Soort reis

Ontspannen en opladen aan de mooiste stranden

14 april 2023

Een Strand & Spa ervaring kan een mooie manier zijn om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen, zodat u opgeladen en uitgerust kunt terugkeren naar huis. Hieronder een overzicht van onze kuuroorden, wellnesshotels, health resorts en boetiekretreats aan de mooiste stranden. Op het strand kunt u genieten van de zon, zwemmen in zee en genieten van een verscheidenheid aan watersporten en activiteiten. Of u nu de voorkeur geeft aan een levendig strand of een rustig baaitje, er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen. Waarom geeft een wellnesshotel aan het strand zoveel energie? Het is de combinatie van frisse lucht, zon en zout water, een verfrissende combinatie voor lichaam en geest. De strandomgeving helpt stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. Het strand biedt een breed scala aan van fysieke activiteiten: zwemmen, surfen, paddleboarding of beachvolleybal. Veel health resorts en boetiekretreats aan het strand bieden fitnesslessen en persoonlijke training sessies aan op het strand. Het geluid van de golven en de zeebries kunnen de spa-ervaring versterken en een diepere ontspanning bevorderen. U kunt heerlijk lekker - en gezond - eten aan het strand. Verse zeevruchten, fruit en groenten staan vaak op het menu en veel resorts bieden kooklessen en workshops om u te leren hoe u gezonde en heerlijke maaltijden kunt bereiden. De natuurlijke schoonheid van een strandomgeving kan inspirerend en rustgevend zijn, creativiteit bevorderen en angst verminderen. Veel wellnesshotels en kuuroorden bieden meditatie- en mindfulnesslessen voor innerlijke rust.

Deze wellnesshotels liggen aan deze betoverende stranden

Image for JOALI BEING, Malediven

JOALI BEING, Malediven

Wilt u investeren in uw gezondheid zonder verleidingen, terwijl u in het paradijs bent? Dit is uw bestemming! Het gloednieuwe JOALI BEING het wellbeing en duurzaamheid retreat van de Malediven. Vanuit het zeevliegtuig krijgt u uw eerste adembenemende blikken op de spectalaire, poederwitte zandstranden en uitbundige tropische vegetatie aan een turquoise lagune. JOALI BEING ligt op het Raa Atoll dat rijk is aan onderwaterleven en perfect voor duiken en snorkelen.

Lees meer
Image for Epic Sana, Portugal

Epic Sana, Portugal

Epic Sana is een chic hotel aan de gouden kust van de Algarve, omgeven door geurende dennenbomen en uitzicht op de zee. De prachtige Sayanna spa en de goede wellnessprogramma’s maken dit een luxe strand- en wellnessvakantie. De prachtige locatie bevindt zich langs de kust van de Algarve en heeft direct toegang tot het Falésia strand.

Lees meer
Image for Badhotel Domburg, Nederland

Badhotel Domburg, Nederland

Gastvrij hotel met excellente service en gerenoveerd wellnesscenter vlak bij zee, duinen en bossen voor ontspannende yoga-, pilates- en mindfulnessweekenden. Badhotel Domburg ligt op 250 meter van zee in het idyllische badplaatsje Domburg dat in 2014 de officiële status van heilzame zeebadplaats kreeg. Deze regio, de noordwest kust van het schiereiland Walcheren, staat ook bekend om zijn schitterende duinlandschap.

Lees meer
Image for Six Senses Zighy Bay, Oman (UAE)

Six Senses Zighy Bay, Oman (UAE)

Luxe van het hoogste niveau, talloze faciliteiten, onovertroffen service en heerlijk eten maken van Six Senses Zighy Bay een droomresort voor kuurgasten én vakantiegangers. Bergen aan de ene kant. Een baai met lang, wit zandstrand aan de andere. In Six Senses Zighy Bay, bij een vissersdorpje op een noordelijk schiereiland van het emiraat Oman, lijkt het alsof u op de filmset van The Beach bent beland.

Lees meer
Image for Zulal Wellness Resort, Qatar

Zulal Wellness Resort, Qatar

Het duurzame Zulal Wellness Resort by Chiva-Som combineert Arabische gastvrijheid en traditionele Islamitische geneeskunde met de holistische filosofie van Chiva-Som, de internationaal geprezen Destination Spa in Thailand. Zulal Wellness Resort ligt aan zee in de noordpunt van Qatar en heeft een prachtig uitzicht over de Arabische golf.

Lees meer
Image for Palmaïa - The House of AïA, Mexico

Palmaïa - The House of AïA, Mexico

Het holistische Palmaïa - The House of AïA, een tropisch paradijs aan het poederwitte zandstrand van Mexico. Aan de ene kant vindt u de blauwe kristalheldere zee en aan de andere kant de weelderige jungle. Een spa in de jungle met een wellnessprogramma onder leiding van een persoonlijke groei-gids, plus… een all-inclusive vegan concept! 

Lees meer
Image for Almar Jesolo Resort & Spa, Italië

Almar Jesolo Resort & Spa, Italië

Echt álles wordt u uit handen genomen in het stijlvolle Almar Jesolo Resort & Spa. Zodat u alleen aandacht aan uzelf hoeft te besteden. Een privézandstrand aan de ene kant. Een lagune aan de andere. Vanwege zijn unieke ligging is Almar Jesolo Resort & Spa dé bestemming voor drie keer S: Strand, Stad en Spa.

Lees meer
Image for Pangkor Laut Resort, Maleisië

Pangkor Laut Resort, Maleisië

Spiritueel en fysiek opladen in een luxe tropisch paradijs. Het Pangkor Laut Resort is het enige resort op een adembenemend mooi privé-eiland met poederzachte witte stranden, smaragdgroene wateren en ongerept regenwoud. Een stukje hemel op aarde.

Lees meer
Image for Le Jadis Beach Resort & Wellness, Mauritius

Le Jadis Beach Resort & Wellness, Mauritius

Luxe, vijfsterren verwenresort aan een rustig strand met poederwit zand aan de Indische oceaan. De focus ligt op Ayurvedische en holistische kuurprogramma’s. Le Jadis Beach Resort & Wellness ligt aan een afgelegen inham van Turtle Bay in het noordwesten van Mauritius.

Lees meer
Image for Chiva-Som International Health Resort, Thailand

Chiva-Som International Health Resort, Thailand

Kenners roemen Chiva-Som als een van de mooiste holistische resorts in Azië. Inderdaad. Deze ‘Haven of Life’ is een adembenemend retreat van het hoogste niveau. Het resort is in 2018 en 2019 volledig gerenoveerd. Chiva-Som ligt direct aan het lange zandstrand van de koninklijke badplaats Hua Hin. Het is een super-de-luxe vijfsterrenresort in Thaise stijl waar een serene, ingetogen sfeer heerst.

Lees meer
Image for Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa, Portugal

Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa, Portugal

Gericht kuren doet u in Longevity Medical Spa niet alleen onder begeleiding van specialisten, maar ook in ultieme vijfsterren luxe. Dit luxueuze hotel ligt verscholen in een enorme tropische tuin, op de kliffen van Praia das Gaivotas. In de Algarve, direct aan het strand.

Lees meer
Image for TIA Wellness Resort, Vietnam

TIA Wellness Resort, Vietnam

Zoveel behandelingen als u maar wilt zonder ook maar iets extra’s te betalen. Het luxe all-inclusive wellnessresort TIA Wellness Resort is pure verwennerij. Voorheen bekend als Fusion Maia Danang en in 2021 geherintroduceerd als TIA Wellness Resort. Het parelwitte strand van My Khe ligt voor de deur. Het bruisende plaatsje Da Nang vlakbij.

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 13 luxe destination spa's
Ayurveda in Europa