Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Wellness vakantie met acupunctuur

16 januari 2018
Acupunctuur maakt deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Vermoedelijk bestaat het als behandelmethode al 2500 jaar.
Image for

Wellness vakantie met acupunctuur

Acupunctuur maakt deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Vermoedelijk bestaat het als behandelmethode al 2500 jaar. Het idee erachter is dat er bepaalde banen door het lichaam lopen, de meridianen, waardoor energie stroomt. Blokkades in de meridianen kunnen zorgen voor allerlei soorten klachten, van pijn en onvruchtbaarheid tot verslaving, stress en ziekte. Door naalden op specifieke punten in het lichaam in te brengen, gaat de energie weer stromen. Daardoor kunnen kwalen genezen. Niet verwonderlijk dus dat kuuroorden en wellness resorts acupunctuur aanbieden. Het is een manier om een vakantie te combineren met het oplossen van gezondheidsproblemen. Om van een fijne, ontspannende wellness reis ook een nuttige kuurreis te maken.

Wat is een wellness vakantie met acupunctuur?

Acupunctuur is een holistische behandelmethode. Verschillende kuuroorden en resorts maken ervan gebruik in hun wellness arrangementen. Bijvoorbeeld als hulp bij stoppen met roken, in verjongings programma’s en om gewicht te verliezen. Maar ook bij darmklachten, spijsverteringsproblemen, spanning en slecht slapen kan acupunctuur uitkomst bieden. Tijdens een wellness vakantie met acupunctuur zult u verschillende behandelingen ondergaan. Die vinden plaats na consultatie met een acupuncturist en zijn specifiek op uw klacht gericht. Zo geniet u tijdens uw wellness vakantie van rust, lekker eten, comfort en luxe, terwijl u tegelijkertijd op een prettige manier aan uw gezondheidsdoelen werkt.

Hieronder vindt u een overzicht met wellness resorts die mogelijkheden bieden voor acupunctuur. Meer weten? Neemt u vooral contact met ons op. We informeren u met plezier over de mogelijkheden.

Bekijk hier het aanbod van de kuurhotels, spa's en wellnesshotels die acupunctuurbehandelingen aanbieden.

Image for

Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand
Top 10 Luxe Destination Spa's
Ayurveda in Europa
Top 6 Retreats Solo-travellers