne plek. Volkomen ontspannen stap ik uit de ladies-only sauna. Ernaast ligt een mooie Arabisch ingerichte rustruime, maar de moderne rustruimte lonkt mij. Op een verwarmd waterbed luister ik naar stromend water. Waar ik thuis altijd in gedachten bezig ben met mijn to-do-lijst, kan ik nu echt even ontspannen.


Zie de maan schijnt door het zoutwaterbad

Ik kom net van een privésessie in het zoutwaterbad. Een soort floating, maar dan in een open ruimte. In de donkere koepelgrot dreef ik een half uur gewichtsloos in het schijnsel van een grote kunstmaan. Wat een hoogtepunt. Zo ontspannend. En mijn huid voelt heerlijk zacht. Aanrader!


Op alle juiste knoppen drukken

Ken je dat? Je zit heerlijk in een warm bubbelbad. Totdat hij uit gaat. Je zoekt naar de startknop en ziet deze een meter buiten het bad. Luxeproblemen, ik weet het. Maar in Lefay detecteert het bubbelbad dat je erin zit en bubbelt lekker door. Nu we het toch over knoppen hebben. Op de kamer zit juist een 'lekker lui' knopje. Daarmee kun je vanuit bed de gordijnen open of dicht doen.


Zondig lekkere chocolade

Ik heb net een fijne pasta en een goed glas wijn op in het tweede restaurant. Ook in dit tweede restaurant wordt gekookt op hoog niveau. Verstandig is het niet. Maar de chocoladetaart lonkt. Morgen ga ik naar het dorp. Dan loop ik de taart er wel weer af.


Pittoresk Italiaans dorpje

Het goed uitspreken lukt me niet, maar verder is Gargnano een ontzettend leuk dorpje. Echt Italiaans met gezellige gekleurde huisjes, een haventje en natuurlijk een lokaal marktje waar je lekkere olijfolie kunt kopen. Het ligt prachtig tussen de glooiende, groene bergen aan het Gardameer. Tip: Houd ruimte in je koffer over voor lokale olijfolie en balsamico.


Personal wellness should never overlook environmental wellness

Voor mijn vertrek wandel ik door de tuinen. Ik strijk even neer in een zitje tussen hoge bomen. Het valt me op hoe mooi het hotel in de omgeving past. Het motto van Lefay: Personal wellness should never overlook environmental wellness. Het resort gebruikt groene energiebronnen, natuurlijke bouwmaterialen en opereert met respect voor de natuur en de lokale bevolking. Mooi vind ik dat. Dat een plek waar je komt om in balans te komen, zelf goed in balans is. 


Bekijk hier alle reizen in Lefay Resort & SPA Lago di Garda

Liever ergens anders heen in Italië? Bekijk hier het hele Italië aanbod

Image for

Top 6 Retreats Solo-travellers
Ayurveda in Europa
Top 10 Luxe Destination Spa's
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen