Soort reis

Puurenkuur review: Kim's bezoek aan wellness eiland JOALI BEING, Malediven

5 juli 2024

Gelegen op het rustige eiland Bodufushi in Raa Atoll, is JOALI BEING het eerste eiland op de Malediven dat zich helemaal toewijd aan gezondheid en wellness. Alle 68 chique, ruime villa's, elk met een privézwembad en een eigen butler, zijn luxe parels in de Indische Oceaan. Ik voel me bevoorrecht om drie nachten op dit hemelse eiland door te brengen. De uitzonderlijke service begint al zodra ik aankom op de luchthaven van Malé. Een vertegenwoordiger ontvangt me hartelijk en checkt mijn bagage in voor de korte vlucht naar het resort. Aangezien de Malediven volledig uit eilanden bestaan, is er een speciale vertrekterminal voor watervliegtuigen. In de privé JOALI BEING lounge neem ik een uur de tijd om tot rust te komen met een heerlijk kopje thee en een lichte lunch naar keuze.

Image for Watervliegtuig over het paradijs

Watervliegtuig over het paradijs

De vlucht naar het eiland duurt zo’n 40 minuten, maar met zo’n uitzicht over de Indische Oceaan zou het veel langer mogen duren. Door mijn raam zie ik lagunes en eilanden voorbijglijden in een azuurblauwe zee. Op al mijn reizen zag ik zelden iets dat het woord paradijselijk zo goed illustreert. Ik voel me alsof ik in een film beland ben.   

Image for Villa met persoonlijke butler

Villa met persoonlijke butler

Bij aankomst ontvangt een warm team ons met een verfrissend drankje. Heerlijk, maar ik proef het amper afgeleid door de verbluffend mooie entree. Een van de teamleden stelt zich voor als Nabbe - mijn persoonlijke villa jadugar - oftewel mijn butler. Hij brengt me naar mijn villa en toont me de vele technische snufjes van de kamer. Ik bedank hem vriendelijk voor het aanbod om mijn tas uit te pakken, want het uitzicht lokt. Ik plof neer op het terras aan zee en alles valt van me af. Wat een droom om hier te zijn. Over elk detail is nagedacht. 

Image for FLOW-restaurant

FLOW-restaurant

Geheel ontspannen toog ik met een goed knorrende maag naar het FLOW restaurant. FLOW bestaat uit drie restaurants, aangezien er drie verschillende menu's zijn: veganistisch, vegetarisch, vis en vlees. Alles wordt bereid met de verste ingrediënten. Eten in dit resort is echt een feestje. Ik proef in elk gerecht de passie en liefde voor eten.  

Image for Hemels wakker worden

Hemels wakker worden

Een wekker heb je niet nodig in JOALI BEING. De gordijnen gaan open op het door mij op de iPad ingestelde tijdstip. Zodra ik mijn ogen opendoe, verwelkomt het uitzicht op zee me. Hemels! Na een heerlijk ontbijt – met ontelbare gezonde opties, maar ook een lekker croissantje, ontdek ik het eiland op mijn fiets. Op het naamplaatje van de fiets zie ik mijn eigen naam. Oog voor detail! De fiets is een handige standaard uitrusting van elke villa. En de perfecte manier om het eiland te verkennen.

Image for Op de fiets het eiland verkennen

Op de fiets het eiland verkennen

Mijn eerste stop is het watersportcentrum. Ik sta versteld van de opties aan activiteiten en tripjes. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan hier. JOALI BEING biedt een verscheidenheid aan (holistische) lessen en workshops zoals yoga, fitness, koken en mindfulness, allemaal zorgvuldig ontworpen voor een gezonder, gelukkiger en gebalanceerd leven. Ook bijzonder, de schildpaddenopvang. Soms spoelt er eentje aan die even moet aansterken. Daar helpen ze zo’n diertje graag bij. Ik fiets door naar het yogapaviljoen met panoramisch uitzicht op de zee. Niet vergeten me aan te melden voor de ochtendles. 

Image for Wellnesscenter: geest, huid, microbioom en energie

Wellnesscenter: geest, huid, microbioom en energie

De volgende stop: de spa. Ik ontmoet mijn butler Nabbe die mijn programma van de dag doorneemt. Ik krijg een rondleiding in het mooie gebouw waar alles draait om de vier pilaren: geest, huid, microbioom en energie. In het persoonlijke consult geef ik antwoord op vragen over mijn leefstijl, slaappatroon, eetgewoontes en meer. Samen met de arts besluiten we dat het tot rust komen hét doel van mijn verblijf wordt. 

Image for Four Pillar massage

Four Pillar massage

Voordeel hiervan is dat ik direct door kan naar de four pillar massage, dé specialiteit van het wellnesscenter. Maar eerst drink ik een op maat gemaakte kruidenthee van het AKTAR kruidencenter. Een rustgevende melange van basilicum, lavendel, citroengras. Ik krijg een zakje mee voor thuis. De massage begint met een voetenscrub en voetenbad op het terras van de piepkleine villa dat de behandelkamer is. Tijdens de massage voel ik de spanning mijn lichaam verlaten. 

Image for Geluidspad

Geluidspad

Helemaal ontspannen fiets ik door de tropische planten weer terug naar mijn villa aan zee. Ineens hoor ik muziek, niet veel later hoor ik weer een ander instrument. Wat blijkt, ik rij op het sound path. Als je hier overheen loopt of fietst, hoor je steeds een ander muziekinstrument dat rustgevende klanken maakt. Wat een charmante verrassing. 

Image for Workshop parfum maken

Workshop parfum maken

Nog een leuke verrassing is de workshop parfum maken in het AKTAR kruidencenter. Alle geuren staan voor me uitgestald. Aan mij de schone taak te ruiken en aan te geven of ik iets lekker, heel lekker of juist onaangenaam vind. Citrus; heel lekker. Geranium.. nee, niet mijn cup of tea. Uiteindelijk kies ik sweet orange, black pepper, grapefruit, Patouli en Neroli en meng deze drie geuren tot mijn persoonlijk parfum. De naam van het parfum? Happy, naar het gevoel wat deze plek me geeft. 

Image for Interesse in een reis naar JOALI BEING?

Interesse in een reis naar JOALI BEING?

Na weer een fenomenaal diner en een nacht van diepe, diepe slaap sta ik ’s ochtends uitgerust klaar in het yogapaviljoen. In een ontspannende les neem ik de verschillende poses aan op de soundtrack van het ruisen van de zee. Helaas is deze mooie film bijna voorbij. Na de les stap ik weer in het watervliegtuig naar Male en laat dit paradijsje achter. Het warme JOALI BEING-team zwaait me enthousiast uit. Een bijzonder gevoel. Ik hoop dat ik ze ooit nog eens ga zien. 

Lees meer
Image for Kim

Kim

Dit blog is geschreven door Kim, werkzaam bij Puurenkuur sinds 2012 en inmiddels Manager Operations. Ze bezoekt verschillende Puurenkuur bestemmingen (gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats) en deelt haar ervaringen in onze blogs.

Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa
Top 12 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje