Soort reis

Luxe Ayurveda Retreats en Resorts

14 juni 2024

Een overzicht van onze meest luxe ayurveda retreats en hotels. Elke plek in deze categorie is een ayurvedaspecialist in hart en nieren en blinkt uit in comfort met minimaal vijf sterren. Ervaar deze oude Indiase geneeskunde met een hoog niveau van persoonlijke aandacht. Professionele ayurvedaspecialisten stellen een ayurvedakuurplan op, helemaal op maat gemaakt, volgens uw doshatype. U geniet van gastronomische ayurvedische gerechten, heeft toegang tot luxe faciliteiten zoals stoombaden en sauna's en verblijft in een comfortabele villa of suite. Soms kunt u er terecht voor een-op-eencoaching, workshops of lezingen over de ayurvedaleer en privélessen in yoga en meditatie. Ayurveda wordt steeds meer omarmd door een grote groep mensen. De holistische aanpak is zacht, 100% natuurlijk met kruiden en planten en geeft ontspanning, ontgifting en zelfs heling van lichaam en geest.  

In deze lijst treft u:

  • Luxe Ayurveda retreats in India en Sri Lanka
  • Luxe Ayurveda retreats in Europa

Ayurveda in India en Sri Lanka

Lees meer
Image for Haritha Villa's - Sri Lanka

Haritha Villa's - Sri Lanka

Haritha Villas & Spa is een kleinschalig, super-de-luxe natuurparadijs voor op maat gemaakte ayurvedakuren. Alle 9 villa’s komen met absolute privacy, ultiem comfort en een eigen zwembad. Haritha’ betekent ‘natuur’ of ‘groen’ in het Singalees. Een ‘verblijf in de natuur’ is een understatement voor deze groene wow-bestemming. Haritha Villas ligt op een heuvel in de jungle aan de zuidwestkust van Sri Lanka en biedt een schitterend uitzicht op het tropisch regenwoud, de rijstvelden en de Indische Oceaan die op 900 meter ligt. Alles wordt op maat gemaakt, inclusief een ayurvedakuur of ayurvedabehandelingen. Hier dompelt u zich onder in het beste wat de (natuurlijke) wereld te bieden heeft. De moderne villa’s zijn gebouwd onder het oorspronkelijke koloniale huis dat over de rijstvelden uitkijkt. 

Lees meer
Image for Ananda in the Himalayas - India

Ananda in the Himalayas - India

Ongetwijfeld een van de állerbeste destination spa’s ter wereld. Ananda in the Himalayas is gevestigd in de koninklijke residentie van een voormalig maharadja in Noord-India. Het personeel zorgt voor een ongeëvenaarde wellnessbeleving: de behandelingen worden met veel persoonlijke aandacht uitgevoerd. De maaltijden zijn licht, gezond en superlekker. Specialiteit: Panchakarma. Deze kuur kan helpen bij heel veel aandoeningen waaronder pijn- en stressgerelateerde klachten. 

Lees meer
Image for Atmantan - India

Atmantan - India

Een holistische, destination-spa met een ‘east meets west’ benadering en vijfsterren comfort, in een mooie vallei aan een meer. Traditionele oosterse geneeswijzen gaan hier samen met een state-of-the-artspa, hypermoderne fitnessfaciliteten en westerse medische kennis. De afdeling fysiotherapie is van hoog niveau. In Atmantan leren wellnessexperts u met voedingsadvies, oefeningen en behandelingen hoe u de balans tussen lichaam en geest herstelt én ook thuis in evenwicht houdt. Met een uitgebreid schema van dagelijkse activiteiten, tot wel vier per dag.

Lees meer
Image for Heritance Ayurveda Maha Gedara - Sri Lanka

Heritance Ayurveda Maha Gedara - Sri Lanka

Heritance Ayurveda Maha Gedara is een serene plek waar u zich in alle rust kunt overgeven aan de liefdevolle handen van de ayurvedische therapeuten. Er lijkt geen einde te komen aan de oprijlaan. Maar dan doemen er witte bogen en zuilen op uit de tropische begroeiing, en komt het in koloniale stijl opgetrokken Heritance Ayurveda Maha Gedara in zicht. Deze plek is een absolute aanrader voor ayurvedisch kuren op niveau. Met uitzicht op de Indische Oceaan. Tegelijkertijd lijkt het alsof u in een beschermd natuurgebied verblijft. Bijzonder is het Art & Craft center. Hier boetseren, weven, schilderen en beeldhouwen lokale buurtbewoners.

Lees meer
Image for Six Senses Vana - India

Six Senses Vana - India

Six Senses Vana is een internationale ashram, een luxe wellness retreat en een hemels heiligdom van wereldklasse. Een spirituele plek om, met een volledig op maat gemaakt programma, weer connectie met uw diepste zelf te maken. Gelegen op een helling van een lychee- en mangoplantage, in de noordelijke Indiase provincie Uttarakhand, ligt dit oogverblindende luxe resort. Het gebruik van steen, glas en hout geeft een rustgevende uitstraling. Deze destination spa is kleinschalig en persoonlijk. Een warm nest en toevluchtsoord voor persoonlijke groei en ontspanning. Er zijn hier geen vooraf bepaalde kuurprogramma’s: uw schema wordt op maat gemaakt na het intakegesprek met de arts. Daarin worden uw doelen besproken zoals ontstressen, afvallen, detoxen of mentale balans.

Lees meer

Luxe ayurvedaretreats in Europa

Lees meer
Image for Ayurveda Resort Mandira - Oostenrijk

Ayurveda Resort Mandira - Oostenrijk

De unieke combinatie van Ayurveda en het helende thermale water van Oost-Styria in een geweldig Ayurveda Resort in Aziatische sfeer. Ayurveda Resort Mandira geeft u het beste van twee werelden: Ayurveda en thermale baden. En dat in een mooie omgeving op rijafstand van Nederland. Echt een plek om alles los te laten en weer helemaal tot uzelf te komen. Specialistische behandelingen, een zeer professioneel team van deskundige therapeuten en de helende kracht van het thermale water zorgen ervoor dat uw lichaam en geest in no time terug in balans zijn en u zich weer de beste versie van uzelf voelt.

Lees meer
Image for Engel Ayurpura - Italië

Engel Ayurpura - Italië

Engel Ayurpura opende in november 2023 de deuren en was hiermee het eerste hotel in de Dolomieten dat zich 100% specialiseert in ayurveda. Met slechts 15 kamers, in hout opgetrokken, kent deze plek een hoog service niveau. U kunt kiezen uit zo'n tien verschillende programma's, variërend van een vierdaagse introductie tot Ayurveda tot een intensieve 21-daagse Panchakarma-reis met 36 behandelingen voor een grondige detox. Het Eggental, met uitgestrekte bossen, brede bergweiden en de reusachtige Rosengarten en Latemar bergketens een mooie bestemming, zowel in de zomer als in winter (dan kunt u tevens volop skiën). Geniet van het uitzicht op het bos vanuit het buitenzwembad. Adem de frisse berglucht van Zuid-Tirol in en kom herboren terug, uitgerust en wel.

Lees meer

Bekijk hier onze hele aanbod in luxe ayurvedaretreats

Lees meer
Image for Over Marleen

Over Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 12 luxe destination spa's
Floortje Dessing in Thailand