Soort reis

Puurenkuur review: Marleen's reis naar Euphoria Retreat Griekenland

7 juni 2024

Euphoria Retreat is zo'n plek dat maar moeilijk te vangen is in foto's en woorden. Het overtrof mijn verwachtingen. Dit Griekse wellnessresort doet z'n naam eer aan. Het is een hemels paradijs waar ontspannen als vanzelf gaat. Euphoria Retreat is gebouwd tegen een natuurreservaat, en biedt prachtig uitzicht over de vallei met cipressen en olijf- en boomgaarden. De Griekse eigenaresse Marina had een droom: het creëren van een (eerste!) holistisch retreat in Griekenland. De naam weerspiegelt haar missie. Een euforisch gevoel: bij binnenkomst als u binnenwandelt (door de grootste deur die ik ooit heb gezien!) in het gebouw dat met zoveel liefde en aandacht voor detail is ontworpen en ingericht. En na uw verblijf, wanneer u weer opgeladen en energiek de wereld tegemoet treedt. Euphoria biedt een reeks van holistische programma's: emotionele balans, pilates, yoga, sporten, afvallen of gewoon een paar dagen heerlijk ontspannen. Dit waren mijn highlights: 

In dit blog:
Image for Eerste holistische spa in Griekenland

Eerste holistische spa in Griekenland

Geïnspireerd door haar eigen innerlijke reis, droomde de Griekse oprichter Marina om een holistische plek te creëren in haar eigen land. En zo ontstond Euphoria, een retreat voor gezondheid, ontspanning, (mentale) balans en persoonlijke ontwikkeling rondom de vijf elementen van de Chinese geneeskunde: aarde, vuur, hout, water en metaal. Na tien jaar bouwen opende Euphoria Retreat haar deuren in 2019. Prachtig ontworpen In Griekse stijl en met oog voor detail is het gelukt om er een waar paradijs van te maken. De unieke mix van Griekse geneeskunde, filosofie en traditionele Chinese geneeskunde komen samen in de vijf elementen en vormen de basis voor de wellnessprogramma's en de spabehandelingen. 

Image for Euphoria Retreat's wellness programma's

Euphoria Retreat's wellness programma's

Euphoria vermengt het Oosten met het Westen, waardoor een unieke - one of a kind - aanpak wordt gecreëerd die nergens anders op aarde te vinden is. Bij Euphoria Retreat zijn uitgebreide holistische wellnessprogramma's te boeken met een specifiek doel (detox, gewichtsverlies, emotionele en mentale balans, pilates, sport of ontstressen). Wilt u helemaal niets en heerlijk ontspannen, dan raden we een 'licht' programma aan (wellnessbreak of de 'Balans & herstart'), óf u kiest voor een verblijf met alleen ontbijt of halfpension, en gebruik maakt van alle wellnessfaciliteiten en de dagelijkse holistische activiteiten (zo'n 4 per dag!). Bij boeking ontvangt u van ons een gratis spavoucher die u ter plekke kunt inwisselen voor behandelingen, massages (de signature massage '5 Elements' aanrader!) sportsessies, reiki of healings. 

Image for Euphoria Retreat implementeert de 3GL test

Euphoria Retreat implementeert de 3GL test

De gezondheidsprogramma's starten met een intakegesprek en een health check-up. In dit eerste consult krijgt u een BIO-Impedance meting, (lengte, gewicht, BMI etc). Euphoria biedt ook de 3GL-test aan, een unieke, klinisch bewezen methode die waardevolle inzichten geeft in uw gezondheid. U vult een vragenlijst in en er wordt een kleine bloedafname gedaan door een prikje in uw vinger. De 3GL-methode staat voor Glucose, Glutathion en Glycogeen, drie waardes die informatie geven over uw waarden van antioxidanten, eiwitten, koolhydraten en vetten, maar ook stofwisseling, balans en energieniveau. Met de resultaten van deze drie waarden wordt een persoonlijk plan van aanpak gemaakt. Welke sportoefeningen zijn ideaal voor mij? Welke voeding past het best? Wat heeft mijn lichaam nodig waar een tekort aan is? Heel interessant! 

Image for Euphoria Retreat's oogverblindende spa

Euphoria Retreat's oogverblindende spa

De stijlvolle spa telt drie verdiepingen en is geïnspireerd op het Byzantijnse Rijk met mooie bogen, gewelven en bijzondere details van mozaïek. Het wellnessgedeelte is verspreid over drie verdiepingen. Op de begane grond zijn de spa-receptie, het fitnesscenter en de Kneipp-baden. De moderne fitnessruimte heeft de nieuwste Technogym kracht- en cardiotoestellen en er is een aparte ruimte met pilates-reformers. Op de eerste verdieping vindt u het binnenbad met de relaxruimte en een buitenpatio met ligstoelen. Het binnenbad is verbonden aan het buitenbad, dat in de winter verwarmd is. Er is een hot tub buiten, omringd door natuur. Het saunagedeelte op de eerste verdieping heeft stoombaden, een hammam, een sauna, een ijsbad en een tepidarium met verwarmde stenen ligbedden. Er zijn 45 behandelkamers, waarvan 3 buiten met uitzicht op de vallei. 

Image for Yoga, Pilates en Sound healing in Euphoria Retreat

Yoga, Pilates en Sound healing in Euphoria Retreat

Op de tweede verdieping is de yogaruimte en een kleinere ruimte voor de meditatie. Euphoria biedt elke dag holistische activiteiten aan, met onder andere yoga, pilates op de mat, ontspanningssessies, wandelingen in de omgeving, klanktherapie (sound healing) en meer. U maakt zelf de keuze, net waar u zin in heeft. Alle activiteiten zijn ontworpen voor het ondersteunen van uw doel, en van ontspanning van lichaam en geest. De klanktherapie vond ik zo ontspannend en is absoluut een van mijn favorieten. 

Image for Het paradepaardje van Euphoria

Het paradepaardje van Euphoria

Let food be thy medicin and medicin be thy food’ zei Hippocrates. De oude Grieken begrepen het concept ‘je bent wat je eet’. Het eten is het paradepaardje van Euphoria dat gebruik maakt van lokale ingrediënten die veroudering en ontstekingen tegengaan en het immuunsysteem een boost geven. U kunt uw verblijf boeken op basis van ontbijt, halfpension of volpension, waarbij u kiest van het menu. Heeft u een wellnessprogramma geboekt met volpension, waarbij een consult met een voedingsdeskundige inclusief is (zoals een detox- of gewichtsverliesprogramma), dan krijgt u naast ontbijt, lunch en diner ook twee snacks per dag. Vegan en vegetarische opties zijn beschikbaar. In Restaurant Gaia kunt u alleen aan tafel zitten, of u gaat aan de 'community' tafel zitten, een lange tafel waar iedereen kan plaatsnemen en erg leuk is om gelijkgestemden te ontmoeten. 

Image for Slapen als een roosje

Slapen als een roosje

De 45 kamers en suites zijn stijlvol ingericht met oog voor detail, zoals de muren met goud reliëf en de lampen in de vorm van objecten uit de natuur, geïnspireerd op het omringende bos. Elke kamer en suite is zeer comfortabel met fantastische matrassen, een goede douche en uitgerust met prettige faciliteiten, zoals een waterkoker en een Nespresso apparaat met cupjes. De marmeren badkamers zijn voorzien van bad of douche. De kamers en suites hebben een balkon of terras met uitzicht op het bos of op de vallei. 

Nieuwsgierig naar Euphoria?

Wellness vindt zijn oorsprong in het oude Griekenland, waar Hippocrates wordt beschouwd als de eerste arts die zich richtte op het voorkomen van ziekten en het verbeteren van leefstijl. Dat maakt Euphoria tot een van de beste kuuroorden in Europa. U zult ongetwijfeld vol energie en met een euforisch gevoel naar huis gaan. Want ja, it's all in the name!

Wanneer u uw verblijf boekt bij Puurenkuur zijn dit de extra's bij boeking: 

  • Gratis spa-giftvoucher van € 200 per persoon OF gratis kamerupgrade + gratis spa-giftvoucher van € 100 per persoon. (minimaal 5 nachten verblijf en met spa-programma). 
  • Gratis spa-giftvoucher van € 50 per persoon (minimaal 3 nachten verblijf).

Lees meer
Image for Over Marleen

Over Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Floortje Dessing in Thailand
Top 12 luxe destination spa's
Ayurveda in Europa
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje